2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Élmények a TechNet szemináriumról

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rövid élménybeszámoló a május 27-i TechNet szemináriumról(Windows7/Server2008 R2)

[ ÚJ TESZT ]

2009. május 27-én került megrendezésre a Lurdy-házban egy Microsoft TechNet szeminárium, amire a szokásosnál jóval többen jöttek el, mint ahogy azt már az előzetes regisztrációnál is látni lehetett. Az ok egészen kézzelfogható: a téma ugyanis nem volt más, mint a Windows7 illetve a Server 2008R2.

Igen tiszteletre méltó, hogy a Microsoft egyre nyitottabb a közönség irányába. Ha információim nem csalnak, akkor egyedül a Microsoft az, aki IT témában ekkora tömeget képes volt megmozgatni.

Megérkezve a mozi bejáratához, szimpatikus, fiatal hölgyek kérték el a meghívómat, majd a vonalkód leolvasása után egy mutatós mappát, illetve egy kék Microsoft-os tollat kaptunk. A mappa meg volt tömve 1-2 szórólappal, a pontos napi programtervvel, 2 kérdőívvel, illetve egy jegyzetlapokból álló tömbbel. A mappa tetején pedig egy számomra ezidáig ismeretlen mottó: "Nem eszik, nem alszik, dolgozik!" Windows Server 2008

A rendezvényt Budai Péter; a Microsoft Magyarország TechNet programmenedzsere nyitotta meg.

Mielőtt bármit is mondott volna Péter, egy kis filmbejátszással vette kezdetét az esemény, ahol megcsodálhattuk, hogy milyennek is szeretnék látni a jövőt. Kiemelve azt, hogy a filmben sehol nem láthatóak számítógépek, csak felületek...mivel ezen van/lesz a legnagyobb hangsúly a jövőt illetően. Számomra igen impozáns filmecske volt.....már akár holnaptól is hozzá tudnék szokni ahhoz az életformához. :)
Videó

A rövid köszöntőt követően, kezdetét vette az igazi szakmai program nagyszerűbbnél nagyszerűbb előadókkal illetve előadásokkal. Részletesen nem szeretnék kitérni a szakmai előadásokra, ugyanis a PPT-k az ígéretek szerint a TechNet oldaláról letölthetőek lesznek.

Részletes programért pedig kattintsatok IDE.

Ami a közönség számára a legnagyobb látványosság volt, az nem más, mint maga a Microsoft Surface, amit élőben ki is lehetett próbálni. (Mondanom sem kell, hogy nem kis tömeg alakult ki körülötte :) )

A Surface-t Bátorfi Zsolt, fejlesztői platform szakértő (Microsoft Magyarország) demonstrálta, majd pedig egy érintőképernyős Dell notebookon mutatta be, hogy mindent el lehet végezni egér+billentyűzet nélkül. Ezután a Media Center-t mutatta be egy távirányítóval vezérelve, ami egy speciális HTPC-n futott. A rosszmájúak legnagyobb örömére, sikerült egy BSOD-t is összehoznia, amit én inkább driverhibának (sőt tuti driverhibának) tudok be.

Kaptunk egy szakmai kérdőívet, melyet hibátlanul ki lehetett tölteni, ha valaki odafigyelt az előadásra. A hibátlan kitöltők között pedig értékes szakmai könyveket sorsoltak ki.

Másik kérdőív pedig az előadások illetve a szervezés minőségét hivatott felmérni.

Aki leadta a kérdőíveket, az egy Microsoft Windows7 RC x86 DVD-t kapott ajándékba.

Akikről nem esett szó, de jelenlétükkel, előadásukkal és leginkább szakmaiságukkal emelték a rendezvény színvonalát:

* Gál Tamás; Microsoft Magyarország, TechNet szakmai vezető

* Soczó Zsolt; független tanácsadó

* Somogyi Csaba; Microsoft Magyarország, IT üzemeltetési szakértő

Zárszóként csak annyit tudok mondani, hogy a Microsoft felállított ezzel a mai rendezvényével egy igen komoly mércét a többi IT cég számára. Tejes mértékben támogatom az ilyen és ehhez hasonló rendezvényeiket, ahol ekkora tömegeket képesek megmozgatni, ennyi ember érdeklődését fel tudják kelteni. (Lehet mégsem utálják annyian a Microsoft-ot, csak nem merik bevallani, mert az nem olyan "menő"?!)

Mindenesetre nagyon jó irányba halad a Microsoft Magyarország. Csak így tovább!

Köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem, kár lett volna kihagyni. Mindenféle túlzás nélkül mondhatom, hogy egy élmény volt. Akik nem tudtak eljönni azokat őszintén sajnálom, de remélem a hamarosan letölthető PPT és eme kis cikk közösen egy kicsit kárpótolni tudja őket.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.