2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Adat és merevlemez megsemmisítés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Biztosra mentem, az adataim nem kerülhetnek senki más kezébe.

[ ÚJ TESZT ]

Megsemisítés

Miután felvettem a fejmozgatást rátértem az adatok törlésére. A fém dörzsi szivacsos módszer helyett szimplán egy csavarhúzót éleztem a tányéron. Az eredmény magáért beszél, a tányér felülete teljesen matt lett. A képre kattintva megnézhetitek a művelet első pár másodpercét. Elnézést a be-be mozduló felvételért.

scratch

A merevlemez újraindítása után tovább folytattam a műveletet egészen addig, amíg a fej meg nem ragadt a tányéron. Az alábbi két videó félig és a teljesen felérdesített felülettel készült. Az első felvételen a lemez hangján nagyon jól hallható, hogy mikor ér a sérült részre. Ez rövid időn belül magát a fejet is tönkreteszi, körülbelül olyan, mintha smirglivel simogatnánk egy CD-t, az adatvesztés garantált. A második felvételnél rásegítéssel még fel tudtam pörgetni a lemezt, de ez volt az utolsó előtti alkalom. Azt hiszem a következő menet alatt leégett a lemeztányérokat pörgető motor.

felig teljesen

Az utolsó lépésben még radikálisabb eszközt vettem elő. A hordozó réteg alumínium ötvözet, ezért könnyen alakítható. Kis erővel sikerült széttépnem, mint a mellékelt képek mutatják. Ha valaki ezután bármilyen adatot visszaállít a lemezről, szerintem konkurencia nélkül uralhatja a piacot.

prep done1 done2

Ha valakit inkább a kulturáltabb szétcsavarozós módszer érdekel, arról már írtam. A most bemutatott szolid gányoláson kívül nem egy gyorsabb, hatékonyabb megoldás létezik. A megunt merevlemezt lehet ütni csákánnyal vagy zártszelvénnyel, be lehet olvasztani, de akár céltáblaként is hasznosítható. Ha valakinek sztorija, képei vannak, akkor kérem a fórumban ossza meg velünk.

Kis amerikai szöveggel fejezném be rövid bemutatómat: A művelet nem teljesen veszélytelen: szétszedett merevlemez bizonyos részei mérgező anyagot tartalmazhatnak, mint például a lemezre felgőzölt rétegek . A fejet léptető lineáris motor mágnese tönkretehet órákat, adathordozókat és más érzékeny precíziós szerkezeteket. A nem megfelelően használt szerszámokkal szétszúrhatjuk kezünket, vagy tönkre tehetjük azokat. Mindezt leszámítva az ésszel végzett rombolásból is sokat tanulhat mindenki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.