2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

386-os PC a plafonon 1. rész

Egy olyan 386-os PC-ből hoztam ki a maximumot, ami még csak alig bejáratós.

[ ÚJ TESZT ]

Harmadik oldal

Ez a bekezdés egy hozzáértőnek elég csúnyán hangozhat, majd maximum segítetek szebben megfogalmazni.

Szóval úgy gondoltam, hogy ez bőven jó lesz az EGA monitorom alá, mert azok a játékok, amik megelégednek egy EGA monitorral is, azoknak bőven elég ez a teljesítmény.

Így hát összeállt a gép:
386SX 33MHz
4MB memória
270MB HDD
DOS6.22 operációs rendszer + Norton Commander

Amint összeállt, a kedvenc játékaimat gyorsan rá is másoltam a gépre, de szomorúan tapasztaltam, hogy a Stunts és a Test Drive 3 bizony szaggat. konkrét FPS-el nem szolgálhatok, mert itt még ilyeneket nem nagyon lehetett mérni, de olyan 5-10FPS-re tippelném a minimum FPS-eket, de átlagban is olyan 12-15FPS körül mehetett a két játék.

Hogy azért tudjak valami támpontot adni, hogy hogyan fog gyorsulni a kis 386-os fenevad, futtattam két Benchmark programot, az egyik a 3Dbench, amihez mindig beraktam egy VGA kártyát, mert már az kell neki, és futtattam. A program pár 3 dimenziós alakzatot mozgat, forgat, és a végén kiírja, hogy átlagba hány FPS-el futott. Itt természetesen minden egyes grafikai effektet a CPU számol, közel sem volt még a hardveres gyorsítás, azaz a video vezérlő csak a képet adta, más feladata nem volt. Magyarul a játékok is „prociból mentek”…

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.