2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gariztatás?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megtörtént velem a nyáron az amit nagyon nem akartam. Akár hogy is próbáltam összerakni...

[ ÚJ TESZT ]

Megtörtént velem a nyáron az amit nagyon nem akartam. Akár hogy is próbáltam összerakni minőségi gépet, valami nem volt dobre. Összeraktam, utána minden belassul, kék halál stb... Akármennyire is gondolkoztam, csak az alaplap lehetett hibás. Szóval vissza is vitem a boltba garira, mondták hogy 1-1.5 hét kb. Én már akkor fogtam a fejem, hogy mit fogok csinálni, mert egy erősen számítógépfüggő ember vagyok. Tehát valahogy letelt a 1.5 hét, internet kávézóba vagyonokat hagytam ott. Hívtam a kiskert, de azt mondták, hogy ők átadták a nagykernek, de azok még nem tudták letesztelni, mert 30 alaplap volt még az enyém előtt, és nincs akkora kapacitásuk. De kérdezem én 30lap/10nap=3lap/nap. Ez sok lenne? Na mind1...

Időközben nézegettem a törvényeket. Megtaláltam azt, hogy mióta ejú állampolgárok vagyunk, azóta nincs gariztatási idő, szal addig tartják bent a nagykerbe, amég akarják.

Eltelt 2-2.5 hét és én már nagyon ideges voltam, mert iskoláig meg akartam voltna csinálni az új gépem. Már személyesen jártam be naponta, de jött a hárító szöveg: a NAGYKER! Mert ők nem tehetnek semmiről. A nagyker nem tudta tesztelni a lapomat mert nem volt ddr2 memóriája. Na ez már komoly..Majdnem sírva fakadtam(el ne higgyétek, sírtam szabályosan ). Mondtam, hogy viszek a nagykernek memóriát, ha szegényeknek nincsen.

Végülis 1 hónap múlva visszahozták a lapomat érintetlenül, hogy kijött új BIOS és ebbe már mennek a RAM-ok, mert 2 féle RAMmal sem ment azelőtt. Rendben is volt, feltették az F4-es biost(ami a bugjai miatt már lekerült a gigabyte oldaláról). Otthon előfordult egy másik bug, hogy belassult a rendeszerem. Kiderült hogy a tápom nem bírta a strapát, így én voltam a hibás. Mod: illetve nem a tápom, hanem egy pár fénycső, ami nagyon leszívta a tápomat, ki is lettek dobva.

De egy valamit nem értek. Hogy mér húzódott el a dolog ennyire? Valami nagyon nincs rendbe, ha lenne legalább a 15 napos rendelet, valamennyire biztonságba érezhetnénk magunkat de így? Nincs mindenkinek pénze, hogy az átmeneti időre akár egy asrockot vegyen. Egy biztos nagyon csalódott vagyok, mert még lett volna nyáron 1 hónapom élvezni az új gépemet, ehhelyett meg itthon unatkoztam, ill. meghosszabbítottam a nyári melót, mert nem tudtam mit csinálni.

Yushchenko TAK

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.