2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Futurisztikus asztal

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Talán a jövőből érkezett?

[ ÚJ TESZT ]

Előző cikkemben egy hamutál elkészítéséről írtam, amihez ígértem folytatást is, de sajnos nem volt rá alkalmam megcsinálni, mivel a gondolataim másfelé jártak akkor és belekezdtem egy másik projektbe. Nevezetesen egy dohányzó asztalba az ágyam elé. A csavart lelövöm az elején: van benne egy laptop.

Réges-régen ajándékba kaptam egy Fujitsu-Siemens Amilo gépet, ami az idők során számos balesetet megélt. Letört róla néhány helyen a műanyag borítás, elromlott a monitorja és a végére a táp panel is megadta magát, ezért döntöttem úgy, hogy nem fogom hordozgatni többet. Igen, tudom, elsősorban ez lenne a legfőbb funkciója, de ez a kis apróság majdnem 5 kiló meg manapság már úton-útfélen táblapc-ket lát az ember.

Szóval volt a szobám közepén egy nagy kihasználatlan hely meg egy régi laptop. Hozzuk össze a kettőt. Tervezés fejben, vázlat papíron, kivitelezés a műhelyben.

Először az asztal váza:

Aztán el kellett készíteni egy keretet, amibe a laptopot csavarozom. Egy kicsit hosszabbra csináltam, hogy mellette kényelmesen elférjen még bármi, de igazából az egérpadnak szántam azt a helyet. Hátulján, oldalán ki kellett fúrni, vágni a meghajtónak, a szellőzésnek és a kimeneteknek a helyét plusz az akkumulátor szabad mozgatásához hagytam helyet.

Az asztal teteje a monitoron lesz, tehát leszedtem a káváját és a csavarok helyén továbbfúrtam a lyukakat, a zár szerkezetet kiszedtem, mert a súlya úgyse nyitja ki.

Elkészítettem az I/O panel tartóját is. Ez a laptop jobb oldalán van eredetileg, viszont ez így nem lett volna praktikus, ezért majd az asztal alján lesz.

Azt sem szerettem volna, ha az adapter kábele az asztal oldalából lógna ki, mert, ha beleakadnék véletlen, akkor kitörheti az egész panelt (ezért mert tönkre az előző). Csináltam egy tartót a táp panelhoz, ami el lesz rejtve belül.

A kisebb hézagok és mélyedések eltüntetésére fém-glettet használtam, amit száradás után lecsiszoltam és a darabokat lefestettem. Majd az ajtómon is használt falapokat használtam fel az asztal kibéleléséhez.

Ja igen, kiszereltem egy régi tápból a ventillátort, ez USB-n keresztül kapja a Voltokat. A levegőt befelé fújja, az ellentétes oldalon meg csak egy ugyanolyan rácsot tettem, hogy szabadon távozhasson is a levegő. Nem tudom hatásos lesz-e, de nem is ez volt a lényeg, mivel nincs a laptop alján burkolat, talán ez is hozzájárul a hőmérsékletcsökkenéshez egy kicsit. Rákötöttem még két kék Led-et (ez a mániám) és az egészet ki-be lehet kapcsolni egy kapcsolóval. Hasznos, innen lehet látni, hallani, hogy megy a gépezet az asztal csukott állapotában.

Nem fárasztalak Titeket az összeszereléssel, arról írhatnék még vagy 2 oldalt, hogy mit miért, inkább megmutatom a végeredményt.

A rossz minőség miatt elnézést kérek, csak telefonnal tudtam készíteni fotókat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.