2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy teljesen nyugodalmas hét vidéken

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy hétig azért nem fárasztottam a PROHARDVER! rendszerét, mert kicsit kipihentem magam...

[ ÚJ TESZT ]

Egy hétig azért nem fárasztottam a PROHARDVER! rendszerét, mert kicsit kipihentem magam a nagypapámnál. Sajnos nagymamám pár héttel ezelőtt hunyt el, így szegény öregapámnak kis társaságra van szüksége. Egy héttel ezelőtt kezdődött kivételesen kellemes, de mozgalmas kikapcsolódásom Bátyán (így hívják a falut)
Mint mindig, amikor lemegyek hétvégékre, minden nap észreveszem, hogy a parasztnak mindig van valami dolga, új szalmát kell rakni a malacok alá, vagy darálni nekik, vagy piacra készülni, vagy segíteni az unokának megszerelni a motorját. Napokról nem bírnék beszámolni részletesen, de megpróbálok.

Hétfő: Nagyjából semmit nem csináltuk a disznók kitakarásán és az etetésén kívül. Mivel nagy vihar volt a parasztember nem örül a jégesőnek, mert elveri a termést, de szerencsére nem történt nagy kár a földön.

Kedd: Ezt a napot a szerdai piacra való készülödésnek szenteltük. Mentünk káposztát vágni, hagymát szedni, hagymát pucolni, babot szedni, zöldséget, répát szedni. Tehát a fő tevékenység ez volt. És jött egy különleges vásárló, aki péntekre rendelet sok zöldséget és répát.

Szerda: A piac napja. Reggel 4:30-kor kelés bepakolás az autóba minden árut, 5 órakor indulás, hat órakor az ember már Kiskőrösön is van. 6:15-kor már kipakolva az asztalva várjuk a vevőket, a szerdai nem nagy nap, mert hétköznap sok ember dolgozik. Így is kisebb-nagyobb bevétellel érkeztünk haza. Ezek után a motorban karburátor tömítésének a cseréjével próbálkoztunk, nem sok sikerrel...

Csütörtök: Hasonlít a hétfőire, annyi különbséggel, hogy bementünk Kalocsára és vettünk tömítést a motorra és mikor hazaértünk, egyből nekiestünk megszerelni, sikerrel, a motor utána saját iramában tépett tovább.

Péntek: Ismét készülődés a Szombati piacra, ami már sokkal több jövedelemmel kecsegtető volt. Reggel kimentünk a háztáira és hoztunk be 4 láda paradicsomot, kb. 200 szál zöldséget és 250 szál répát. Kb. fél 1-re értünk haza, megtörtént az ebéd és utána zöldség, répa majd paradicsom mosás. Ezek után káposztavágás, babszedés, szokásos...

Szombat: Ismét kelés 4:30, megérkezés 6 óra, árulás 10 óráig mert utána már vége a piacnak. Elég nagy summával érkeztünk haza, nagyon örültünk, közben szüleim is megérkeztek.

Vasárnap mint pihenőnap semmit nem csináltunk csak motoroztam stb.
Mint látható egy Budapesti ember is tudja élvezni a parasztságot.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.