2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android programajánló

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rövid összefoglaló arról, hogy milyen programokat érdemes használnia egy Androidosnak.

[ ÚJ TESZT ]

Második pakk

Handcent SMS: SMS kezelő program, rengeteg funkcióval. Szépen testre lehet szabni a különböző témákkal. Van hozzá magyar nyelvi kiegészítés is. A gyári üzenetkezelő helyett
Különösen ajánlott!

TasKiller: mint neve is elárulja, ez a program a futó alkalmazások kiiktatására szolgál. Használatát én csak arra javaslom, hogy nézzük a szabad RAMot, és esetleg kilőjük azt a programot, ami bezárása után a memóriában maradt, ezzel is jobban terhelve a procit és az akksit. Én csak az előbb leírtakra
ajánlom!
(Auto task kill, rendszer programok bezárása nagyon nem javasolt, mert az Android OS úgy lett megírva, hogy ha kevésnek találja a RAMot, akkor bezárja a nem használt programokat. Másrészt tudja a multitaskingot is (több program egy időben futtatása). De ez most nem tartozik a cikkhez!)

SwiFTP: FTP szerver kliens. WiFi kapcsolatunkon keresztül (3Gn is használható) létrehoz egy FTP kapcsolatot, kidob egy IP címet, melyre böngészőből, Total Commanderből csatlakozva böngészhetünk telefonunk tartalmában. Egyszerű, nagyszerű!
Különösen ajánlott!

RockPlayer Universal: (fizetős, elérhető Lite verzió ingyen) Multimédia lejátszó program, támogatja szinte az összes formátumot.
Különösen ajánlott!

MyBackup Pro: mentést készít a telefonunkon lévő összes adatról (programok + adataik, névjegyek, naptárak, beállítások, home stb.) Előnye a nagy ellenfél Titanium Backup (Pro) -val szemben, hogy ehhez nem kell root jogosultság.
Különösen ajánlott!

Titanium Backup Pro: a "nagy ellenfél". Előnye a My Backup-pal szemben, hogy okosabb, ergó bonyolultabb is. "Hétköznapi" usereknek megfelelő mind a két backup progi, de ez a "hardcore usereket" is ki tudja elégíteni.
Különösen ajánlott!

English−Hungarian Dictionary: angol-magyar, magyar-angol szótár. Offline, ingyenes --->
Különösen ajánlott!

QR Droid QR kód olvasó, generáló program. Jó ha van.

GOTO: (fizetős) nagyon praktikus lock screent csinál nekünk. Rengeteg hasznos dolog van benne. Pl. amit én nagyon szeretek benne, az két dolog: a hangerő gombbal is oldható a képernyő, a másik, hogy ha hívás érkezik, akkor a "nyomós gombok" jelennek meg a kijelzőn, nem a "húzósok". Bővebb infó a program honlapján.
Különösen ajánlott!

Speedtest.net: az internet sebességét lehet vele lecsekkolni hasonló módon, mint azt már PC-n megszokhattuk.

LogMeIn Ignition: (fizetős) egy újabb PC kezelő program, de ez kicsit más. Ennek a segítségével a telefonon a monitor képet láthatjuk, és úgy vezérelhetjük "over the air" a gépünket. Ehhez is kell kliensprogram természetesen.

Fancy Widget Pro: időjárás és óra widget. Nagyon nem lehet mit írni róla, szép és jó. Az ilyen mindig egyéni ízlés dolga, én nagyon szeretem. Rendesen testre is lehet szabni, nem eszi a memóriát sem, és az akksit sem zabálja. Van ingyenes verziója is. A PROban lehetőségünk nyílik az óra és az időjárás kinézetének változtatására (ingyenesen letölthetős skinekkel).
Különösen ajánlott!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.