2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Buzzwords sux

  • (f)
  • (p)
Írta: |

"Mit hozhat a SOA?" - egy idézést az ízlésrendőrörsre?.. Mert a szó a szívbajt.

[ ÚJ TESZT ]

"Mit hozhat a SOA?" - egy idézést az ízlésrendőrörsre?.. Mert a szó a szívbajt. Köztudott.

"Az Alerant Informatikai Zrt. és a BCA Hungary új szolgáltatása, a SOA Start segítségével a nagyvállalatok saját környezetükre vonatkozóan vizsgálhatják meg egy lehetséges szolgáltatásorientált architektúra kialakításának céljait, ráfordítási igényét, s az induláshoz testreszabott SOA-bevezetési koncepciót dolgozhatnak ki – jelentették be ma a cégek." /2008.03.11./

Ma volt épp tíz éve, hogy a Vatikánban elhangzott a következő:

"Főtisztelendő Testvéremnek, Edward Idris Cassidy bíborosnak

Pápaságom alatt számos alkalommal mély szomorúsággal emlékeztem meg a zsidó nép szenvedéseiről a II. világháború alatt. Az a bűntény, amely Soá néven vált ismertté, eltörölhetetlen szégyenfoltja marad végéhez közeledő századunknak.

Amikor a kereszténység harmadik évezredének kezdetére készülünk, az Egyház tudatában van annak, hogy a Jubileum öröme elsősorban a bűnök megbocsátásán s az Istennel és embertársainkkal való kiengesztelődésünkön alapszik. Ezért biztatja fiait és leányait, hogy tisztítsák meg a szívüket, megbánva a múltban elkövetett hibáikat és hitbeli hűtlenségeiket. Felszólítja őket arra, hogy alázattal járuljanak az Úr elé, és vizsgálják meg, hogy őket mekkora felelősség terheli napjaink gonoszságaiért.

Szívből remélem, hogy az "Emlékezünk: megfontolások a Soáról" című dokumentum, amelyet vezetéseddel a Zsidósággal Való Vallási Kapcsolatok Bizottsága készített, valóban segít begyógyítani a múlt félreértései és igazságtalanságai által okozott sebeket. Bárcsak hatékonyan elősegítené ez a megemlékezés azt, hogy olyan jövőt alakítsunk ki, amelyben a Soá kimondhatatlan gonoszsága soha többé nem következhet be. A történelem Ura vezesse a katolikusok, a zsidók és minden jóakaratú ember törekvéseit, hogy közösen fáradozzanak egy olyan világ felépítésén, amely minden ember életének és méltóságának igazi tiszteletén alapszik, hiszen Isten mindnyájukat saját képére és hasonlatosságára teremtette.

Vatikán, 1998. március 12.
II. János Pál pápa"

Kedves Alerant & co., szerencsétlen a névválasztás, annyi szent. Noha közülük lesz egy -feltehetőleg- II. János Pál. Két év múlva.

Ráadásul túl nagy fantázia nem is kellene az angol szavak más jellegű felhasználására: mint pl. SORA. A Shimano nem hiszem, hogy sérelmezné..

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.