2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Elektromos légycsapó - hasznos sport

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az Aldiban olykor kapható elektromos légycsapóra tettem szert a napokban. Ezt mutatom most be...

[ ÚJ TESZT ]

Az Aldiban olykor kapható elektromos légycsapóra tettem szert. Ezt mutatom most be ebben a kis szösszenetben. 1-2 éve láttam először ilyet valamelyik szórólapon, de akkoriban nem nagyon érdekelt, mondhatni hülyeségnek tartottam.

A napokban az egyik fent említett üzletben járva lettem figyelmes arra, hogy le van értékelve, ezért felmerült a gondolata, hogy beszerzek egyet, még, ha olyan nagy szükségem nincs is rá, akár poénnak is megteszi.

Másnap meg is vásároltam. Kicsomagolva egy eléggé kemény műanyag markolattal ellátott tollasütőhöz hasonlatos eszközt fogtam a kezemben. A markolaton két kapcsoló helyezkedik el, csak akkor működik funkciója szerint, ha mindkét kapcsolót benyomva tartjuk, ezt egy visszajelző LED is jelzi.

Működési elve szerint 3 rács alkot mintegy szendvicset az ütőrészben. Ebből a 2 szélső ritkább "szövésű", míg középső sűrűbb. Áramütéssel teszi mozgás/életképtelenné a repülő rovarokat. (A nem repülőket is, ha belejut valahogyan :) ) A két szélső rács alkotja az egyik pólust, a középső pedig a másikat. A rovar bekerülve a szélső és a középső rács közé áramütést szenved szikrázás, csattogó hang kíséretében.


A rácsszerkezet

Behelyezve a 2 alkáli ceruza elemet, elindultam a házban legyet keresni :) Mondanom sem kell, hogy ilyenkor sincs szinte egy sem, de nagy nehezen azért elkaptam párat. Némileg sajnálatos, hogy csak reptében lehet likvidálni a dögöket. Emiatt is szerepel a címben a sport szó, mivel, ha sok légy van, akkor egész komoly hadonászást produkálhat az ember, ha elkapja a vadászösztön. A házban elfogytak a legyek, így a teraszon folytattam az irtóhadjáratot heves csattogás kíséretében. Töredelmesen bevallom, hogy sikerült egy bogarat és egy pókot is belejuttatni a feszültség alatt lévő rácsba, hatásos ilyen módon is. Végeredményben, így akciósan nem volt pénzkidobás, szúnyogokra is jó, talán még jobb, mivel lassabban repülnek, bírja az ember tartani a tempót...

Azóta történt

  • Powerball bemutató

    Sok helyről lehet hallani a sport és rehabilitációs célokat is szolgáló kézi giroszkópról. Megnéztük, hogy mit tud.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.