2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Digitális házőrző Kínából

Lássuk mit is tud egy kínai, távolról irányítható, beltéri, Wi-Fi-s biztonsági IP kamera!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A kamera pontos típusa a könnyebb kereshetőség érdekében: NIP-02BGPW3A2

* * * Kezdjük egy kis cégbemutatóval * * *

Shenzhen Neo Electronic Co., Ltd, a készülék gyártója 2006-ban alakult, alkalmazottaik száma 100-200 között van. Fő profiljuk videófelügyeleti eszközök (biztonsági kamerák - legyenek azok vezetékesek vagy vezetéknélküliek, bel- vagy kültériek) gyártása. Elmondásuk szerint a cég egyike a legelsőknek Kínában ezen a „szakterületen”. Fejlesztéssel-tervezéssel és gyártással egyaránt foglalkoznak, ezt bizonyítják saját szabadalmaik. A Kínai Nemzeti Minőségügyi Hivatal tanúsítványa mellett számos nemzetközivel is rendelkeznek, mint például: CE, FCC, RoHS... Bemutatkozásuk alapján egy nagyon jól felszerelt gyárban, magasan képzett dolgozók állítják elő a termékeiket, aminek jó hírüket is köszönhetik. Ez még viccesen is hangzana egy kínai gyártótól, de mi lassan fél éve valóban megelégedéssel használunk egy ilyen típusú beltéri IP kamerát, mely a nap 24 órájában teszi a dolgát. Ez pár ezer emailt jelent a postafiókomban eddig. :) Termékeiket széles körben használják (közterületek megfigyelésére továbbá magánszemélyektől, iskolákon, irodákon, raktárakon, üzletláncokon át bankok, kórházak egyaránt). A saját márkájú kameráik NEO Coolcam néven futnak. Forrás az Alibaba oldalán található lapjuk, ahol egy rövid bemutatkozást követően láthatjuk a főbb információkat róluk.

A gyártó címe:

East 6/F, Building 2, Gongle 1st Industrial Zone, Tiezai Road, Xixiang Subdistrict, Baoan Dist., Shenzhen, Guangdong, China (Mainland)

Ezzel a típussal (kivülről mindenképpen és szerintem belülről is) teljesen megegyező kamerákat számos más kínai gyártó is kínál. Az, hogy melyik cég gyártotta, számunkra szinte semmiben sem nyilvánul meg. Én ezt úgy képzelném el, egy hatalmas kínai ipari park egy nagy csarnokának az egyik teremében ez a gyár van, egy ajtóval arrébb pedig a másik, és így tovább. Ami eltérést mi magunk észrevehetünk a vásárolt kameránkon az a „márkajelzés” (felirat), amiből már láttam „coolcam”, „wanscam”, „foscam”, „huntvision”, „apexis”, „EasyN”... felirattal rendelkező, illetve felirat nélküli példányokat is. Nem hiszem, hogy bármi különbség is lenne köztük, minőség, használat vagy tartósság szempontjából.

Itt egy kisebb lista az említett gyártókról a teljesség igénye nélkül (Forrás):

- Shenzhen Fostar Electronic Co., Ltd.
- Shenzhen Huishi Electronics Co., Ltd.
- Shenzhen Easyn Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Topwill Electronics Co., Ltd.
- Shenzhen Bessky Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Bangdao Electronic Co., Ltd.
- Shenzhen Topsum Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Tourson Technology Co., Ltd.
- Shenzhen CCDCAM Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Wanscam Technology Co., Ltd.
- Shenzhen ZW Ancen Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Cool Valley Technology Co., Ltd.
- Shenzhen Beyond Security Technology Ltd.
- ...

Alább láthatunk a csomagolásról egy általam készített képet. Igen sokat sejtet a tartalmáról. A másik oldalán még a termékportfólió tagjairól is van egy-egy kép.

A kamera és tartozékai (ezekről később) egy ilyen kis dizájnos dobozkába sűrítve érkeznek. Ezt mondjuk a postának sikerült kicsit megnyomorgatnia, szerencsére a belsejére ez nem volt hatással.

* * * Egy kis marketingszöveg úgy általában ezekről az eszközökről * * *

A mai világban, a jelenlegi közbiztonság mellett, mikor lopnak, csalnak és hazudnak az emberek egy kis vezeték nélküli biztonsági kamera jó társunk lehet a mindennapokban. Gondoljunk csak bele, a legtöbbünk lakásában mennyi érték is van? TV, DVD lejátszó, számítógép, notebook, egyéb értékes műszaki cikkek, ékszerek, készpénz, és még folytathatnám a sort. Itt még meg sem említettem a magánvállalkozások telephelyét, kisebb üzleteket, vegyeskereskedéseket... stb. Mivel is védjük ezeket?

Itt a megoldás ennek az IP kamerának a „személyében”. Ugyan meg nem gátolja a betörést, de nagyban segíthet az elkövetők kézrekerítésében. Növeli biztonságérzetünket és nagyobb biztonságban tudhatjuk értékeinket. Mindemellett jól látható helyre szerelve, vagy jelenlétét kiírással jelezve elrettentésként is hathat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.