2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

5. Bacsis retro számítógép kiállítása

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A tavalyinál is nagyobb lesz idén az új helyen megrendezésre kerülő fülei retro számítógép kiállítás.

[ ÚJ TESZT ]

Eddig 4-szer mondtam, hogy soha többet nem rendezem meg a BRSZK-t, és nagyon úgy néz ki, hogy idén is elmondhatom majd, hiszen idén májusban ötödjére fog megrendezésre kerülni a Bacsis Retro Számítógép Kiállítása.

Ahogy minden évben folyamatos bővülésnek lehettünk tanúi, úgy idén is elmondható, hogy a kiállítás nagyobb lesz, mint valaha. Én és a többi kiállítóm is még magasabb fokozatra kapcsolunk, és kicsit megnyomjuk a bővülést!

Kezdjük is a legfontosabbal: a kiállítás a fülei „kultúr”-ból át fog költözni a fülei tornacsarnokba! (Egy utcával lesz arrébb).
A korábbi kiállítók szintén tiszteletüket teszik, így tehát frescho hoz minden gépet, ami nem x86 alapú, azaz Home computer az Acorntól ZX Spectrumig, természetesen a legfontosabb hazai gépekkel kiegészítve.

De idén a csak A-team-nek nevezett gépek is jelen lesznek (Acorn, Amiga, Amstrad, Apple, Atari)
Alpi Idén is az extrém tuning művészetét fogja bemutatni, és persze stílusosan, ha már retro számítógép kiállítás, akkor természetesen retro számítógépen mutatja be, hogyan is csinálják a profik.

CocooN-z nevű fórumtársunk a dobozos videó játékokért van oda, s idén is bemutatja a gyűjteményét.

Idén a kiállítók köréhez csatlakozik schilence kolléga is, aki a videókártyákért rajong, a kiállításon tehát a VGA gyűjteménye lesz látható. Én magam részéről a dobozos 3DFX Voodoo5 5500-as kártyájára leszek első körben kíváncsi.

Pdaw fórumtársunk a retro PDA-kat, és manager kalkulátorokat fog elhozni a kedves látogatóknak.

Akár milyen hihetetlen, de vannak, akik hűtőbordákat gyűjtenek, flymi fórumtársunk ezt a szűk réteget erősíti. S mivel igen sok érdekes hűtőbordája van, amit szívesen megmutatna a kiállításon, így hát ő is csatlakozott hozzánk.

Jómagam továbbra is az x86-os PC-k evolúcióját fogom bemutatni, egy icipicit tovább erősítve a korábbi évekhez megszokottan. De természetesen a mostani alkalomra is kihozom a gázplazma kijelzős gépeimet, és a közel 350 db-os CPU gyűjteményemet.

Ahogy már megszoktátok, idén is biztosítunk retro LANparty sarkot, ahol a következő játékokban mérhetik össze multiplayer módban a látogatók a tudásukat: Duke Nukem 3D, Blood, GTA1, Quake, vagy a Need For Speed 3.

Attól aggódsz, hogy nem tudnád élvezni a kiállítást, mert kicsi a gyerek, vagy unja az asszony? Nem gond, idén egy gyereksarkot is biztosítunk a kisgyerekes szülőknek, ahol a gyerkőc tud például rajzolni, színezni, anyuci pletyizni, míg apuci kockul a kedvenc játékaival.

Szóval program lesz dögivel, idén is várunk mindenkit szeretettel 2019. május 18-19-én, Fülén, a Petőfi S. u 12. szám alatti Tornacsarnokban!

Egy kis ízelítő az előzőről egy videó formájában:

Végezetül pedig kérlek, engedjétek meg, hogy megemlítsem a támogatás lehetőségét!

A kiállítás eljutott arra a szintre, hogy a költségek egyre jobban emelkednek, viszont továbbra is magánszemélyként szervezem meg a többi kiállítótársammal együtt. Így némi tanácskozás után arra jutottam többedmagammal, hogy biztosítom a lehetőséget, hogy a kiállításhoz bárki hozzájárulhasson!
Ezúton szeretném megköszönni a Pecsétmester ügyvezetőjének, aki szintén támogatja a kiállítást!

Természetesen magánszemélyeknek a hozzájárulás lehetősége eddig is biztosított volt a helyszínen, de mostantól, aki szeretné támogatni a rendezvényt, már előre is megteheti a következő bankszámlaszámon:

14100048-25892649-01000006 Sberbank
Orsovai Sándor

(Természetesen a befolyt összeget nem hawaii nyaralásra akarjuk elkölteni. A rendezvény végeztével megosztom, hogy mennyit emésztett fel a kiállítás, illetve az esetlegesen, a kötelező kifizetéseken felül maradó keretből milyen beruházásokat fogunk megtenni a következő kiállításra.)

Végül pedig kérlek engedjétek meg, hogy linkeljem a kiállítás facebook eseményét

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.