2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

ASUS Zenfone 2 - ZenesLapát

Azért vettem Zenfone 2-t, hogy átjárjon a Zen békéje és nyugalma. Na jó, ez nyilván teljesen kamu.. meg hát, ez egy telefon, vagy nem? :)

[ ÚJ TESZT ]

A búra alatt

Az ASUS úgy tarolta le az online piacot ezzel a készülékkel - még a hivatalos európai megjelenés előtt, hogy felmerült bennem a kérdés, lesz-e olyan ember, akinek még nem lesz ilyen, mire az öreg kontinensen is elkezdik árulni?!

Minideal, Pandawill, Aliexpress és még sorolhatnám. Az elmúlt hetekben minden honnan Zenfone 2 akciók dőlnek: hírlevél és reklám banner formájában. Na, mondom, nézzünk rá, akkor milyen is a vas!

Lényegesebb tudnivalók és készülék opciók:
- 5,5"-os kijelző
- 2-4 GB RAM,
- 16-64 GB ROM,
- Intel Atom Z3560, 64 bit, Quad Core, 1.8GHz vagy Z3580 2.3 GHz CPU
- 4G/LTE
- 3000 mAh Li-Polymer akku
- 250-450$ közötti ár,
- 5.x-es Android rendszer
- valós multi language felület
- Dual aktív SIM
- MicroSD foglalat
- szoftveres extrák
- ZEN UI
- egy ismert és világszínvonalú BRAND gyártó nevével fémjelezve.

A gyári oldalon a teljes specifikáció megtalálható, akit érdekel, nézzen át oda is.

Intel, Snapdragon, MTK?

Volt agyalás rendesen, hogy milyen procis telefont vegyek. Azt ugye már tudtam, hogy minimum 2GB RAM, korrekt aksi és friss Android minimum kell. Ezen felül szeretném, ha nem melegedne úgy, mint egy kontaktsütő, mert leégeti a fülemről a bőrt.

Ezen felül opcionálisan jó lenne még, ha lenne benne 16-32 GB tárhely, normálisabb kamera. Na ezeket sikerült szerintem túl is teljesíteni a 4GB/64GB-os verzióval.

Forrás: itpro.co.uk

MTK-s telefonom volt, sose jött rá rendes szoftver, meg hát bugos is volt rendesen /3G/BT bug, hálózat eldobálás, fagyások és egyéb misztikumok/. Az új ARM-okról inkább rosszat olvastam, mintsem jót...marad az Intel. Itt emelném ki, hogy van itthon egy ASUS Fonepad is, meg 2 Nexus 7 2013 32 GB LTE, szóval sem az ASUS sem az Intel proci nem új játékos a csapatban.

Megragadnám az alkalmat és eloszlatnék minden tévhitet és pletykát azzal kapcsolatban, hogy az Intel proci alatt nem mennek programok, meg kompatibilitási problémái vannak. Egyébként is, tényleg komolyan gondolta bárki is, hogy pont az ASUS égetné magát egy olyan vassal, amivel gond van?

Antutu teszten a Z3580 2.3 GHz CPU egy igen komoly, 47.541-es pontszámot teljesít, ami még a megrögzött Snapdragon Funokat is halk mormogásra sarkalja, főleg a 330$ körüli akciós áron. A kisebbik testvérnek sem kell szégyenkeznie, a neten található információk szerint ez is 41.000 pont fölött teljesít, ami még mindig keresztbe-hosszába agyon ver számos modern Snapdragont.

Nagy matekba nem kezdenék bele a tesztekkel kapcsolatban, akit a számok érdekelnek, nézzen szét a neten. Ami fontosabb, az a melegedés. A 2.3 GHz kér enni, így ha meghajtjuk, számolni kell melegedéssel is, de közel sem melegszik annyira, mint egy Nexus 7 2013. A kisebbik testvér melegedéséről nincsenek infóim, ha valaki esetleg rendel ilyet és elküldi a tesztet, szívesen kiteszem itt is.

Összességében elmondható, hogy a vas brutál erős, brutál gyors, némileg melegszik, viszont ha nem hajtjuk, akkor hűvös és aksitakarékos. Volt olyan nap, hogy sima telefonálgatás, kevés kijelző idő és email olvasgatás mellett 50%-on állt estére.

A vassal kapcsolatos legfontosabbakról egyelőre ennyit, nézzük a szoftvert!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Oppo R5s - a penge telefon

    Az Oppo R5s bevezetésekor volt egy akció, ami segített, hogy e telefont rendeljem meg a Motorola Moto G 1st. gen. utódjaként

  • ASUS Zendisk 2,5” USB 3.0 külső HDD

    Smart TV mellé egy 2,5”-os, 1 TB külső HDD-t kerestem, így találkoztam össze az ASUS AS400 modellel.

  • Asus Zenfone 2 Laser - korrekciós műtét

    Járt már nálunk öthüvelykes Zenfone 2, a Laser utótagú ZE500KL azonban több lézeres ráncfelvarrásnál: a nagy felbontású kamera és a gyors autófókusz mellett a méretek is az előnyükre változtak.

  • Logout TV: Herkules

    A mai főszereplő nem más lesz mint az Asus Zenfone 2 amelyet az Asus "csak" Herkulesnek hív.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.