2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Franchise Isten

  • (f)
  • (p)
Írta: |

.Franchise Isten, karácsonyi akció Ha valami ingyen van, annak nincs igazi értéke az...

[ ÚJ TESZT ]

.Franchise Isten, karácsonyi akció

Ha valami ingyen van, annak nincs igazi értéke az emberek szemében. Azt mondják a magyar emberek ár érzékenyek és figyelik az akciókat. Szeretik, ha valamihez olcsóbban tudnak hozzájutni, mint máskor szokás.
Valami ér 10 ezer forintot, azt most 9 ezerért megvehetjük. Jaj de jó, újságoljuk, akinek csak lehet, hogy képzeld mi történt. Ha ugyanezt 5 ezerért lehet megvenni, akkor tumultus alakul ki az üzletek előtt és az emberek egymást tapossák, hogy megvehessék. S ha sikerült, akkor büszkélkednek vele azok számára, akik nem jutottak hozzá időben.
Ha a 10 ezer forintos terméket már csak 3 ezer forintért adják, akkor nagy valószínűséggel valaki megveszi egyben és eladja 9 ezerért, mivel magyarok vagyunk, magyarország nem lesz, hanem pehhhehe :)
De ha az eladónak az a célja, hogy közvetlenül a vásárló közönséghez juttassa, akkor azt mondják rá, hogy a bolondnak is megéri, hát még nekem. El fogják kapkodni, és butának tartják az eladót, amiért ilyen olcsón adta azt, ami sokkal többet ér.
Ha a 10 ezer forintos terméket 1 forintért adják, akkor nem hiszik el, el sem mennek, annyira hihetetlen, biztos csak viccel.

Tegyük fel, valami, ami megfizethetetlen, azt megkaphatják ingyen.
Mit gondolnak lehetséges ez? Hallottak már Jézus Krisztusról?

Róm. 3.23
Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.
Róm. 3.24
Megigazulván ingyen az ő kegyelméből * a Krisztus Jézusban való váltság által.

Kezembe akadt egy (ingyenes) újság, amely a karácsonyi akciókra próbálta meg felhívni a figyelmet.
Szőnyegtisztítás bevezető áron, márkás karórák aranyból, hitelakciók alacsony thm, kivillanó keblekkel hirdetett műszaki eszközök, engedmények, 50%-os kedvezmények, utazzunk el szigetre, fogyjon le velünk 3 nap alatt, potencia zavar, padlógáz, ne hagyja ki, feledhetetlen élmény, törleszteni ráér, majd ha melegszik a helyzet s füstöl a kémény.

Belelapoztam a 35 oldalas karácsonyi árudömpingbe, meglepetésemre az ünnepeltről (Jézus) nem találtam említést, nem szentelték neki oda a főoldalt, de még egy kurta mondatot sem.
Csak egy ráutaló, vagy inkább a jelenlegi lakhelyére vonatkozó hirdetést találtam, miszerint mennyei karácsonyi vásár, kedvezmények modelltől függően akár…

Miközben az újság végére értem és elszégyelltem magam a zavarba ejtő kínálat láttán, két dolog foglalkoztatott. Mire lenne szükségem ill. mire lenne szüksége Jézusnak ebből a pazar választékból?
Az én szempontomból mindegy, mert csak pénz kérdése. Kibővíteném a házunkat, lecserélném az ülőgarnitúrát, a bútorokat, az autót, nagyobb tévét vennék, új mosógépet, mosogatógépet és egyáltalán mindent megvennék, ami új, új, új. Hja, a telefonomat is lecserélném, és utána boldogan hátradőlnék a befizetett utazásunk első napján, miközben langy szellő fújna a tenger felől, hogy immáron semmiben sem szenvedek hiányt. Boldog ember vagyok, mert mindent megvehetek, és azt teszek, amit akarok.
Majd egy év múlva karácsony előtt ismét elgondolkodnék, hogy mi az, amit megvehetnék?
Megint új autó, több utazás, még nagyobb, sokkal nagyobb tévé, mint másnak, s mindent de mindent megvennék, ami a lelkem kívánsága.
S ha Jézus ma újra eljönne közénk? Lenyúlná a last minutot előlünk? Kienné a hűtőnkből a legfinomabb szalámit? Beülne az autónkba és elhajtana, hogy hű de kafa? Belépne a szobánkba, és konnektorostól elszaladna a nagyképernyőssel? Lecsatolná a drága karóránkat, megcsapolná a bankszámlánkat, tátott szájjal bámulna gazdagságunkra és a megnyerhető javakra? Vagy egyenesen a Vámház krt. 9. felé venné az irányt?
Kellene egyáltalán neki valami, ami itt van a földön?

Íme a konkrét válasz a Bibliából:

Ján. 14.3
És ha majd elmegyek, és helyet készítek néktek, ismét eljövök, és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek

A legtöbb dolgot és pénzt birtokló ember boldog? Aki a legtöbb tárgyat birtokolja ebből az újságból, és bármikor elutazhat egy egzotikus útra, vagy bármit és bármennyit megvehet ezekből, annak a lelke elégedett? Hajnal négykor az egyik rádióban azt hirdették, hogy most januárban érdemes még hitelt felvenni és vásárolni, mert az üzletek, akár -50-70 % os kedvezményt tudnak biztosítani.
Mást mondok, fenyőfát januárban ingyen lehet kapni, mert mások kidobálják a drága portékát, akkor a karácsonyt is átlehetne rakni januárra, mikor minden fele annyiba kerül. Jézus születése szempontjából úgyis mindegy, mert a karácsony már rég nem arról szól. Aki meg szereti Jézust és tiszteli Őt, az nem csak karácsonykor teszi ezt.
Az emberek imádják a haragot és gyűlöletet, mert úgy tartják, hogy karácsonykor illik félretenni azt,. De csak nyűg és teher nekik, alig várják a dolgos hétköznapokat, amikor bűntudat nélkül lehet egymásra kiabálni, a másikat pocskondiázni és súsárolni.
Január másodikán az egyik tévé műsor sms csíkjában már beindultak a gyalázkodó sms-ek. Ezek az emberek annyira gátlástalanul és leplezetlenül szolgálják a Sátánt, hogy az minden percben örül és kielégül. Akár Szenteste is küldenének pocskondia sms-t.
A Bibliában ez áll: cselekedjétek az én emlékezetemre: állítsatok drága fenyőfát, csillogó gömbökkel, halmozzátok el egymást ajándékokkal, drága holmikkal hogy az emberek lássák azt.
Ha valaki azt hiszi magáról, hogy jó ember, akihez méltó a karácsony és méltón ünnepli azt, az téved, mert Isten azt mondja, hogy:
Mát. 19.16
És ímé hozzá jövén egy ember, monda néki: Jó mester, * mi jót cselekedjem, hogy örök életet nyerjek?
Mát. 19.17
Ő pedig monda néki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. * Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.

Ezt az igét kellene minden karácsonyfa alá rakni az ajándékcsomagok mellé.

Jézus mikor újra eljön, nem kell neki semmi, amit az újságban hirdetnek.
Egyetlen érték van számára csak, az pedig Isten Szent Lelke, ami a bűntől megtisztult emberek szívébe töltetett ki. Annak ellenére nincs neki szüksége semmire, hogy mikor közöttünk járt és felvette a szolgálatát, nem rendelkezett saját tulajdonnal. Nem volt lakása, vendégségben aludt vagy kint a pusztában. Nem volt saját pénze, mikor megkérdezték, hogy szabad e adót fizetni, azt kérte, adjanak oda neki egy pénzt és az alapján válaszolt.
Jeruzsálembe is egy kölcsönkért szamáron vonult be. Egyedüli tulajdona a rajta lévő ruha volt.
Az emberek szemében az igazi karácsony az, ha minél pompázatosabb fát állítanak, minél drágább ajándékokat vásárolnak és minél gazdagabb teríték van az asztalon.
Úgy tartják, hogy illik megadni a módját.
Ezzel szemben az ünnepelt, aki a világ királya, születésekor egy istállóba és jászolba érkezett. A napkeleti bölcsek először a királyi palotában keresték, de végül az írások alapján eljutottak Bethlehembe.
Ha a világ teremtője úgy tartotta volna helyesnek, hogy a legnagyobb pompa és fényűzés járjon ki Jézus születésének, akkor úgy történt volna.

Mát. 8.20
És monda néki Jézus: A rókáknak vagyon barlangjok és az égi madaraknak fészkük; de az ember Fiának * nincs hová fejét lehajtani.

Mát. 22.19
Mutassátok nékem az adópénzt. Azok pedig oda vivének néki egy dénárt.

Mát. 21.2
És monda nékik: Menjetek ebbe a faluba, * a mely előttetek van, és legott találtok egy megkötött szamarat és vele együtt az ő vemhét; oldjátok el és hozzátok ide nékem.
És ha valaki valamit szól néktek, mondjátok, hogy az Úrnak van szüksége rájuk: * és legott el fogja bocsátani őket.

Van egy érdekes kettősség a Bibliában, nézzük csak.

Mát. 7.1
Ne * ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

Ján. 7.24
Ne ítéljetek a látszat után, hanem igaz * ítélettel ítéljetek!

1 Kor. 2.15
A lelki ember * azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.

1 Kor. 12.10
Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg * prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; + másiknak nyelvek nemei; másnak ** pedig nyelvek magyarázása;

Az egyik helyen felszólít, hogy ne ítéljetek, a másikon meg arra, hogy igaz ítélettel ítéljetek. Ez a kettősség abban áll, hogy az ember, amíg nem ismeri fel Isten előtti állapotát, bűnös, holt lélek van benne, addig ne ítéljen. Mert nem ismeri az igazságot, minden gondolata hamis, akárhogy is véli.
A másik ember az, akit Isten hívott el, Isten váltotta meg a bűneitől Jézus véráldozata által, a lelke tiszta és bűn nélküli. Ilyen embernek tudja adni Isten a Szent Lelkét, ami által tudunk vele kapcsolatot tartani, imádkozni és az által szól hozzánk.
Ha Isten Szent Lelkével gondolkodik valaki és ítél, az igaz ítélet.
Ilyen volt Pál Apostol is, benne Isten Szent Lelke volt és minden, amit mondott, az igaz volt.

Egy helyen azt mondja a Bibliában, hogy:

Fil. 3.8
Sőt annak felette most is kárnak ítélek mindent az én Uram, Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: a kiért mindent kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek, hogy a Krisztust megnyerjem.

Nagyon meglepő számomra a szó, amit használ, a szemét és a kár. Végigsétálunk egy neves, díszes bevásárlóközpontban, elcsicsergünk a kirakatok kínálata előtt, ábrándozunk egy-egy termék láttán, vagy izgatottan rakodjuk be az autó csomagtartójába, és alig várjuk, hogy otthon legyünk.
Ha azonban Pál Apostol sétálna végig a folyosókon, mindenre úgy tekintene, mint mi egy szeméttelepre. Pál egyedül a Krisztus ismeretét tekinti értéknek. Isten is azt mondaná rá, hogy Pál igaz ítélettel ítélt.
Nem jó a hasonlat, de akik használnak számítógépet, azok érteni fogják, hogy mi a különbség a Windows Vista és a Windows 3.1 között.
Milyen fura lenne ha valaki venne egy korszerű számítógépet, amelynek a reklámjában szerepel a Vista Ready és feltelepítene rá egy W3.1-es operációs rendszert. S szólnának neki, hogy barátom, miért ragaszkodsz ahhoz az elavult rendszerhez, mikor már van sokkal komolyabb és élvezetesebb?
Nem, nem köszönöm, nekem ez a 3.1 mindennél többet ér, én nem vagyok hívő köszi, nem olvasok Bibliát, Ateista vagyok, nem vagyok hajlandó a nem létező Istennel foglalkozni, mert butaság. Milyen ember az, aki olyasmiben hisz, ami nem látható, nem ad neki enni, nem szól, s nincs is? Ha van Isten mutasd meg!
Pál Apostol már a Windows Vista birtokosa volt, de úgy, hogy előtte 3.1-et használt Ő is, ezért mondja, hogy a kiért mindent kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek.
Jelen esetben Jézus ismerete, az igazság, Isten Szent lelke a Windows Vista és a világ minden elérhető gazdagsága a W3.1.
Egyik délelőtt sétáltam itt Bánkon a hegyen, gombát szedegettem ebédre és közben örömmel töltött el, hogy Istennek milyen gazdag tárháza van az emberek és állatok táplálására. Három féle gombát tudtam szedni, Nagy őzlábgomba, Laska és Erdőszéli csiperke, finom ebédet készítettem belőle. Fogalmazhatnék úgy is, hogy borzasztó finom volt, de a nejem azt mondaná, hogy fiam a borzasztó dolgok egyáltalán nem jók.
Hazafelé tartva gondolatban visszamentem időben egészen addig, amíg az emberek nem használtak a föld alól semmi ásványi anyagot, hanem csak a földfelszínen található anyagokat vették igénybe.

A Bibliában van egy olyan mondat, hogy:

Jób. 41.11
Ki adott nékem elébb, hogy azt visszafizessem? A mi az ég alatt van, mind enyém!

Amíg csak sziklákra és fákra, tengerre gondolunk, úgy érthető. De ha már a számítógépre gondolok, amin éppen gépelek már furcsa egy kicsit, de igaz. Ez is Isten tulajdona, mivel Isten teremtette a földet s minden, ami abban benne vagy rajta van.
Vegyünk például egy albérletet, a szobát kibérelve lehántjuk a vakolatot és egy hatalmas szobrot építünk a szoba közepére. A tulajdonos joggal gondolhatja, hogy az övé.
Mi is hiába alkottunk gyönyörű autókat, szebbnél szebb épületeket vagy bármit.
Isten azt mondja rá, hogy ami az ég alatt van, mind enyém!
A cipőm, a kerékpárom, a tapétánk a falon, a benzin, amit most tankoltam az autóba, az étel, amit eszek, a gyönyörű fenyőfa a kertünkben, a kertünk s én magam is testestől, lelkestől.
A testem is visszatér a földbe Isten beszéde szerint, a lelkem pedig szintén oda fog kerülni, ahová Isten szánja.

Franchise Isten.

Ha belépünk egy nagy üzlethálózat helyi képviseletéhez, akkor a homlokzaton ugyanazt a logót látjuk, ugyanazokat a színeket, formákat és minden ugyanúgy van elrendezve a polcokon, mint Európa más városaiban, a minőség is ugyanaz. Egyedül az üzlet tulajdonosának a neve más. A falon a működési engedély és a szerződés a nagy üzletközponttal, akik garanciát vállalnak azért, hogy ha itt vásároljuk meg, akkor ugyanazt kapjuk, mint ha a nagy üzletbe vásárolnánk meg több ezer kilométerrel arrébb.
Maga az üzlet neve miatt megyünk be vásárolni, nem a tulajdonos miatt. A helyi üzemeltető a nagy márkanevet öltötte magára.

Ha valakit Isten a gyermekének nevez, az is hasonlóképpen fest.

1 Ján. 2.6
A ki azt mondja, hogy ő * benne marad, annak úgy kell járnia, + a mint ő járt.
Róm. 13.14
Hanem öltözzétek fel az Úr Jézus Krisztust, * és a testet ne tápláljátok a kívánságokra.

Csak olyan ember tudja magára ölteni Jézus Krisztust, akinek a szívében nincs bűn.
Láttam egy tévéműsort, elszigetelt helyen élő szerzeteseket mutattak be, hogy miképpen élik a mindennapjaikat a kolostorban, és hogyan szabadulnak meg a bűntől. Kora hajnalban ébrednek, apró harangokkal csilingelnek, imádkoznak, meditálnak, teáznak, majd elindulnak a kolostor körül futni. Az út több kilométer hosszú s bizonyos pontokon sziklákból imahelyek vannak építve, s ott megállnak, hármat tapsolnak hangosan, és tovább futnak. A kolostor vezetője elmondta, hogy így űzik el a gonosz szellemeket, s mire visszatérnek a kolostorba, megtisztulnak.
Egy másik filmben is láttam egy hasonlót. Szintén szerzetesekről volt szó, akik egy hatalmas hegyet jártak körbe étlen, szomjan napokig. Tízméterenként megálltak, térdre ereszkedve meghajoltak és tovább mentek, majd tíz méter múlva újra. Ők úgy gondolták, hogy ha az út végére érnek, akkor megszabadulnak a bűneiktől. Indiába a Gangesz folyóban szoktak fürdeni a megtisztulás érdekében, egyes helyeken tüzet gyújtanak és táncolnak.
Sokféle módját láttam már népek hitének, hogy bűntől milyen módon lehet megszabadulni, a kép zavarba ejtően vegyes, akár egy étterem étlapja. Kinek mi szimpatikus?

Istennek is van egy elgondolása erről:

Zsid. 9.22
És csaknem minden vérrel tisztíttatik meg a törvény szerint, * és vérontás nélkül nincsen bűnbocsánat.

Eleinte az emberek egymaguk áldoztak a saját bűneikért és úgy tisztultak meg. Vettek egy tökéletes bárányt és rátették a fejére a kezüket, így az ember bűne átment a bárányra, majd kiontotta annak a vérét és így az ember megtisztult a bűneitől.
Később a főpapok voltak hivatottak évente egyszer áldozni a nép bűneiért. Rátették a bárány fejére a kezüket, így a nép összes bűne átment a bárányra és kiontották a vérét, s maga az egész zsidó nép megtisztult, bűntelenné vált. Ezek az áldozatok mind Jézus előképei voltak.
Végül Keresztelő János volt az, akit Isten felhatalmazott, hogy a világ bűneit átadja Jézusnak. A Jordán folyónál a fejére tette a kezét, ezzel átadta a világ elejétől a végéig élt és majdan élő emberek minden elkövetett vétkét. Így Jézus tulajdonába került minden ember bűne és kiontották a vérét.
Ez Isten kijelentett és valósággal végbement igazsága, aki ebben hisz az bűntelen ember és Isten lelke lakozik benne bár a neve Zvolenszki Zoltán, a lelke falán ott van Isten pecsétje, a működési engedély. Ha valaki megsért, megaláz, bántalmaz, ugyanúgy reagálok rá, mint Jézus tenné, hisz ugyanaz a lélek.
Isten fanchise hálózatának a lélekrészese vagyok.

1 Kor. 6.17
A ki pedig az Úrral egyesül, * egy lélek ő vele.

1 Kor. 12.12
Mert a miképpen a test egy és sok tagja van, az egy testnek tagjai pedig, noha sokan vannak, * mind + egy test, azonképpen a Krisztus is.
Mert hiszen egy Lélek által mi mindnyájan egy testté kereszteltettünk meg, akár zsidók, akár görögök, akár * szolgák, akár szabadok; és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.

Nekem is volt régebben egy téves elképzelésem a bűntől való megtisztulásra. Úgy gondoltam, hogy ha sok jót cselekedem, ha igyekszem jó ember lenni, a társadalom megbecsült és hasznos tagjává válni, akkor Isten előtt kedves leszek.
Írtam is róla, hogy minden egyes jócselekedetünk egy-egy tégla a mennyországbéli hajléknak.
Egyik reggel, ahogy mentem kerékpárral, megláttam, amint egy vak ember várakozik a zebra előtt, s mindenki elmegy mellette. Valahogy rájöttem, ez az ember ismeretlen helyen mozog, és segítségre szorul. Visszafordultam, átsegítettem és kérdeztem igaz e, hogy ismeretlen a terep számára? Igennel válaszolt és utána a lelkemet melegség járta át. Íme egy újabb tégla a mennyországban, de mivel jól ismerem magam s azt a tényt is, hogy ha két életem is lenne, sem tudnék összehozni nem, hogy egy családi házat a mennyországban, de még egy súgólyukat sem, ezért úgy határoztam ezt a téglát Isten, ossza fel az emberiség között. Mindenkinek jusson belőle egy apró szelet, mindegy milyen apró de legyen rajta a neve. Ez a történet szépen hangzik, de nem igaz, olyannyira nem, hogy aki így gondolkodik, az Isten ítélete szerint a pokolba kerül.
Nem azzal van baj, hogy valaki jót cselekszik, hanem azzal hogy a saját cselekedeteit veszi alapul, és az által közeledik Istenhez. Csalódni fog, mert Isten el fogja utasítani, akár Kain ajándékát. Istenhez egyedül csak Jézus véráldozatával lehet közeledni.
Az emberek a sorrendet felcserélve jutnak téves hitbe, mert bűneikben maradva, önmagukat bűnösnek vallva hiszik azt, hogy Isten jó cselekedetekre buzdítja Őket. Isten valójában első lépésként a bűneiktől szeretné megtisztítani, utána a Szent Lelkét adni nekik ajándékba.
Az ajándékba kapott Lélek által lehet Istenhez közeledni és a Lélek formálta hitből cselekedni, mert azt Isten elfogadja.

Ján. 14.6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.

Isten is szeret árengedményeket adni, akciózni. Amit eleve ingyen ad, azt még olcsóbbá teszi:

2 Pét. 3.9
Nem késik el az ígérettel az * Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki + megtérésre jusson.

Ahogy az áruházak megnyújtott nyitvatartási idővel állnak rendelkezésünkre, hogy hozzá jussunk a drága portékákhoz, úgy Isten is meghosszabbítja napról-napra az Ő kegyelmét.
Megpróbálja, megtöri az embereket, hogy a szívük olyan állapotba kerüljön, mint a Bibliában lévő rablók kezébe esett ember.
Feleségem elhűlve mesélte, látott egy anyukát, aki így ripakodott a kisfiára: igaz ugyan, hogy a mikulás bácsi már hozott ajándékot, de ha nem viselkedsz jól, akkor a Jézus néni nem hoz semmit!!!
Milyen hit élhetett a gondolataiban Jézusról?

Szeretnék egyszer minden embernek kiosztani egy kérdőívet, hogy miért jött Jézus a földre?
Vagy mi a különbség a formális vallásosság és az élő Istentől származó hit között?
A kérdés egyszerű és a válasz is, de nyilván vegyes lenne a kép, mint egy éttermi étlap, kinek mi szimpatikus.

- Jézus ki? Nem biztos, hogy létezett. (karácsonykor azért te is torkoskodsz…a szerk.)
- Azért jött, hogy legyen pár munkaszüneti nap
- Jött, látott, győzött
- Világ bűneit elvigye
- Szaloncukorért
- Isten akaratát beteljesíteni

Nemrég beszéltem egy lelkésszel. Kérdeztem tőle, hogy mi volt az ókori áldozati állatok szerepe? Miért áldoztak bárányt?

- Azért, hogy megtisztuljanak a bűneiktől.

S Jézusnak mi volt a szerepe?

- Hogy elvigye a világ bűneit.

Elvitte?

-El.

Akkor te igaz ember vagy, vagy bűnös?

- Háááát…
-Azt hiszem bűnös, de megváltott, vétkezem, mint mindenki, …bűnös vagyok Isten előtt.

Akkor Jézus nem vitte el mégsem a bűneidet?

- Elvitte, megfizetett érte természetesen, de szükség van a megtérésre és a rendszeres bűnbánatra, hogy soha ne felejtkezzünk el Isten előtt esendőek vagyunk.

Ha Jézus elvitte a bűneidet, akkor milyen bűn miatt tartasz bűnbánatot? Egy kevés bűn itt maradt és neked kell megoldanod?

- Jézus megváltott bennünket, de nekünk is meg kell tenni mindent azért, hogy a kegyelemből ne essünk ki. Ügyelni kell rá, hogy az Isten és köztem lévő viszony ne menjen tönkre.

Lelkészként az ember szíve állapotát és cselekedeteit emelte Jézus cselekedetei fölé. Ha Jézus a véráldozatával eltörölte a bűnt s az többé nem létezik, akkor milyen bűnről beszél?
Egyáltalán hogyan ismerhetjük meg, hogy ki a hamis lelkész és ki Isten elhívott lelkésze, aki Isten igazságát hirdeti, ami alapján a végső elszámolásnál Jézus nem azt mondja, hogy sosem ismertelek benneteket?

A Bibliában van elrejtve a válasz is, Jézus azt mondja, hogy báránybőrbe bújt farkasok.

Jó napot lelkész úr! Ön báránybőrbe bújt farkas?

- Mit képzel? Én teológiai szakon végeztem, a hittudományok doktora vagyok!

Értem, akkor kérem mutassa meg nekem a Bibliában, hol írja azt, hogy a hittudományok doktorai üdvözülnek?

A hamis lelkészeket Jézus szerint a gyümölcseikről ismerhetjük fel. Michael Jackson jelenleg egy fehér ember, de ha fia születne néger lenne, barna bőrű. Mert Jacko egy fehér bőrbe bújt barna bőrű ember.
A hamis lelkészeket is az utódaikról ismerhetjük fel, még ha báránybőrbe is bújtak, nem tudnak bárányt nemzeni.

Isten igéje szerint:
Mát. 12.37
Mert a te beszédidből ismertetel igaznak, és a te beszédidből ismertetel hamisnak.

Menjünk be egy gyülekezetbe és kérdezzük meg a lelkészt. Üdvözlöm lelkész úr! Ön igaz ember vagy bűnös?

- Igaz ember vagyok, Jézus eltörölte a bűneimet, Isten Szent lelke van bennem az Ő kegyelméből.

Ez Isten igéje szerint igaz, mert a lelkész a beszédje alapján igaznak ismertetett. Igaz ember az, aki Isten igazságát hirdeti. Ha valami Istentől származik, azt Isten elfogadja, ha valamit a saját gondolataink alapján hiszünk, arra azt mondja, hogy hamis.

Üdvözlöm lelkész úr! Ön igaz ember vagy bűnös?

-Üdvözlöm, bűnös ember vagyok, Ádám vétke miatt, ami az eredendő bűn, minden ember bűnös és vétkezik.

Ez nem Isten igéje, mert:

Róm. 5.19
Mert miképen egy embernek engedetlensége által sokan bűnösökké lettek: azonképpen egynek engedelmessége által sokan igazakká lesznek.

Ez a lelkész Isten igéjének első részében hisz, a másodikról nem vesz tudomást, mert azt hiszi felfuvalkodott dolog ha valaki azt állítja magáról, hogy Jézus véráldozatának köszönhetően igaz ember vagyok.

A farkas nem tud bárányt nemzeni, a bűnös ember még ha a hittudományok doktora is, senkit sem képes elvezetni az üdvösség kapujához, mert először saját magának van szüksége arra, hogy a kapuhoz járuljon és újjászülessen.

Üdvözlöm lelkész úr! Ön mikor született?

- Üdvözlöm, én 1973 november 15-én születtem, válaszolja örömmel.
S mikor született újjá?

- Ezt hogy érti? Kérdezi értetlenkedve..

2 Kor. 5.17
Azért ha valaki * Krisztusban van, új teremtés az; a régiek + elmúltak, ímé, újjá lett minden.
Ján. 3.3
Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan * nem születik, nem láthatja az Isten országát.

Lelkész úr én erre az újjászületésre gondoltam, hogy mikor s miképpen történt meg az életében?

- Hááát ennek már jó ideje, hogy megtörtént. De igen, újjászülettem én is.

A válasza igen bizonytalan volt a születési dátumához képest.

A Biblia azt írja, hogy:

Ján. 1.13
A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

Ha hittudományok doktora is és teológusok teológusa, tudnia kell róla, hogy ha Istentől született, akkor az hogyan s mikor ment végbe. Én is tudok róla, hogy ez miként történt velem, mert tudom, hogy a lelkem Istentől született és teremtetett újjá, ahogy azt Isten a Bibliában leírta. El tudom mondani lépésről lépésre, ahogy Isten megismertette, felismertette magát velem. Nem a saját érdemem.

Kétféle ember létezik, az egyik, mikor kérdezem, hogy hogyan született újjá és mikor örömmel válaszolja, hogy Istennek köszönhetően így és így.
A másik zavarba jön és elkezd magyarázkodni, hogy Ő kicsoda, micsoda és milyen posztja van, ami nem megkérdőjelezhető. Hiszen egyértelmű, hogy aki az egyházban betöltött szerepe alapján elismert ember, az számíthat Isten elismerésére is, hiszen nem lenne lelkész ha ebben nem hinne.

1 Kor. 1.25
Mert az Isten bolondsága bölcsebb az embereknél, és az Isten erőtelensége erősebb az embereknél.
Mert tekintsétek csak a ti hivatástokat, atyámfiai, hogy nem sokan hívattak * bölcsek test szerint, nem sokan hatalmasak, nem sokan nemesek;
Hanem a világ bolondjait választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse a bölcseket; és a világ erőtleneit választotta ki magának az Isten, hogy megszégyenítse az erőseket;
És a világ nemteleneit és megvetettjeit, hittudományok doktorait, teológusok gyöngyeit választotta ki magának az Isten, és a semmiket, hogy a valamiket megsemmisítse:
Hogy * ne dicsekedjék ő előtte egy test sem.

Jó ez így? Vagy hozzátettem Isten igéjéhez?
Valamit ki kéne belőle vonni.
Jó napot lelkész úr! Kinek s minek tartja ön magát és milyen lelki állapotban Isten előtt?

Én nem vagyok bölcs, bolond vagyok és megvetett, nemtelen, semmi ember.

Köszönöm lelkész úr, Ön valóban Isten választottja, kérem legyen a segítségemre, hogyan ismerhetem meg Istent és miként juthatok be a mennyek országába?

Kedvesem! Tapsoljon hármat tíz méterenként, majd hajoljon meg és gyújtson egy gyertyát, utána mártózzon meg hétszer a Gangeszban és tűzze, betűzze ki a napot, amikor újjá született.

2 Kor. 6.2
Mert ő mondja: * Kellemetes időben meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Ímé itt a kellemetes idő, ímé itt az üdvösség napja.

Örömmel teszem, az én üdvösségemnek napja 1998 április 15. Akkor születtem újjá Isten kegyelméből, akkor ismertem meg az igazságát, ami szabaddá tett s ez által igaz ember lettem.
Ha báránybőrbe bújt farkas is jő hozzám, megismerem, mert:

Zsolt. 1.5
Azért nem állhatnak meg a gonoszok az ítéletben; sem a bűnösök az igazak gyülekezetében.

Lelkész úr! De most komolyan, Ön valóban bűnös ember? Ebben hisz?
Ne értékelje le magát, még a végén elkapkodják.
Van ám Jézusnak is egy akciós, karácsonyi újságja.

Jel. 21.27
És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem a ki utálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak a kik beírattak az élet könyvébe, a mely a Bárányé.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.