2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bút

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Amikor Izrael állama újjáalakult, feltalálták a szilícium chipet.

[ ÚJ TESZT ]

Bút

(szakmaji)

Senkiháziak kezében van a popszakma
Nem szokásom szakmai cikkeket írni, holott volna miről, írni tudok, 1998-óta a szakmában vagyok, láttam már karón varnyút. S tudjátok mit? Csak a technika szaladt el a lóval, a felhasználók ugyanazon a szinten vannak. Az agy lusta, az indokok sem változtak.

Van egy kedves ismerősöm, Kalimba de Luna, nem használ jegyzetfüzetet, sem okos telefont, sem semmi más okos dolgot, ami az agyát kiválthatja. Szeret mindenre emlékezni, oké, nem fiatal, de valljuk be őszintén, ha valaki bevállalja, hogy szereti használni a fogaskerekeit, az dicséretes dolog. Mozgással még rá lehet segíteni, meg olvasással, hogy az agy megfelelően karban legyen tartva. De kezdjük az elején. Bootolni mindenki szokott, aki meg nem, előbb vagy utóbb fog. Én is csak tátom nagyra a szemem, amikor azzal jön, hogy kéne egy számítógép. Guga! Tudsz valamit ajánlani? Mondom ez, vagy inkább Ő? Mit akar ez a neten?

Egy év múlva jön, hogy a gép beadta a kulcsot, bekapcsol, de nem bootol, nem azt mondja, hogy boot, hanem fekete képernyő. Ok, semmi gond, a gépnek nincs baja, csak az a fránya Windows. Szívem szerint minden ügyfelemet Linuxra ábrándítanék, de azzal még úgy sem boldogulnának, ahogy a Windows-al nem boldogulnak, magamnak meg minek kreálnék problémát? 50km-es körzetben egyedül vagyok, nincs konkurenciám, észnél kell lenni. A Linux ott kezdődik, ahol végződik, megír egy doksit, és továbbítja levélben, mindenkit és mindenre nem készíthetek fel, hogy a dokumentumot konvertálni kell, mielőtt elküldi. Az Office nem olvas odt formátumot, aztán első Linux felhasználó után feladtam, mert minden apróság miatt engem keresett. OK, nincs terhemre, szívesen válaszolok, csak nem akkor, amikor éppen az agyamat elhagyom, mert annyi a munkám. Nem csak a felhasználó bonyás, hanem a gépek is, néha úgy kell könyörögni, hogy felálljon.

Ember a holdon

Tekincsünk vissza, hogy kezdődött?
Amikor Izrael állama újjáalakult (a harmadik nap hajnalán, hja mert Istennél egy nap annyi, mint ezer év, oszt mióta Izraelt a rómaiak lerombolták eltelt kétezer év), feltalálták a szilícium chipet, utána lehet nézni, ugyanaz az év volt. Onnantól beszélhetünk számító izé, ilyen gépekről. Volt mindenféle mire itt tartunk, lyukkártyás, Basic alapú, meg Spectrum (az még nekem is volt), Bill Gates meg egyszer azt mondta nagy jövőbelátóan, hogy 640kb mindenkinek elég lesz. Tegnap voltam egy ügyfelemnél, lecserélte az 550W Chieftec tápját 750W-ra, meg a vga kártyáját Sapphire HD6790-re, átépítettem neki, kérdezem mennyi benne a memó? Aszongya 8 gugányi van benne, hmmmm. S még csak nem is Simm ram, hanem DDR3, s ki tudja hol lesz a vége.

Na most a Sátánisták, de nem is, visszavonom, mert a művelt Sátánista tudja miről van szó. Inkább az ostoba Sátánisták kedvéért, akik berontanak egy topikba, ahol Isten nevét említik, s beleszarnak a ventillátorba, utána szaladnak, mint meszes. Csak is az ő kedvükért leírom, hogy mit jelent a 666. Meg utána odabiggyeszti, hogy Isten nincsen, hülyék vagytok, vallásos gyökerek utoljára 10 éves koromban játszottunk ilyet, becsöngettünk valahová, akit közösen utáltunk, s aztán futás, ezt eljátszottuk naponta többször, amíg emberünk meg nem okosodott. Már várt bennünket a vaskapu mögött. De mi gyorsabbak voltunk, hiába rontott ránk ásóval, kapával, nagyharanggal, hogy emísztek a kúúúrvaaa anyátokba kis szemetek!

A Bibliában vannak számok, mint az életben is, csak hogy azoknak jelentése is van, nem csak mennyisége. Na mi lehet az egyes? Várj leírom numerikusan szemléltetve is, hogy érezd.
1

Mi lenne? Maga Isten. S szerinted akkor mi lehet a kettő? 2. Nem húzom az időt, mert még van egy csomó dolgom, bűn és igazság elválasztva, mert a kettő nem ugyanaz. Ezért furi, amikor a mélyvallásos, fejkendősök kórusban nyomják a refrént a vérszívó csuhás után, hogy én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem. Nincs kiábrándítóbb egy vallásos embernél a földön. Jézus elvette, de nem az övét, ő megtartja magának.

3? Ez eccerű, mint a faék, még egy ateista is tudja, ateista birodalomban, ateista egyetemen ebből vizsgáznak. Alaptétel, hogy Isten az nem van, de a három az egy, Atya, Fiú, és Szentlélek.
Na a négy mi guga?
Hehe, kíváncsi vagy mi?
Negyven évig vándoroltak a sivatagban, 40 napig esett az eső, de bármi, ami négy, az büntetés, ítélet.
S akkor mi az 5?
Kegyelem, mert, hogy az elszenvedett büntetések után mindig kegyelem következik.
Ötödik napon, amit teremtett. Halak, madarak. Halak túlélték a vízözönt, madarak szárnyalnak, nem érdekli őket semmi akadály, de ebbe most ne menjünk bele, elvileg ez egy szakmaji cikk, számítógépekről beszélünk. Ha valaki kíváncsi a halakra, madarakra, akkor vegye ki a könyvtárból az ide vonatkozó búvár zsebkönyvet, hasznos dolog, gyerkőcként faltam mindet.

Nahhh, akkor 6, vagy 66. Orrod a seggemre pattanhat, ezzel bódítottuk egymást általános iskola alsó tagozatában. De mi lehet a 666?
Isten a hatodik napon teremtette az embert. Ha Isten uralja a világot, akkor 111, ha az ember azt mondja, köszönöm nem kérek Istenből, majd én gondoskodok magamról, akkor az 666.
Leszen bőr alá ültethető, műholdról követhető chip, ami elvileg kafa dolog. Mert nem kell hordani kézpénzt, csak oda csippantod és levonják a számládról, nincs elveszett gyerek. Még, ha meg is erőszakolták, elásták, akkor is megvan. S egyben a tettes is, úgyhogy ha bevezetik, csak egy kis ideig lesz bűnözés, utána nulla, tökéletes biztonság.
Minek követne el bűnöket bárki, amikor látták, hogy ott volt?
Segély lesz akkor is, sőt, rá lesz utalva, ha nagyon nem bír a vérével és nem akar dolgozni, csak semmit tenni. Tökéletes lesz.
Nincs megszökött rab, nem kell félni. Műholdról látják, hogy meglapult a kukoricásban, kit érdekel, hogy négy rendőrkutya rontott rá, és összemarták az arcát? Börtönbe való bűnöző, maradjon is ott. Nincs elcserélt újszülött, vagy halott, vagy téves gyógyszer a kórházban, ha baleseted van, megvan a vércsoport azonnal. Ímé a küszöbön áll egy tökéletes új világ, ahol biztonságban érezheted magad. A hetediket úgy is tudod, Hobo egyszer megénekelte, hogy te magad légy! Hja, és nem lesz korrupció, a politikusoknak, és a holdudvarnak hirtelen elmegy a kedve a munkától, meg az ostoba nyilatkozatoktól, amit ő maga sem hisz el, de azért tolja, mint ökör

Na de vissza, azt mondják a szeretet mindent legyőz.
A számítástechnika nem tanult szakmám, ezt már sokszor leírtam, hogy véletlenül csöppentem bele, vagyunk így páran igazi sysadminok. Nem volt melóm már jó ideje, depresszió, meg adósság. 2002 környéke, mentem kerékpárommal utcán, fülembe andalító zene szólt, gondoltam eljött a vég, csapjon el egy autó. Helyette találtam a VI. kerület Ó utcában kidobott számítógépeket. Emberek nyüzsögtek körülött, és szedték ki a rézkábeleket. Minden mást szerte széjjeldobáltak az úton. Megmentettem vagy 10db számítógépet, akkor még P1, s vittem haza, meg szatyrokban alkatrészek, amit összeszedtem. Le a pinyóba, 40nm légó, később az lett a szerviz, na de előtte. Hirdetés c. újság, minden nap reggel tekertem be, és használt számítástechnikai eszközök magánszemélytől, cím, telefonszám. S jöttek, sőt mit jöttek, tódultak, akkor még jó világ volt, nem hiába mondja a Biblia, hogy:

Préd 7,10
Ne mondd ezt: mi az oka, hogy a régi napok jobbak voltak ezeknél? mert nem bölcseségből származik az ilyen kérdés.

Elmúlt az adósság, sok ember ült a pinyóban, vittem le[ napágyat, napernyőt], mint ha kempingeznénk, nem győztem hordani a kávét, teát. Ők sokat beszéltek, én keveset, azt hitték rólam guru vagyok, én meg mindent megtanultam, ami ott elhangzott. Nem volt választásom, szó szerint bele csöppentem, még csak egy könyvem sem volt, amibe beleolvashattam volna.
S egyszer csak beállított egy rendőr, hogy az unokái mindhárom gépét tönkretették, reggelre mennie kell, úgy hallotta ez egy számítástechnikai szerviz. Te mit mondtál volna neki? Hegyekben álltak az alkatrészek szétbontva, mint prosectura-an a hulla.
Csak lilultam, se köpni, se nyelni nem tudtam, azt mondta reggel visszajön. Vettem egy nagy levegőt, és felhívtam egy haveromat, akinek volt számítógépe, hogy mi a megoldás?
Szerencsére nem küldött el az anyámba, egész éjjel, sőt hajnalban is hívtam többször, holott reggel dolgozni ment, de nem volt hozzám kegyetlen. Aszonta, ha ilyet sípol, akkor ez a dolgod, ha meg olyat, akkor tedd amazt. Na most mi a helyzet?
Az egyik elindult, már megy, fúúú, nagyon kész voltam, s nagy kő esett le a szívemről. De hátra volt még kettő. Reggelre mindhárom gép ment, egyetlen alkatrész sem került vissza a helyére, utána a haverommal lesöröztük a dolgot.

Rendőr jött, sok küvecset ott hagyott, nagyon megköszönte, de ez után jött a neheze, még leírni is. Olyan szinten belemerültem a témába, jobb dolgom nem lévén, hogy átláttam dolgokat. Volt Pentium 133MHz-es processzor eladó, hozták a 100MHz-est, hogy elvinné a nagyobbat, beszámolom? Már, hogy a fenébe ne? Nekem csak az volt a fontos, hogy jöjjön a pénz, s hogy mellé még itt hagy egy processzort is, az nem érdekelt, majd azt is eladom. Meghirdettem, s hozták a 66MHz-est, hogy számoljam be, elvinnék a 100MHz-est.
Így kezdődött, guga nagyon keresett cikk lett, mert az emberek függővé váltak.
Nagyobb, nagyobb, nagyobb, már akkor is. Az ember azt gondolná, hogy AM3 és DDR3 idején a tuning már rég értelmét vesztette, dehogy, ugyanott tartunk, csak tudnám miért.

Akkora forgalmat bonyolítottam, hogy már volt internet, még 56k-s modemmel, meg apronet, és úgy teleszórtam, hogy csak rólam szólt. A környékbeli üzletek feljelentettek, mert ugye nekik adó, járulékok, áfa, alkalmazottak, bérleti díj, és alig van mellé forgalom. Guga meg pörög ezerrel. A rendőr jött ki hozzám, akinek megcsináltam a három gépét, hogy most és azonnal csináljak egy céget, vagy fejezzem be, mert ebből baj lesz. Megígérte, hogy tartja a hátát, ha céget csinálok. Mert az minimum két hét, de mint utólag kiderült egy teljes hónap volt, amíg érinthetetlen voltam. Addig nem is hirdettem semmit, de a vásárlói kedv nem csillapodott, tudtak rólam. Így született meg a guga bt. Lett alkalmazott is, nem is kevés, [Ücsüküé, Témi, és Bél.] Valami kegyetlen jól éreztük magunkat, egész nap ment a vihogás, nagyon szerettem őket. Ők voltak a méhecskék, akik hoztak vittek, én meg szervizeltem, de akkor már rég más szinten jártam. A BM lustuló rendszergazdái hozzám hordták a leszállt gépeket, hogy guga javítsd már meg légy szíves, mert nem érek rá, majd jövök érte, nem leszek hálátlan. Ha egy üzlet beindul.

Van egy kedvenc autószerelőm, ugyanaz, mint én, szívből nyomja, hosszú távon gondolkodik, nem rabló, és segít. Megyek, ránéz, azonnal mondja, hogy mi a gond. A kisujjában van az a szakma, amiről mások sok bőrt szeretnének lenyúzni. Manapság ott tartunk, hogy ingyen szervizel, mert szeret, én is kedvelem őt, ha a számítógépével van gond, akkor én is ingyen.
Igazi barter, ahogy azt őseink csinálták, de már nem is kell, mert olyan szinten rendbe rakta az mi autónkat, hogy Suzuki a talpán, és én sem járok hozzá sűrűn ránézni a gépére, mert elég volt egyszer. Mit akartam ezzel mondani? Mindegy, hagyjuk, belefogok valami másba, mert ez már szerelem. Érted? Nem Valentin nap, hanem szerelem kategória, mert valamibe beleszerelmesedni, azt megszerelni ugyanaz. Szerelem, szerelem, nem mindegy? Tényleg kizökkentem

A lényeg, hogy a felhasználók hiába a technika gyönyöre, lusták gondolkodni, tanulni.
Hiába mesélem el, hogy én a nulláról kezdtem, nem jártam iskolába, nem lapoztam könyveket, csak hibákkal álltam szemben, mint ők maguk. Én ebből élek, hozzám fordulnak, én meg szerelem, szeretem, mindent legyőz. Na végre, így már elég kerek a történet
Vagy meséljek még?

msconfig

Start menü/futtatás
Aszongya lassú a gép guga! Kell egy félóra, mire feláll. Na, nekem nem, az enyém egyből ágaskodik
Persze, hogy be van lassulva a téma, mert az autorun vagy 40 program, amiről nem is tud, hogy fut, nem is használja, csak vár, de inkább illusztrálom.

S akkor most érkeztünk el oda, amiről szerettem volna, a boot (bút, szakmaji rész következik).
Nem kell várni. Nem azt a világot éljük, amikor ráérünk szenvedni, guga ráér, de nem arra, hanem arra, hogy minden hibát kijavítson, s utána gondtalan, felhőtlen felhasználói élmény.
Nekem az orvosom egyszer azt mondta, hogy nagyon elhanyagoltam magam, 12 éve görnyedek, ülő munka, nulla mozgás. Magas vérnyomás, gerincsérv, a többivel nincs gond.
240/160-as vérnyomással vittek be, magának már rég az elfekvőben lenne a helye!
Azóta futok, mozgok, és odafigyelek magamra. Lefogytam 40kg-ot, merugye, ha dolgozom ülök, ha megyek valahová mi autónkkal ülök, ha megérkezek leülök, de csak azért, hogy lássam mi a probléma, csak is magamra nem figyelek.
Aszonta orvos, hogy a testsúlycsökkenés automatikus vérnyomáscsökkenés is egyben, meg a mozgás kordában tartja a sejteket, oxigénbevitel, fiatalság, hosszú élet, lehet megérem az unokát is, oszt ringathatom.

Mára ennyi, Bánkot hallottátok gugáról, Isten veletek, s mindig, nagyon mindig, s legfontosabb, elég gondolkodni. Ha nem elég, akkor egy kis mozgás segít. Ne indokokat soroljatok, amivel Dunát lehetne rekeszteni.
Kinek nincs problémája?
Gondolod, ha kirakod a facebookra, akkor megoldódik? Csak lejáratod magad, kiröhögnek, senki sem vevő rá. De ezt már megtapasztalhattad.
Ha problémád van gyere hozzám, én nem adlak ki, Istené vagyok, s ha Isten veled, akkor ki ellened?

Hja, a Sátánisták. Valamit nem árt tisztázni. A Sátánt ki teremtette? Vagy ő az Isten? Akkor Isten a Sátán? És én ki vagyok? Az ember csak úgy lett a semmiből? Evolúció mi? Nettó baromság, kijöttünk a tengerből, mert, hogy az egysejtűnek úgy tartotta kedve, hogy osztódott, aztán lett épeszű lény, meg előbb fára mászott, majd onnan le. Feltalálta a tüzet, kereket, űrhajót, s a végén ember a holdon. Ne fárasszuk már egymást!
Van apám, annak apja, annak is volt apja, az is apától született, meg előtte is egy csomó apa, aztán sorolhatnám az egysejtűig. Ha így lenne, vagy történt volna tényleg, akkor hogy került a képbe Isten? Kitalálták? Minek?
Hja, mert, hogy kitalált dolgokban hinni jó, a kitaláció nyerő, az összes egyház ezen hízik.
Ettől Isten még létezik.
Tudod, hogy honnan tudom?
Első kézből, bár én sem láttam, de ez az írás erről szólt.

Micsoda katyvasz

Azóta történt

  • A két

    A kisfiú a drót túloldalán irigyelve nézte, ahogy szalad a másik, vágyakozott ő is, hogy köztük legyen.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.