2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :)

[ ÚJ TESZT ]

A Zen legyen veletek!

Az ASUS Zenfone 2 - megítélésem szerint - minden paraméterében csúcskészülék. A kivitelezés, anyaghasználat és illesztések terén nem lehet rá panasz. Szoftver téren egy kiforrott, moduláris rendszert kapunk, mely stabilan teszi a dolgát, és átgondoltan van felépítve. Számos olyan szoftveres extrát, és beállítási lehetőséget tartalmaz, melyhez korábban először rootolni kellett egy androidos telefont, majd mindenféle kiegészítő programok használatára kényszerült az ember.

A mai csúcskészülékek piacán a Zenfone 2 olyan rést készül ütni az ASUS számára, mely a többi gyártónak nagyon fájni fog. Ár/érték arányban egy kiváló készüléket vehetünk magunknak bruttó 130.000,-Ft-ért - kintről 250-350$-ért, melyhez még egy esetleges vám+áfa megfizetése szinte biztosan társulni fog. Gyakorlatilag az összes kínai webshop árulja, kiegészítők, tokok már most kaphatók hozzá.

Hol vegyük meg?

Nehéz kérdés, bár annyira mégsem. Szerintem mindenképpen Európában és európait. Gyári WW-s verziót! Ha megnézzük a külföldi árakat, mellé tesszük a hazai 2 év ASUS garanciát, egy esetleges Áfa elszámolási lehetőséget /áfa alanyok esetén/, a 2 éves 100GB-os Google tárhely kupont és a tényt, hogy nem kell postáztatni, ha rossz visszaküldeni (mondjuk pixel hibás pl.), hanem bemegyünk a boltba és megvesszük, akkor az itthoni megvásárlás simán reális opció.

Hibátlan telefon nincs, pedig lehetne csinálni!

- Lehetne benne QI töltési mód...de végülis minek? Ha van kábel a QI töltőbe, akkor azt a telefonba is bele lehet dugni. Kapunk helyette Turbo töltést.
- A képernyő alján található funkció gombok nem kaptak háttér megvilágítást. Erre nincs mentség! Kínában ezért a hibáért kivégeznék a mérnököt. :)
- Kicsit túl van töltve a rom az ASUS és harmadik fél által készített alkalmazásokkal, melyeket állítólag le lehet szedni, nekem azonban 2 készülékről sem sikerült.
- A kétkoppintásos felébresztés bugos, ezt 2 készülékkel és korábbi rom verziókkal is tapasztaltam.

Mindezek ellenére meggyőződésem, hogy jelenleg nemigen van jobb ár/érték arányú készülékajánlat a piacon. Nyugodt szívvel ajánlom azon telefonvásárlás előtt állóknak, akik hasonló szempontok alapján keresnek készüléket, mint én.

A Mobilarénás srácok helyében én az alábbi plecsnit adtam volna neki, de egy ajánlottat biztosan megérdemelt volna!

*A cím ötletért köszönet e-newsee kollégának

Azóta történt

  • Oppo R5s - a penge telefon

    Az Oppo R5s bevezetésekor volt egy akció, ami segített, hogy e telefont rendeljem meg a Motorola Moto G 1st. gen. utódjaként

  • ASUS Zendisk 2,5” USB 3.0 külső HDD

    Smart TV mellé egy 2,5”-os, 1 TB külső HDD-t kerestem, így találkoztam össze az ASUS AS400 modellel.

  • Asus Zenfone 2 Laser - korrekciós műtét

    Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.

  • Logout TV: Herkules

    A mai főszereplő nem más lesz mint az Asus Zenfone 2 amelyet az Asus "csak" Herkulesnek hív.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.