2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 3600+550Ti

    Manapság nem mindennapi párost voltam kénytelen használni két hétig amíg a 2070-em újra megérkezett.Aki nem ismerni a GTX550Ti(huu a titánium megcsufolása)már megjelenésekor se volt épp bitang kártya,azóta meg eltelt pár év.

    De jelentem amikkel játszok Dayz-ben átlag 26-30fps-t mértem,a Gta 5-ben még néha 50 is volt.Bár ezek az értékek 2020-ban nem valami jók,de ínséges időkben alkalmazkodjunk.Persze minden full lowon ment.

    Az 550 bestia minden erejéjét egy Ryzen 3600 facsarta ki,talán nem volt cpu limit.

    De Vasárnap búcsúztunk egymástól és a helyét ismét egy gonosz 2070 vette át.

    Msi 2070 Aerom megadta magát,így most a kis ufónál vettem egy Giga 2070Ooc-t.

    A COD MW-t azért nem mertem elindítani mert végén felrobban szegény öreg Fermi.

    Zicokuka 4 éve 0

  • Retro vga-pár napig, csak kibírom

    Az a nagy harci helyzet állt elő,hogy eladtam az RX5700-as vga-m,csak mert(igazából ez nem is lényeges),az utódja érkezőben,egy RTX2070.Na de munka után(mert nekem nincs homm ofissz) szeretek játszani,de mivel a procimban nincs igp,keríteni kellett valami képalkotót amivel legalább a kedvenc játékom a Dayz elröcög.

    Első körben,mivel sajnos már nem vagyok nagy gyűjtögető egy NVS 295 akadt a kezembe a fiókból,ez szép és jó,de tényleg csak arra való hogy képet adjon,mert a Dayz indítás után közli hogy nem támogatott a gpu és inkább pihenjek.

    Egy elszánt ember nem adja fel,ismerősi körben gyorsan akadt egy használhatónak tűnő vga,név szerint egy GTX 550Ti.És lám eljön a kánaán,full lowon,1280-as felbontáson elindul,és átlépem azt a bizonyos határt hogy valamiféle élvezhetőség is legyen a játékban(30-35fps-t mértem).

    Gondolom mással is előfordult már hogy nem igazán bírta a köztes idő,amíg megjött az új kártyája :D

    Folytatás...

    Zicokuka 4 éve 9

  • Viszlát 775,viszlát Win 7

    Úgy hozta a sors,na meg a kedvem,hogy az eddig egyetlen még megmaradt Windows 7-es gép amit szüleim használnak,lecserélésre került.

    Egy Xeon E5420 tett eddig remek szolgálatot egy G41-es lapban,ennek a helyére jött egy frisebb jövevény egy Skylake Pentium,ami egy G4400 egy H-s lapban.

    Nyers teljesítményben igazából nem sok a difi(Aidaban az öreg Xeon több pontyocskát kap,de nem biztos faterékat ez lázba hozza),de csak frissebb a dolog,na és még is valahogy sokkal pörgősebb a rendszer.A többi dolog maradt,mint a retro Inno 9600GT vagy a V300-as ssd,vagy az 500-as vinyó,na meg xfx táp,zalman házikó.

    A rendszer cseréjét egy egyszerű indok hozta,a hardver cserét a korosodó 7-es rendszer nem igazán tolerálta,és megannyi próba után se akart életre kelni az alaplapi usb portok.

    A 775 az egyik,vagy talán a legkedvesebb platformom,még ha ma már elég behatárolt is a tevékenysége.

    Mivel szülői HC gamer gép,így majd kap még plusz ramot,hogy a facebook,be ne akadjon,na meg ha végképp kell az erő,még valami I5 vagy I7 vadászható hozzá.

    Mai nap minden itthoni gépen W10 fut. (2PC,2 laptop),na jó kivéve a retro Barton laposomon amin XP van :D .

    Zicokuka 4 éve 13

  • 2600-ról 3600,2060-ról 5700-ra.

    Ahogy öregszem úgy cserėlek valamit a gėpben szimplán csak úgy elv mentėn.Így aztán Ryzen 2600-at cserėltem 3600-ra,ės Gigabyte RTX 2060OC-t egy Sapphire RX5700-ra.

    Nem volt panaszom se az elöző Ryzenre, se a kis RTX-re, de nem ėrdekel menniük kell, amíg mėg nem alakul ki komoly ėrzelem.

    Átlagban játékok alatt 15-20fps-el kaptam többet, na meg az 5700-al harcolni is lehet akkora dromár.

    Szintetikus marhaság alatt jobban kijön az új Ryzsa előnye, árban természetesen totálisan nem ėri meg, de kit ėrdekel.

    Ez egy hobbi is, ami sose tėrül meg.

    Zicokuka 5 éve 6

  • World War Z Gameplay

    Avagy irtsunk zombikat Húsvétkor :D

    A játék maga elég L4D copy,de amúgy el lehet vele szórakozni,az agyat se teszi nagy próbák elé.

    Zicokuka 5 éve 0

  • Szegény ember vízzel főzz

    Avagy a múltkori Ryzen OC-m után kiderült, a Ben Nevis egyszerűen nem elég tartósan kordában tartani a Ryzen 2600-amat ha megráncigálom a lelkét.

    Persze vehettem volna valami combosabb léghűtést,ám úgy voltam vele mivel sose volt dolgom vízhűtéssel,hát benevezek egy ilyen
    játékvízre.

    Gyors tesztek után kiderült,ez már alkalmas hogy a ryzsát kordában tudjam tartani 4,2 Ghz környékén,stresz teszt és társai alatt,is,bár ugye akkora terhelés szinte sose ér egy procit.Bár a Ryzen lelkivilágát nagyjából kiismerve kiderült 4 Ghz felett már jóval több feszko kell a lelkének,így valahol a felhasználóbarát OC nagyjából 4,1Ghz,amit a lap által automata feszko alatt is tudom tartani.

    Hogy meg-e érte relatív,persze hogy nem,de a PC egy hobbi számomra,és hát arra meg áldozni kell néha,na meg ha a kíváncsiság is úgy hozza.

    De egyenlőre pihi van és pár hónapig a végleges PC-m a következő:

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 2

  • Metro

    Kis Metro Exodus,meglestem mi a franc ez.Elsőre így elég jónak tűnik.

    Zicokuka 5 éve 1

  • Ryzsa megrángatva.

    A mai napon vettem egy jó kis Alpenföhn® BEN NEVIS hűtést a Ryzen 2600-omra,így élből adva volt dolog hogy picikét megrángassam az amúgy se gyengének nevezhető lelkét.

    Persze léteznek komolyabb hűtések,de elég baráti az ára ennek a csodának,cserébe viszont hatékony is.
    Kerek 4Ghz-et sikerült stabilan elérnem,bár 4,1-en is stabilnak bizonyult,de ott azért már stabilitás teszt alatt főt a feje.Persze azért az ember kíváncsi,de 4,2 felett a drága windóóz nem akart bootolni,lehet több feszkóval ez összejönne,de oda sztem egy igazán komoly szerkezet kéne ami kordában tudja tartani a hőfokokat.

    Így napi használatra jó ez a szép kerek szám,íme kis eredménysor mit produkál így.

    Egy MSI B450 Gaming Plusban dolgozik,Win 10 Home alatt.

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 14

  • Rezi bugee

    Előfordulnak hogy ezek a szörnyek breakelni kezdenek,vagy hasonlók :D
    Bár sok mai játék nem igazán jön be,de ez az új Resident Evil 2 igen jóra sikerült,pedig nem voltam a sorozat fanja.

    Zicokuka 5 éve 10

  • Xeonról Ryzenre

    Úgy hozta a sors na meg a pénztárca hogy szeretett Xeon E3-1230 V3-amat lecseréltem egy Ryzen 2600-ra.

    Persze tudtam hogy ez egy zsebbenyúlós story lesz,főleg a DDR4-re való váltás miatt,de hála sikerült emberi áron beszereznem 2x8Gb G-Skill Aegist.
    Hosszas utána olvasás után,na meg a Bitfenix Aegis kuckóm miatt csak mATX jöhetett szóba lett az MSI 450M Gaming Plus deszka.

    Bár még nagy tapasztalat nincs a Ryzen világával,az elmondható hogy a minimum fps-ekben érezhető a többlet erő,na meg az is kiderült 4Ghz-et lazán megfutja,ha sikerül majd egy normális hűtőt alárakjak(vagyis felé),mert a gyári alkalmatlan bármiféle tuningnak,de nem is arra való.

    Az Intel háza táján is nézelődtem,de hosszú évek után újra az volt a logikus döntés hogy AM4-re váltsak.
    Persze olcsóbb lett volna egy 4790-re cserélni,de ha az embert elkapja az ihlet,nincs megállás,na meg gyorsabb ez a ryzsa,és a használt piacon drágák még mindig az I7-ek,persze jók is még.

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 10

  • Házi NAS tapasztalatok.

    Immár több hónapja teszi a dolgát a kis masinám.

    A gép lelke egy Asrock E350M1 amiben tombol egy AMD E350 ahogy a lap nevéből is sejthető.Nem egy erőgép,egy Core2-es proci hozzá képest űrsebességet produkál,de OMV alatt még is kellő erő van benne ahhoz hogy gördülékeny legyen a rendszer.A 4Gb ram is több mint elég,igazából a fele is elég volna,de elfér benne alapon.

    Amiket futtat ez a masina: Plex,Minidlna,transmission, és webdavot gond nélkül.

    A gép afféle gazdaságos NAS,mivel amiket itthon felleltem kapta meg,ATX ház és egy noname táp amitől bár féltem elsőre,de több hónapja teszi a dolgát.

    A gyári NAS-ok csak az életemet keserítették meg,így akik hasonlóban gondolkoznak,jobban járnak ha saját maguk építenek egyet.Persze lehet a drágább NAS-ok,már stabilabbak,vagy gyorsabbak,de azok azért 100 000 Ft körül mozognak,vagy több.

    Itt adva van a további fejlesztés,ha 2 Tb-os hdd betelne esetleg,a rendszer meg ismét egy filléres polcban fellelt 60Gb-os noti hdd-ről fut gond nélkül,itt nem érzem hogy szükség volna ssd-re.

    Hasonló gépet nagyjából hdd nélkül 10-15 ezerből kihozható,persze itt az egyéni igények közbeszólhatnak,majd idővel ő is költözik egy normális házba és normális tápot is kap.

    Zicokuka 5 éve 16

  • Házi NAS építés

    Több "gyári" olcsó nas kipróbálása után,arra a következtetésre jutottam hogy jobb ha inkább építek magamnak erre a célra egy masinát.Persze az olcsó nas-nak híg a leve ezt sejtettem,de vagyonokat nem akartam kiadni rá,így az olcsó de használható elv volt az építés fő célja is.

    Erre a célra "sima" asztali komponensek nem igazán nyerők,pedig volt több ilyen is itthon,de hát sokat fogyasztanak,így az atom féle rendszerek lehetnek a nyerők.

    A választás aztán innen apróról egy ASRock E350M1 ITX-re esett,abban reménykedtem ez elég lehet az alap elvárásaimnak.

    A ház,táp itthon "lomiból" előkerült,és kapott még 4Gb DDR3 ramocskát,a rendszer lelkét meg egy OMV 3 alkotja egy 60Gb-s noti hdd-n,mivel szereti lenyúlni magának azt a vinyót amire telepítjük.A rendszerről remek leírások vannak szerte a neten,és beszéli a nyelvünket is.A legújabb verziója valamiért nem volt túl stabil,így a 3-as verzió lett a befutó.

    Az asztali gépemből megkapta a 2Tb-s WD vinyómat,így már lehet hova tölteni a sok kecske.. akarom mondani jó recepteket.

    A masina bár kaphatott volna szebb házikót,egy kivénhedt atx háznál,meg tápból is valami minőségit,de talán majd egyszer átköltözik.

    Folytatás...

    Zicokuka 6 éve 32

  • BO 4 - Szenvedės fėl óráėrt.

    A hėtvėgėn lehetőség van kipróbálni a Cod Black Ops 4-et.Bár még a hivatalos oldalon se sok infó van, de a guuglinak hála a Blizzard steam szerű programját telepítve már szabad a pálya.

    Ez a Cod mėg mindig nem az ėn feelingem, mėg ha persze csak beta még, bár gyanítom túl nagy változás nem lesz. Maga a grafika csúnyább mint a Ww2 FHD-ban, de ami lėnyeges szempontom hogy egyszerűen a mapok se túl átláthatóak(túl sok kemp). A sebzés meg hogy ugrálgat benne a nėp már egy másik story, van akinek bejön. De miközben daráltam pár embert vagy ráküldtem a kutyámat(az is van benne) valahogy nem ėreztem azt a feelinget hogy márpedig ez jó, ez kell. Maradok egy darabig még a Ww2-nėl asszem.

    A hasonló vėn fps bu... knak a Battalion fėle játék ideális volna, nincs sok felesleges marhaság, csak te meg a fegyver ės akik lőnek rád. Ám az se lett az igazi, mert bár mások az igėnyek mint anno (Cod 1-2) egyszerűen kikėszít a Ww2ben is nėha az a sok felesleges marhaság.

    A Bo4-el se voltak fps gondok, 8 szál csak elég falura még egy 1070-el,de elengedtem hamar a kezėt. Több idő volt rálelni hogy tölthetem le, mint a játék :), de azért 7-es szintre feltoltam hogy el tudjam mesėlni a klubban.

    Zicokuka 6 éve 6

  • Wd Mycloud Hellpp

    Vettem oocsón egy Wd mycloud masinát Hdd nėlkül, nem hittem ekkora szívás de az. Kėrdėsek

    Életre kelthető másik vinyôval?
    Aki csinált már ilyesmit volna a legjobb megoldás.
    Guuglit ismerem, de az ott fellelhető vidik meg leírások nem voltak nyerők.

    Vėgső soron felgyújtom ės veszek egy normális Nast, de ha ez már adva van. A Mycloud egy 2Tbs verzió alapból, ės ilyen hdd is kerülne bele.

    Zicokuka 6 éve 0

  • Öreg kártya nem vén kártya

    A napokban hozzám került egy Gigabyte GTX260,igazából adtam érte 3db kisebb noti hdd-t.Mivel szeretem ezeket a vén csatalovakat,kíváncsi voltam mit kezd a GTA5-el.

    Pont kicentizve,de a játék teljesen játszható,oké van alatta proci.(Xeon E3-1230V3,röviden I7 4770).

    Egy kis home video is róla,hogy fut a drága(Picit poros a gépem,sry).

    Napi használatra már nem biztos a legtakarékosabb az öreg a maga 180w-os tdp-jével,meg amikor már fele ekkora étvággyal vannak,vga-k amik simán lepipálják,de azért mókázni jó.

    A végére egy kép,avagy GTX-ek egymás közt.Egy 1070 társaságában

    Zicokuka 6 éve 11

  • Kėt ėv, több fejlesztés

    Nagyjából két ėve tört rám újra az az ėrzės hogy kėne valami játszós masina. Sokat olvasgatva a 775 Xeonosítás lett a befutó, procit szinte egy Milka áráėrt szereztem, bár sajnos az E5405 alacsony órajelű ės egy G41 lapban felejtsük el a tuningot. Ez a vas kis ideig szolgált egy Hd6850 társaságában, olcsó volt, kompromisszumok árán játszani is lehetett rajta.

    Àm azért jött az ėrzės hogy ez kevés, ės futottam egy I5 2400-hoz segítsėgėrt. A kėpalkotó eszköz is cserėlve lett egy jó kis Asus 7850-re de voltam annyira hülye hogy 1 Gb-s verziót vettem, erre hamarosan rájöttem hiba volt ės jajveszėkelve ėbredtem rá hogy picit költeni kell, lőm megváltónak egy R9 380 4Gb-s kari ėrkezet, a központi agy is cserėlve lett egy Xeon E3-1230-ra,alias I7 2600 igp nėlkül.

    Ez az összeállítás már több időt volt velem, de aztán jött az új cod, jött a felismerés hogy a 380 ereje fogy multiba, bumm nekem egy zöld micsoda kell ami egy 1060 3Gb-s verzió lett.

    Van hogy semmi se jó, multi alatt fps laggok miegymás, gondoltam mivel a budget kategóriát rėg elszúrtam, platformot cserėltem, jött az utód a V3-as verzió a Xeonból ami vėgülis egy 4770 szintén igp nėlkül.

    Ez már hasonlít a mostani állapothoz, ám mėg se. Öregszem, elmúltam 31 ėves nem akarok sok kompromisszumot már, kell egy 1070,akkor is ha totálisan meg voltam elégedve a kistesóval is.

    Folytatás...

    Zicokuka 6 éve 3

  • Selecline Win10-Olcsó húsnak...

    A napokban hozzámkerült egy Selecline 10 netbook amihez jogtiszta Windows 10 Home is jár.A bolti ára a madaras áruházban 39 990 Ft.Hogy ennyit meg-e ér az szubjektív,számomra ez az egész netbook kategória picit számkivetett.

    Ebbe a csodában egy Intel Atom Z3735F ketyeg aminek négy magocskája van ami 1,33Ghz-ről és turboval pedig max 1,83Ghz-en ketyeg a hivatalos infok szerint,nálam max 1,53-ra lőtte fel magát.Bővíteni sajnos nem igazán lehet,és a 32Gb-s MMC tárhellyel is be kell hogy érjük,max sd kártyával tudjuk bővíteni a tárhelyet,ám nem is hiszem arra valók a hasonló masinák hogy ezen ezer dolgot végezzünk.

    Összességben rosszabbra számítottam, a sebessége elég netezéshez,facebook,youtube stb,bár erre is vannak kitalálva.A touchpadja megszokást igényel,nekem nem sikerült megszoknom,bár nem is vagyok nagy lapos fan,melegedés ilyenekkel nincs gond,bár fura dolog hogy az idle és max terhelés között jó ha van 2 fok eltérés,ami vagy szimplán a szenzor rossz,vagy tényleg ennyi.Aki hasonló masinára vágyik és csak netezgetni akar,annak akár még ajánlható is lehet.

    Végére egy kis Aida Cpu Queen eredmény.

    Zicokuka 6 éve 18

  • Amikor elfogy a Sandy ereje.

    A Xeon E3-1230(alias I7 2600) -am nyugdíjba küldésének egyszerű oka volt:Minden jàtékot vitt szépen amit kell,egy R9 380 később egy 1060 3Gb társaságában,ám rá kellett jönnöm hogy Cod WW2 alatt már beköhög.Persze nem volt durva,de amikor másodpercekre drasztikusan csökken az fps és ez miatt nem tudod lelőni azt a marhát jön el a világvége.

    Így a December azt hozta hogy sajnos le kell cserélni,nézegettem,számolgattam és végül 1150 és a Xeon 3.verziója ami egy 4770-nek felel meg igp nélkül.A 3770-et élből elvetettem mert arany áron mozognak ès ott volt az is hogy csak 2 ram foglalatom volt a lapon.A legjobb döntés így eladtam Sandykát ès kis pénzt rádobva jött az utód ès plusz ram is.Nincs màr fps lagg,se semmi max a saját bénaság.

    Az Oc sajna nem volt opció mert a Xeonokat nem igazán lehet húzni,na ès lapom se volt megfelelő hozzá.Mérlegeltem még a másik oldalt is,na meg DdR4-et de túl nagy a felár amit nem térül meg,így mèg egy darabig marad a Haswell és a 16Gb ddr3.

    Bár nem vagyok már atomkocka 31 évesen munka stb,de ha időm engedi és az asszony akkor a vas fusson ahogy kell.

    Zicokuka 6 éve 11

  • Nem jött el még a Skynet ideje.

    Nem tudom kinèl mi a tapasztalat de ez a sebezhetőség mizéria erősen túl van gondolva.Persze a Skynet egyszer feltàmad,jön a Terminàtorok kora,de addig is semmiféle negatív dolgot nem vettem észre patchelve és biost frissítés után.Bár ez egy Xeon E3 1230v3 köznapi néven 4770 igp nélkül ami azért elboldogul a sakk stb dolgokkal.Lehet a kisebb prociknál érzékelhető némi lassúlás,de ezeken az I7 vagy I5 féle jószágokon nem hiszem.Bár nem használom csak játszani a vasat meg facebook és méregetni se méricskèltem.Na jó Cod WW2-ben semmiféle fps csökkenés nincs,szóval bármennyire sz.r az intel még nem dobom ki.Az Asusnak meg piros pont mert Január 3.n már új biost adta ki,aminek gondolom köze van ehhez a bulihoz.Szóval ez az egész azért ahogy szokás erősen túl van dimenziónálva,persze a nagy cégek lehet jobban parázhatnak,bár az is vicc hogy ennyi év után derül ki hogy sorry van valami hiba a gépezetben.Intel sose volt szimpatikus cég,sose lesz de akik szeretik a termékeiket ezek után is megveszik.

    Ugyanitt teljesen biztonságos 775 Xeon eladó 500 000 Ft-ért.

    Zicokuka 6 éve 5

  • Élet HDD-n

    Egy SSD váltás folyamàn pár napig kénytelen vagyok a jó öreg HDD technikát használni.Ez az a feeling amikor inkább lőjjenek tökön,nem vagyok finnyás mert néha előkapom a retro laptopokat is,de ez gyötrelmes.Lehet persze elszoktam már hogy néha várni kell,persze az érzés se annyira drámai,de egy I7-es vas HDD-ről mintha egy Bugattit vinnènk ki a mezőre csapatni.

    Remélem hamarosan jön az új SSD és végre marad az öreg technika arra amire a 21.szàzadban való:Tárolni az asszony sok szappanoperáját.

    Zicokuka 6 éve 10

  • Bye bye Sandy

    Hőn szeretet Sandym leváltása jön a héten.Xeon E2-1230 alias 2600.Igazából nagyon meg vagyok elégedve,vele,csak normális lapot egy vagyon alá pakolni.Így a döntés hogy eladom és jön egy újabb széria de I7 alá nem adom(jó dolog a 8 szál ) így a v3as verzió a drága Xeonnak alias 4770.Persze a haswell picit drágább,de ezt az olcsóbb jobb lapok kompenzáljàk.

    Attól eltekintve hogy Cod multiba(ww2) ingadozó fpseim vannak,bár szét van már a w10 is,minden nagyon tutin megy egy 1060 társaságában.

    Zicokuka 6 éve 2

  • Vga-t 30 000-ért !?

    A story egyszerű ismerősöm segítségemet kérte hogy eme összeghatárig találjak valami képalkotót.
    Persze az elvárás nem 12K,meg 4 monitor,szimplán csak tudjon játszani.A procija egy haswell I5,ramja is van elég ez pipa.

    Ez az a lélektani határ ahol már azért találni kártyàkat amik a mai igényeknek is megfelelnek.

    Személy szerint ezekre gondoltam mint lehetőségek:

    Használtban gondolkozom,bàr én is fürödtem már be,de néha ez van.

    HD7850/70 esetleg 79xx
    280 (x)
    750Ti ,ki lehet fogni 760-akat is.
    Plusz az R9 380-ak árai elég lementek,pont ennek voltam áldozata amikor nem annyira rég egy 1060 váltotta.

    Konkrét márka/tipus elképzelés nincs.Ha tudtok eme pénzert jó karikat kommentbe várom.Ennyi pénze van rá slusz mert a gyerek és asszony is sokba lesz karácsonykor.Az R9 380 igaz jellemzően inkább 35-40 körül kapható,de ha embernek szerencséje van best buy lehetne. :)

    Zicokuka 6 éve 17

  • Cod WW2 -Hol van már a régi idők

    Gondolom sokan amikor kijött az open beta egyből izzították is a Steam fiókjukat és a gépüket,így tettem én is.

    Igazából remélem ez még valóban csak egy kezdeti fázis ès sokat fognak javítani rajta,és végre nem egy olyan Codot kapunk amit hamar kukába dobunk.Mivel sose érdekelt a grafika és inkább a játékélmény volt az első a kinézetével nincs bajom.De sajnos itt szinte vége is a pozitív jelzőknek mert a sebzézi rendszer pocsék ahogy a mapok se nyerték el a tetszésemet,az meg külön adalék hogy már tegnap kétszer is kétszer is pofátlanul csaló emberekhez sodort az internet szele.

    Persze idő van még javítani de így első körben inkább több a negatív mint a pozitív,persze kizárólag a beta alapján.

    A Cod örök ahogy a mai napig lámulok a Cod2-ben,mert a hibái ellenére na meg hogy veterán de az visz számomra mindent.Jó volna nem egy szokásos tucatCodot bugyuta ízékkel.

    Zicokuka 6 éve 18

  • Végre van egy Ultrám

    Ki ne álmodozott róla anno amikor megjelent és talán utána is évekig ? Egy legenda aki nem más mint a 8800 Ultra . Persze az ereje enyhén megkopott az idők folyamán de nem is az a lényege ennek a karinak.

    Időm engedi egy Xeon E3 ( alias I7 ) társaságában meghajtom picit,bár sejtem hogy ma már egy belépő kari is csúnyán helyben hagyja az egykori királyt,a sorsa pedig az hogy díszelegjen a polcon mint egykori leggyorsabb videokártya és a gépembe vissza kerüljön a jóval erősebb R9 380. (van pár év difi,de nem is ez a fő)

    A használt piacon is elég ritka,ha fel is bukkan nem ő az ár/teljesítmény világbajnoka,de gyanítom inkább gyűjteménybe kerülnek mint napi használatba.

    Gyönyörű

    Zicokuka 7 éve 20

  • Egy nemes ügy

    Régi ismerős azzal írt rám a napokban hogy a 10 éves öccsének kéne valami gép,mivel csak a Cod2-vel játszik a barátaival,abban meg nagyjából képben vagyok.Nem egy mai játék,de mai napig engem is leköt és ami sokak öröme hogy szinte egy okosórán vagy kaputelefonon is elfut.Persze azért multiba az igény 250 max fps úgy kell kalkulálni a dolgokat hogy ennek megfeleljen.

    Vagy egy éve a szobám dísze egy Socket 939-es gép 3700+-os procival,így adva van az alap.Persze ez egy komplett gép 2Gb ram,160-as vinyó miegymás,a célnak megfelel.Persze mit ér az egész vga nélkül így azt majd vadásznom kell,mert bár van benne egy X600-as csoda de nem épp elég a multizáshoz.

    Az alap megvan egy vga és kész lehet a Cod2es masina.

    Persze lehetne erősebb vas,de az igényekhez ami a Cod2 saccra egy jó vga-val elég,max rántok a procin.A Cod2 úgy se igazán használ több szálat,nálam I7 alatt is előfordul fps lagg, igaz ez inkább a Win 10 és az a dolog hol volt 2005-ben 8 szálas proci vagy több Gb-s vgak.

    Zicokuka 7 éve 11

  • Minden változik,a Cod 2 örök

    A mai napig az egyetlen játék ami igazán leköt,jó kis multi lövöldözés,már ha épp nem 16 órát dolgozok.Amikor megjelent a játék még 2005-ben egyből a foglya lettem, bár FPS az nem igazán volt,csak idővel.Volt pár vas,de a Cod2 mindig jelen volt,igaz kihagyásokkal.(hol hosszabb, hol rövidebb)

    Az első szenvedések során egy 1100-as cerkán toltam egy Ati 9250-el.Ezt később váltotta egy 9550 amivel legalább már nem 30fps-em volt.Megfordult a kezeim közt AGP-s Am2es lap 3700+-al,4400X2,és hasonló földi jó de a Cod2 mindig jelen volt.Persze van amikor pihenteti az ember vagy beleun.Ami rémlik az a 3700+,4400X2 (agyonhúzva)Prescot P4,C2D E8400,Phenom 920 X4 szintén agyonhúzva, nem időrendi sorban mert pl. amikor eladtam a Phenomot Ssdvel Gts 450-el cakk-pakk utána használtam elég sokáig csak netezésre a kazán P4-et.

    De van hogy elkapja az embert a nosztalgia,na meg hiába játszottam a Bf1-től kezdve a Doomig ezek hamar lekerültek a gépről vagyis gépeimről.

    A jelenben van 3 asztalim és barátnőm laptopja,de mind megegyezik abban hogy a Cod2 megtalálható rajta.

    A "fő" vasam egy I5 2400-as masina 8Gb ramocskával,120 Gb Ssd,1Tb Hdd plusz 1Tb külső Hdd,a képet egy R9 380 adja és ők egy Bitfenix Aegis házikóban laknak.

    Folytatás...

    Zicokuka 7 éve 19

  • Gazdaságos magyar Gééjmerrr pck

    Mivel hazánkban azért mindenki vagyis az átlag emberek túl jól keresnek,így meg kell gondolni egy PC építés minden momentumát,mi fontos,mi ér rá később.

    Két gazdaságosnak is mondható gépem van ami játékra is fogható azért.Az első versenyző íme:

    1.
    Gigabyte GA-H61M-DS2
    I5 2400
    8Gb DDR3 Corsair Vengeance
    128 SSD+1Tb HDD
    Gigabyte R9 380 4Gb egy Sapphire 7850 1Gb Dual-X-et váltott.
    Tápon sajnos spóroltam,ezzel most szembesültem az új karinál.
    Egyszerű noname ház.

    2. Gigabyte G41-es lap
    Xeon E5405
    4Gb DDR3
    Hd 6850
    120+200-as sata HDD
    Valami régebbi gééjmer ház ,egy nem túl minőségi táppal.

    A második gép inkább netezésre van befogva,apum használatában,kompromisszumokkal akár lehet vele játszadozni,játszottam is rajta amíg nem váltotta az I5.Manapság sajnos aki kicsikét is játszani akar a legjobban a vga vásárlásnál kell a pénztárcájába nyúlni,szinte lehetetlen 25 000 Ft alatt értelmes vga-t kapni,sajnos a 7850 is azért került aztán lecserélésre mert az 1Gb vram már erősen korlátozó tényező(persze van belőle 2Gb-s változat is de..),még mindent agyonbutítva is.Ha az ember keze vagyis a pénztárcája nagyon kötve van,az SSD megléte nem létszükséglet,ám akinek van az tudja hogy mennyivel másabb a rendszer használata vele.Persze minden igény és persze pénz függvénye is,de okosan,jó összeválogatva ki lehet hozni elég olcsón egy frankó kis

    Folytatás...

    Zicokuka 7 éve 3

  • Xeon E5405 VS i5 2400

    A kíváncsiságtól vezérelve, lemértem CPU Queen alatt a két procit azonos órajelen.Ez volt az egyszerűbb megoldás tehát az I5-t alulórajelezni,mivel a Xeont lehetetlen küldetés az I5 órajelére tornászni egy G41-es lapban pláne.Talán ez a legtisztább módszer annak kiderítésére mennyi is a különbség.Azért játékok alatt jobban kijön a két proci közti difi.

    Zicokuka 7 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.