LOGOUT - ezmiez?

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2006-12-01 01:01

A LOGOUT egy blogoldal, melynek célja, hogy a legpörgősebb hazai tech tartalmat csináljuk, mi, PH-sok együtt, egy külön portálon, közösségi keretek között!

Kulcsszavak: . logoutprohardverweb2közösség

[ Új teszt ]

Bevezető

1. kérdés: Hogyan írhatsz az oldalra?

Csak egy gyors regisztráció kell hozzá vagy lépj be meglevő Prohardveres azonosítóddal!

***

2. kérdés: Melyiket válaszd: címlapos cikk vagy személyes blogbejegyzés?

Címlapos cikket válaszd, ha az írásod közérdekű, érdekes, igényes, informatív, de nem jelenik meg azonnal, mert a cikkedet a korrektorok és a főszerkesztő is átnézi (ez több nap is lehet).
Viszont nagy előnyökkel bír a címlapos cikk, mert az igazi respektet az ilyen cikkek jelentik a közösség szemében, illetve a cikkek megjelennek a lapcsalád többi oldalán is ajánlóként, így rengeteg ember láthatja.

Blogbejegyzést válassz, ha magadnak, vagy szűk baráti körödnek vezetsz blogot, esetleg gyorsan szeretnél valami érdekeset megosztani a nagyérdeművel.
Az írásod ugyan azonnal megjelenik, viszont gyorsabban el is tűnhet, és kevesebb emberhez juthat el.

***

3. kérdés: Hogyan működik a cikkek kikerülése a címlapra? Így:

***

4. kérdés: Miért és mennyit kell várni a címlapos cikkek megjelenésére?

Igyekszünk a cikkeket egyenletesen elosztani időben és mert a cikkeket a korrektorok és a főszerkesztő is átnézi átfutja.
Korrektúra alatt álló Logout cikkek-et itt találod, a megjelenésre egy hetet is akár várni kell, ami miatt kérjük a türelmedet Ha már be van "tárazva" a cikked megjelenésre, kapsz róla privát üzenetet.

***

5. kérdés: Korrektor van?
Van és automatikus, kérni sem kell! :)

***

6. kérdés: Mégis, miről írjak? Hogyan?

Bármiről írhatsz, amihez jól értesz vagy érint, foglalkoztat téged.

Nagyon fontos:
- csak saját kútfőből, tehát tehát ne másolj be máshonnan hosszabb szöveget. Persze ha szükséges idézned valami miatt, akkor megteheted, de inkább csak linkeld!
- idegen nyelvű cikkek fordítása ELŐTT konzultálj az íróval és csak az ő engedélyével fordítsd le!
- amit a Szabályzatban tiltunk, azt általában itt is (ha nem vagy biztos hogy a téma Logout kompatibilis-e, kérdezd meg Kalandort!)

GYIK

- Nincsenek szmájli-ikonok a főoldali cikk szerkesztőjében!
- Igen, a címlapos cikk nem blogbejegyzés (ha nagyon kell szmájli, képként beillesztheted)

- Hogy működik az oldalra tördelés?
- Csak a címlapos írásnál van: a szöveg legelejére és onnantól minden olyan szövegrész elejére, melyet külön oldalra szeretnél tördelni, írj pár szót, ez lesz az aloldal címe, majd jelöld ki azt és nyomj rá az oldal gombra.

- Hogyan kell képet betenni, hogy nagyban megnyíljon?
Ha nem a PH beépített képfeltöltőjét használod, ami automatikusan megcsinálja ezt, akkor így:
- beteszel egy képet a kép gombbal,
- kijelölöd az egész kép kódot elejétől a végéig: [IMG:http://][/IMG]
- rálinkeled a nagy kép linkjét a link gombbal
- ezt az egészet kijelölöd:[L:http://][IMG:http://][/IMG][/L]
- és középre igazítás gomb

- YouTube beilleszthető?
Igen!

- Hogyan tudok kapcsolódó cikkeket megadni?
- Az épp szerkesztett cikked címkéi alapján tesz javaslatot a rendszer a saját cikkeid közül (egyező címkék, ezért érdemes általános címkéket is megadni, pl. Windows, telefon, stb.), amiket kipipálással választhatsz ki.

- Nem tudom törölni az írásaimhoz érkezett hozzászólásokat!
- Igen, ez nem hiba, nálunk ez is egy kicsit más. Ha valaki szabályellenesen nyilvánult meg írásod topicjában, akkor itt kérheted, hogy töröljük. Figyelem: bizonyos mértékig a kritikákat el kell tudni viselni, nem kérheted minden hozzászólás törlését, csak mert neked nem tetszik. Ez visszafele is igaz: bizonyos védelmet ad, hogy más blogoldalakkal ellentétben itt nem tűnnek el csak úgy a hozzászólásaid az író miatt, mert az esetleg rossz lábbal kelt fel.

- Jól értem, belejavít valaki a cikkembe?
- Nem feltétlenül, de igen, a főszerkesztő kijavíthatja a helyesírási hibákat, "magyartalanságokat", esetleg oldalakra tördelheti a cikket, ilyesmi. Természetesen nem fogja lényegében megváltoztatni, de a főszerkesztőnek van tapasztalata abban, hogy hogyan lesz a jó még jobb, és eddig mindenkinek tetszettek az esetleges átalakítások :)

- Mi van, ha nem tetszik a főszerkesztőnek a címlapos cikkem?
- Nyugalom, ez nem pofára vagy tetszésre megy! Ha túl rövid, nem elég igényes, vagy egyéb gond van az írással, azt a főszerkesztő jelzi neked, visszaküldi további szerkesztésre neked, de törölni nem fogja, a munkád nem veszhet el!

- Miért pont a Logoutra írjak?
- Mert itt az IT, a mobil és a hasonló dolgok vannak a fókuszban, és hozzád hasonló emberek számára írhatsz, akik jobban értékelik bejegyzéseidet, míg máshol mondanivalód elveszik a babócák, a politizálás közt.

- Vallás, politika, 18+?
- A politika, és a 18+ dolgok a fórumon, így a címlapon (is) teljesen tiltottak. A vallási témákból rendszerint mindig gond van, ezért az ilyeneket a Vallás topicban, illetve személyes bejegyzésként, hozzá nem szólható formában lehet megírni.

Hova töltsem fel a képeimet?
- Amíg van hely, egyértelműen a Prohardver saját képfeltöltőjébe, ami minden cikknél elérhető. A tárterület nem sok, de okos felhasználással (megfelelő méretű és tömörítettségű képek) elegendő szokott lenni és hetente megújul.
Ha ez nem elegendő, akkor a következő oldalakat ajánljuk: flickr.com (létrehoz 500px-es képeket is, kényelmes), Google Pictures. A kepfeltoltes.hu-t és a kepfeltoltes.net-et nagyon nem ajánljuk!

Van egy cégem, benne lehet a cikkben?
- Sajnos nem, a Logoutos cikkek nem a hirdetésekről szólnak, nem lehet benne a céged-vállalkozásod (vagy olyan cégé, amelyben / amelyhez érdekeltséged van) ajánlása, logója, linkje, vásárlásra, szolgáltatás igénybevételére való konkrét biztatás.
Természetesen hirdetni lehet oldalunkon is, részletekért írj egy privát üzenetet.

Kalandor (a főszerk.)