2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

A PROHARDVER! történelme - a kezdet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Jóideje szerettünk volna egy cikksorozatot összeállítani a PROHARDVER! első csetléseiről,...

[ ÚJ TESZT ]

Jóideje szerettünk volna egy cikksorozatot összeállítani a PROHARDVER! első csetléseiről, botlásairól, a kezdetek kezdetéről, a rögös folytatásról, a ma már feledésbe merült első szárnypróbálgatásainkról. A LOGOUT indulásával eljött hát ennek is az ideje, csapjunk a lecsóba!

A kezdet

Történt vala még a múlt évezred utolsó pár évében, hogy két hardverbuzi kockasrác jó gépekről, hírnévről, csajokról és mindenek felett szénné tuningolt processzorokról álmodozott. keopsznak és Parcinak hívták és hívják őket sokan a mai napig. A mese másik fontos szereplői még Áfater és Intel. Áfater, mert az ő cége volt beregisztrálva a nagykereknél. Ahova szemtelenül járt a két főhős, sorozatszám alapján tuningolható procikat keresni. És Intel, mert ő gyártott olyan Pentium 2-eseket (többek között), amelyek 266 MHz-esként is igazából letokozott 400-asok voltak. Igen, alapfeszültségen ment mind 448 MHz-en. Éljen a kereslet-árrugalmassága, a termékdifferenciáció, a piac és a magas stepping!

Főhőseink ezen információ birtokában jót tettek magukkal és vevőikkel is. Ugyanis a P2-400 abban az időben kvázi megfizethetetlen volt, de autók és nők helyett mégis minden magára valami is adó kicsicsóka erre izgult. Parci és keopsz tehát növelte az ifjonc férfitársadalom elégedettségi szintjét. Jót cselekedtek. Mindeközben egyre inkább beszippantotta őket a kocka világ, minden varázsával. Nagykerről nagykerre járták a várost, külföldi hardveroldalakról szerezték az infókat, pörögtek nagyon...

...és akkor egy fekete napon (2000. március 14., talán) elindult hatalmas csinadrattával a mai napig kimondhatatlan nevű hávéesvé. Rögtön ''profi'' arculattal és még nagyobb arccal, rögtön ''profi'' vállalkozásként. Nos, hőseink nem kedvelték a hozzáállásukat, féltékenységünkben engedték, hogy az erő sötét oldala elhatalmasodjon rajtuk, hogy harag járja át minden porcikájukat (képzavar, de most már így marad). Remegtek a dühtől, de azért válaszreakciójukig eltelt 3 hónap, lehiggadtak szép lassan tehát.

2000 júniusában viszont úgy alakult, hogy keopsz egy régi barátja és osztálytársa, aki akkoriban a CHS-nél dolgozott, feldobta egy hardveroldal lehetőségét. Csináljanak hőseink egy oldalt, a CHS-től el lehet hozni vasakat tesztre, teszteljék őket és akkor jó lesz. A CHS-nek, hogy tudnak supportot adni pár termékükhöz. Ennyi. Ez volt a koncepció. Mai ésszel az ember fel sem fogja, hogy hogy tudott egy ilyenen nem nevetni, de az az igazság, hogy akkor óriási lehetőségként éltük meg és pörögtünk, mint a villanyóra.

Megszületett az első weboldalunk, ''Plus A Bit Knowledge'' néven, helytelen angolsággal, rémisztő designnal, Frontpage-ben készítve, amit pár nappal korábban vett elő a html-t még életében nem látó Parci. Felkerült az első cikk, a hardverről még életében nem író keopsz tollából. Elindultunk.

Az első lépés

Volt három olvasónk: keopsz, Parci és a CHS-es kontakt. Ők ezt látták, használták: [link]

(folytatjuk...)

Azóta történt

  • Felnő a LOGOUT

    Az egy éve indult közösségi oldal köré mára komoly közösség szerveződött.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.