2018. január 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nem jött el még a Skynet ideje.

  Nem tudom kinèl mi a tapasztalat de ez a sebezhetőség mizéria erősen túl van gondolva.Persze a Skynet egyszer feltàmad,jön a Terminàtorok kora,de addig is semmiféle negatív dolgot nem vettem észre patchelve és biost frissítés után.Bár ez egy Xeon E3 1230v3 köznapi néven 4770 igp nélkül ami azért elboldogul a sakk stb dolgokkal.Lehet a kisebb prociknál érzékelhető némi lassúlás,de ezeken az I7 vagy I5 féle jószágokon nem hiszem.Bár nem használom csak játszani a vasat meg facebook és méregetni se méricskèltem.Na jó Cod WW2-ben semmiféle fps csökkenés nincs,szóval bármennyire sz.r az intel még nem dobom ki.Az Asusnak meg piros pont mert Január 3.n már új biost adta ki,aminek gondolom köze van ehhez a bulihoz.Szóval ez az egész azért ahogy szokás erősen túl van dimenziónálva,persze a nagy cégek lehet jobban parázhatnak,bár az is vicc hogy ennyi év után derül ki hogy sorry van valami hiba a gépezetben.Intel sose volt szimpatikus cég,sose lesz de akik szeretik a termékeiket ezek után is megveszik.

  Ugyanitt teljesen biztonságos 775 Xeon eladó 500 000 Ft-ért.

  Zicokuka 4 napja 5

 • Élet HDD-n

  Egy SSD váltás folyamàn pár napig kénytelen vagyok a jó öreg HDD technikát használni.Ez az a feeling amikor inkább lőjjenek tökön,nem vagyok finnyás mert néha előkapom a retro laptopokat is,de ez gyötrelmes.Lehet persze elszoktam már hogy néha várni kell,persze az érzés se annyira drámai,de egy I7-es vas HDD-ről mintha egy Bugattit vinnènk ki a mezőre csapatni.

  Remélem hamarosan jön az új SSD és végre marad az öreg technika arra amire a 21.szàzadban való:Tárolni az asszony sok szappanoperáját.

  Zicokuka 2 hete 10

 • Bye bye Sandy

  Hőn szeretet Sandym leváltása jön a héten.Xeon E2-1230 alias 2600.Igazából nagyon meg vagyok elégedve,vele,csak normális lapot egy vagyon alá pakolni.Így a döntés hogy eladom és jön egy újabb széria de I7 alá nem adom(jó dolog a 8 szál ) így a v3as verzió a drága Xeonnak alias 4770.Persze a haswell picit drágább,de ezt az olcsóbb jobb lapok kompenzáljàk.

  Attól eltekintve hogy Cod multiba(ww2) ingadozó fpseim vannak,bár szét van már a w10 is,minden nagyon tutin megy egy 1060 társaságában.

  Zicokuka 4 hete 2

 • Vga-t 30 000-ért !?

  A story egyszerű ismerősöm segítségemet kérte hogy eme összeghatárig találjak valami képalkotót.
  Persze az elvárás nem 12K,meg 4 monitor,szimplán csak tudjon játszani.A procija egy haswell I5,ramja is van elég ez pipa.

  Ez az a lélektani határ ahol már azért találni kártyàkat amik a mai igényeknek is megfelelnek.

  Személy szerint ezekre gondoltam mint lehetőségek:

  Használtban gondolkozom,bàr én is fürödtem már be,de néha ez van.

  HD7850/70 esetleg 79xx
  280 (x)
  750Ti ,ki lehet fogni 760-akat is.
  Plusz az R9 380-ak árai elég lementek,pont ennek voltam áldozata amikor nem annyira rég egy 1060 váltotta.

  Konkrét márka/tipus elképzelés nincs.Ha tudtok eme pénzert jó karikat kommentbe várom.Ennyi pénze van rá slusz mert a gyerek és asszony is sokba lesz karácsonykor.Az R9 380 igaz jellemzően inkább 35-40 körül kapható,de ha embernek szerencséje van best buy lehetne. :)

  Zicokuka 1 hónapja 17

 • Cod WW2 -Hol van már a régi idők

  Gondolom sokan amikor kijött az open beta egyből izzították is a Steam fiókjukat és a gépüket,így tettem én is.

  Igazából remélem ez még valóban csak egy kezdeti fázis ès sokat fognak javítani rajta,és végre nem egy olyan Codot kapunk amit hamar kukába dobunk.Mivel sose érdekelt a grafika és inkább a játékélmény volt az első a kinézetével nincs bajom.De sajnos itt szinte vége is a pozitív jelzőknek mert a sebzézi rendszer pocsék ahogy a mapok se nyerték el a tetszésemet,az meg külön adalék hogy már tegnap kétszer is kétszer is pofátlanul csaló emberekhez sodort az internet szele.

  Persze idő van még javítani de így első körben inkább több a negatív mint a pozitív,persze kizárólag a beta alapján.

  A Cod örök ahogy a mai napig lámulok a Cod2-ben,mert a hibái ellenére na meg hogy veterán de az visz számomra mindent.Jó volna nem egy szokásos tucatCodot bugyuta ízékkel.

  Zicokuka 3 hónapja 18

 • Végre van egy Ultrám

  Ki ne álmodozott róla anno amikor megjelent és talán utána is évekig ? Egy legenda aki nem más mint a 8800 Ultra . Persze az ereje enyhén megkopott az idők folyamán de nem is az a lényege ennek a karinak.

  Időm engedi egy Xeon E3 ( alias I7 ) társaságában meghajtom picit,bár sejtem hogy ma már egy belépő kari is csúnyán helyben hagyja az egykori királyt,a sorsa pedig az hogy díszelegjen a polcon mint egykori leggyorsabb videokártya és a gépembe vissza kerüljön a jóval erősebb R9 380. (van pár év difi,de nem is ez a fő)

  A használt piacon is elég ritka,ha fel is bukkan nem ő az ár/teljesítmény világbajnoka,de gyanítom inkább gyűjteménybe kerülnek mint napi használatba.

  Gyönyörű

  Zicokuka 8 hónapja 20

 • Egy nemes ügy

  Régi ismerős azzal írt rám a napokban hogy a 10 éves öccsének kéne valami gép,mivel csak a Cod2-vel játszik a barátaival,abban meg nagyjából képben vagyok.Nem egy mai játék,de mai napig engem is leköt és ami sokak öröme hogy szinte egy okosórán vagy kaputelefonon is elfut.Persze azért multiba az igény 250 max fps úgy kell kalkulálni a dolgokat hogy ennek megfeleljen.

  Vagy egy éve a szobám dísze egy Socket 939-es gép 3700+-os procival,így adva van az alap.Persze ez egy komplett gép 2Gb ram,160-as vinyó miegymás,a célnak megfelel.Persze mit ér az egész vga nélkül így azt majd vadásznom kell,mert bár van benne egy X600-as csoda de nem épp elég a multizáshoz.

  Az alap megvan egy vga és kész lehet a Cod2es masina.

  Persze lehetne erősebb vas,de az igényekhez ami a Cod2 saccra egy jó vga-val elég,max rántok a procin.A Cod2 úgy se igazán használ több szálat,nálam I7 alatt is előfordul fps lagg, igaz ez inkább a Win 10 és az a dolog hol volt 2005-ben 8 szálas proci vagy több Gb-s vgak.

  Zicokuka 9 hónapja 11

 • Minden változik,a Cod 2 örök

  A mai napig az egyetlen játék ami igazán leköt,jó kis multi lövöldözés,már ha épp nem 16 órát dolgozok.Amikor megjelent a játék még 2005-ben egyből a foglya lettem, bár FPS az nem igazán volt,csak idővel.Volt pár vas,de a Cod2 mindig jelen volt,igaz kihagyásokkal.(hol hosszabb, hol rövidebb)

  Az első szenvedések során egy 1100-as cerkán toltam egy Ati 9250-el.Ezt később váltotta egy 9550 amivel legalább már nem 30fps-em volt.Megfordult a kezeim közt AGP-s Am2es lap 3700+-al,4400X2,és hasonló földi jó de a Cod2 mindig jelen volt.Persze van amikor pihenteti az ember vagy beleun.Ami rémlik az a 3700+,4400X2 (agyonhúzva)Prescot P4,C2D E8400,Phenom 920 X4 szintén agyonhúzva, nem időrendi sorban mert pl. amikor eladtam a Phenomot Ssdvel Gts 450-el cakk-pakk utána használtam elég sokáig csak netezésre a kazán P4-et.

  De van hogy elkapja az embert a nosztalgia,na meg hiába játszottam a Bf1-től kezdve a Doomig ezek hamar lekerültek a gépről vagyis gépeimről.

  A jelenben van 3 asztalim és barátnőm laptopja,de mind megegyezik abban hogy a Cod2 megtalálható rajta.

  A "fő" vasam egy I5 2400-as masina 8Gb ramocskával,120 Gb Ssd,1Tb Hdd plusz 1Tb külső Hdd,a képet egy R9 380 adja és ők egy Bitfenix Aegis házikóban laknak.

  Folytatás...

  Zicokuka 9 hónapja 19

 • Gazdaságos magyar Gééjmerrr pck

  Mivel hazánkban azért mindenki vagyis az átlag emberek túl jól keresnek,így meg kell gondolni egy PC építés minden momentumát,mi fontos,mi ér rá később.

  Két gazdaságosnak is mondható gépem van ami játékra is fogható azért.Az első versenyző íme:

  1.
  Gigabyte GA-H61M-DS2
  I5 2400
  8Gb DDR3 Corsair Vengeance
  128 SSD+1Tb HDD
  Gigabyte R9 380 4Gb egy Sapphire 7850 1Gb Dual-X-et váltott.
  Tápon sajnos spóroltam,ezzel most szembesültem az új karinál.
  Egyszerű noname ház.

  2. Gigabyte G41-es lap
  Xeon E5405
  4Gb DDR3
  Hd 6850
  120+200-as sata HDD
  Valami régebbi gééjmer ház ,egy nem túl minőségi táppal.

  A második gép inkább netezésre van befogva,apum használatában,kompromisszumokkal akár lehet vele játszadozni,játszottam is rajta amíg nem váltotta az I5.Manapság sajnos aki kicsikét is játszani akar a legjobban a vga vásárlásnál kell a pénztárcájába nyúlni,szinte lehetetlen 25 000 Ft alatt értelmes vga-t kapni,sajnos a 7850 is azért került aztán lecserélésre mert az 1Gb vram már erősen korlátozó tényező(persze van belőle 2Gb-s változat is de..),még mindent agyonbutítva is.Ha az ember keze vagyis a pénztárcája nagyon kötve van,az SSD megléte nem létszükséglet,ám akinek van az tudja hogy mennyivel másabb a rendszer használata vele.Persze minden igény és persze pénz függvénye is,de okosan,jó összeválogatva ki lehet hozni elég olcsón egy frankó kis

  Folytatás...

  Zicokuka 1 éve 3

 • Xeon E5405 VS i5 2400

  A kíváncsiságtól vezérelve, lemértem CPU Queen alatt a két procit azonos órajelen.Ez volt az egyszerűbb megoldás tehát az I5-t alulórajelezni,mivel a Xeont lehetetlen küldetés az I5 órajelére tornászni egy G41-es lapban pláne.Talán ez a legtisztább módszer annak kiderítésére mennyi is a különbség.Azért játékok alatt jobban kijön a két proci közti difi.

  Zicokuka 1 éve 8

Hird​e​t​é​s

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.