2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

LEGO® NASA Apollo Saturn V 92176

A Holdra szállás talán az emberi történelem egyik legambiciózusabb projektje, amire azóta se volt példa.

[ ÚJ TESZT ]

Az instrukció

Az instrukciós könyv meglepően kreatív lett. Nem számítottam rá, hogy ennyire felkelti a figyelmemet. Különösen tetszik a füzet elején a blueprintes hatás, nem beszélve az alatta meghúzódó, öreg, megsárgult papírt utánzó részről, amin a fekete címet is sikerült kissé megkoptatni. Kétségtelenül, ezek iszonyú hangulatosra sikeredtek, olyannyira, hogy szerintem ez az eddigi legós életem egyik legszebb útmutatója.
No persze a szokásoson kívül találunk még egy magyar írást is, méghozzá: „A füzet magyarul ezen a honlapon olvasható”. Én ezt a lehetőséget nem találtam sehol.

Becsomagolva.

(IMG:http://www.hgeri.hu/wp-content/uploads/2021/03/saturnv50-scaled.jpg)(/IMG)

Kicsomagolva.

A hátulja már közel sem ennyire izgalmas, egy sima kék hátteret kapunk és a visszajelzésekkel kapcsolatos tájékoztatókat, na meg a logót, az összerakott rakétát és a dobozát.

Becsomagolva.

Kicsomagolva.

A füzetet kinyitva elénk kerül egy csomó olvasni,- és csodálni való. Megtudhatunk pár dolgot az Apollo-programról, a Saturn V-s rakétahordozóról, a Holdra való utazás egyes fejezeteiről, végül, de nem utolsó sorban a tervezőkről és az építési „munkálatokról”.

Ezután kapunk egy „útmutatót”, hogy hogyan is kell a számozott zacskókkal eljárni, illetve az elemszétszedő használatát is bemutatja, majd egy összefoglalóban megláthatjuk, hogy mely zacskó(k) felhasználása révén kapjuk meg a prezentált rakétadarabokat.

A füzet végén van egy újabb útmutató, ami a rakéta egységeinek szétválasztását ismerteti. Ezt követően egy elemösszesítőre bukkanunk, majd a LEGO Ideas termékcsaládról kapunk minimális hablatyot. Az instrukció 182 oldalas, összesen 337 utasítással.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.