2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"

Ebben a cikkben bemutatásra kerül az ATI+NVIDIA házasság szülötte a "Hybrid Physx".

[ ÚJ TESZT ]

Konklúzió

Ahogy a tesztekben is jól látható, a Physx bekapcsolása után ugrásszerűen megnő a teljesítmény azokban az alkalmazásokban, amelyek támogatják az Nvidia Physx-et. Szerettem volna még egy Dark Voidos tesztet is csinálni (ez most a legújabb Physx-es játék), de erre már nem volt sem időm, sem alkalmam. Talán majd egy másik teszt keretei között ezt is megteszem.

Mindent összevetve, én úgy gondolom, hogy akinek van egy kis bátorsága, és van egy rendelkezésre álló Nvidia kártyája, ami Physx ready, az nyugodt szívvel beüzemelhet egy ilyen rendszert, mert megfelelő alkalmazások esetén kifizetődő. Az pedig hogy például tervezőalkalmazásoknál (CAD) számít -e valamit a Radeon mellett egy NV kártya, az már más tészta. Ha lesz időm, akkor csinálok majd egy olyan tesztet, amiben a Radeont softmoddolom FirePro-ra (professzionális ATI kártya), és mellérakom a Geforce karit, hátha ott is jelent valami teljesítménytöbbletet.

Egy olcsóbb Geforce kártyához elég könnyen, és olcsón hozzá lehet jutni, akár használtan. Illetve azt érdemes tudni, hogyha csak fizikai számításra használunk egy GPU-t, akkor sokkal jobban lehet tuningolni. És hogy mit hoz a jövő? Nos, nem hiszem, hogy erre bárki választ tudna adni. Kíváncsian várom az új játékokat, amelyek támogatják majd a physx-et, és örömmel tesztelem le ezt a "hybrid" rendszert. Valószínű az nvidia lépéseket tesz majd ezen dolog ellen, mert egyre népszerűbb, de mindig lesz valaki aki majd feltöri, hiszen nincs olyan kód/titkosítás amit ne lehetne feltörni, minden csak idő kérdése.

Végszóként annyit, hogy elnyerte tetszésem ez a megoldás, bebizonyosodott hogy a két ősellenség is együtt tud működni.

Elkészült az Update 1., melyben szót ejtek arról is, hogy hogyan lehet megoldani a dolgokat kiterjesztett asztal nélkül:

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 1.

Időközben elkészült az Update 2. is, amelyben az új Hybrid Physx mod-ot tárgyalom ki.:

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 2.

ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" Update 3.

ffodi

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.