Hirdetés

2018. december 18., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Vásárlás külföldi devizában / nyaralásra bankkártya

  Mostanában sokat vásárolok külföldről, így egyre jobban érett bennem a gondolat, hogy valamit tenni kellene annak érdekében, hogy ne fizessek a banknak a váltásból adódóan a vásárlások után.
  Mi is a probléma?
  2018.01.26-án az USD középárfolyama 248,94HUF. Ellenben ha én vásárolok valamit 1dollárért, akkor nekem 255,36HUF-ot kell azért fizetnem (ez nagyon kevés esetben nem így van, manapság már szinte mindenkinek deviza eladásin számolják el a vásárlást a kártyával). Ez azt jelenti, hogy minden vásárlásom után kb. 2,5%-ot kifizetek a banknak. Emellett sosem tudom, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az adott termék, ugyanis a tranzakció könyvelési dátumán történik meg a forintra történő váltás, ami a vásárlás után pár nappal van.
  Ezenkívül folyamatosan ki vagyok szolgáltatva az éppen aktuális árfolyamnak, azaz most amikor ezeket a sorokat írom nagyon kedvező az USD árfolyama, amiből szeretnék bevásárolni, hogy amikor kedvezőtlenebb lesz akkor én az olcsón megvásárolt USD-met tudjam költeni.

  Kerestem több megoldást is a fenti problémákra, de egyik sem volt igazán jó, mindenhol voltak olyan költségek, ami miatt nem érte volna meg az egész, vagy szimplán bizalmatlan voltam.

  Folytatás...

  tomazin 10 hónapja 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.