2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apple MacBook Pro 2016 CTO

Kis „hands on review” egy grafikus szemszögéből, aki mindennapjait a MAC előtt tölti.

[ ÚJ TESZT ]

Belső, összegzés

A belső:

Ő egy 2,6 GHz i7 procival, 256 GB SSD-vel, és a Radeon 460 4 GB videókártyával rendelkező egyed. Miért a kis SSD? Mert számomra fölösleges nagyobb, ha valami local, akkor a külső SSD-n, egyéb esetben a NAS-on dolgozom a nap 24 órájában.

Azért ez a pici SSD is eléggé hasít, gyorsan lőttem róla egy tesztet, hogy ti is lássátok: 5 GB terheltség mellett:

CPU folyamatosan 52 – max. 55 fok, munka mellett. Ez fölé nem nagyon kúszik. Nem melegszik. Ellentétben a 2015 15" MacBook Pro-val, ami ugyanezen terhelés mellett 65 – 70 fok, és néha fölé is sikerült tornászni, ami azért már a házon is érezhető volt.

Mit jelent a munka mellett?
10-15 Safari oldal, PS, AI, esetenként ID egyszerre fut + kb. 4-5 Finder ablak, Thunderbird, iMSG, kisebb Excel dokumentumok.

Összegezve:
Így 2 nap használat után, tökéletesen elégedett vagyok vele, nagyon tetszik minden funkciója. Jelentkezni fogok még a későbbiekben, picit több idő elteltével.

Picit visszatérve a digitális AV adapterre:
Mindenkinek ajánlom, aki HDMI porton keresztül használ külső monitort. Tökéletesen teszi a dolgát, már vagy 6 monitorral próbáltam, remekel. Illetve ezen az adapteren keresztül töltöm a MacBook-ot, és a fennmaradó USB 3.0 porthoz pedig folyamatosan csatlakoztatva van a külső SSD-m.

Végül pedig két összehasonlító kép az idei, illetve a tavalyi 15" modellről:

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.