2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Arcade játékgép átalakítása PC-re!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Így született újjá egy Neo Geo játékgépből egy hagyománytisztelő PC-s masina.

[ ÚJ TESZT ]

Első oldal

Üdv mindenkinek aki erre az oldalra tévedt! A kedvet a leíráshoz Gbi82 cikke adta. Szintén arcade rajongó vagyok, de kicsit a koromnál fogva korábbról. Én a nyolcvanas évek elejétől dobáltam az érméket a szekrényekbe, volt hogy az ösztöndíjam a hazafelé útba eső lakókocsis játékteremben hagytam.

Az Arcados idők elmúltak, a helyét először egy C=64, majd később Amigák sorozata és végül a PC foglalta el.

A PC és a MAME jóvoltából ismét visszatérhettem a régi játékokhoz, de azt mondanom sem kell, hogy egy emulátor magában nem hozza vissza ugyan azt az érzést mint egy kabinos gép.

Barkácsolni én is szeretek, de valahogy nem gondoltam kabin építésre, és a szerencsém közbe is szólt. Történt ugyanis hogy munkatársaim egy vendéglő pincéjében dolgoztak, és megakadt a szemük egy láthatóan nem használt Neo Geo játékgépen.
Rákérdeztek, és a tulaj mondta hogy nyugodtan elvihetik, neki csak útban van. A srácok fel is pakolták és elhozták a melóhelyre, és beállították az öltözőbe két szekrény közé. Akkor még szépen működött, bár a képernyő színei kissé fakók voltak, ki tudja hány ezer órát hagytak már maguk mögött.

Egy tűzrendészeti bejárás alkalmával a gép kikerült egy külső raktárba. Ezután már nem kerülhetett vissza, és a srácok inkább nekem adták.

A bő egy éves pihenő nem tett jót szegénynek, mert mikor otthon be akartam kapcsolni, már nem működött. Szétszedtem, és kiderült, hogy az egérürülék nem tesz jót az áramköröknek, szétmarta a chipek lábait.

Ekkor határoztam el az átalakítást. Igyekeztem úgy megoldani a dolgot, hogy kívülről ne nagyon látszódjon. Szinte a teljes belseje ment a kukába. Vaterán vettem egy 63cm-es tévét, aminek a hátsó borításából le kellet vágnom hogy beférjen.

PC akadt itthon, és egy régebbi házam kivehetős tálcáját használtam fel az alaplap rögzítésére.

A játékvezérlőket egy billentyűzet áramköreire kötöttem amit egy darab laminált parkettára csavaroztam fel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.