Hirdetés

2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Telekom adategyeztetés - hogyan adják el adataid

  Ismét a kedvenc időszaka a feltöltőkártyás népeknek. Mondanám, hogy mindenki menjen be az ügyfélszolgálati irodájukba, hadd legyen megint jó kis terhelés, de inkább ne.
  Szóval miután az ember belép az adategyeztetési oldalra, megadja az adatait (ahol jelzik csillaggal mi a kötelező), eljut az aljára az oldalnak, ahol a megadott adatok "adatkezelési nyilatkozata van". Ez az ahová nem kell pipát rakni, ugyanis ez semmiről nem szól, csak hogyan adják el az adataid a te beleegyezéseddel.
  Alul van a jogi nyilatkozat nevű sor, oda kell egyedül pipát rakni.
  Itt ugye az a csodálatos, hogy lent a nyilatkozatoknál már sehol nincs csillag, tehát az egyszeri ember mindent bepipál(na).

  Az már csak hab a tortán, hogy kedves vandán keresztül csak a panasz szóval sikerült továbbjutnom, mert az adategyeztetésre lerak és küld egy smst. De a panaszkezelő ember legalább tudott segíteni.

  tomazin 1 éve 4

 • Vásárlás külföldi devizában / nyaralásra bankkártya

  Mostanában sokat vásárolok külföldről, így egyre jobban érett bennem a gondolat, hogy valamit tenni kellene annak érdekében, hogy ne fizessek a banknak a váltásból adódóan a vásárlások után.
  Mi is a probléma?
  2018.01.26-án az USD középárfolyama 248,94HUF. Ellenben ha én vásárolok valamit 1dollárért, akkor nekem 255,36HUF-ot kell azért fizetnem (ez nagyon kevés esetben nem így van, manapság már szinte mindenkinek deviza eladásin számolják el a vásárlást a kártyával). Ez azt jelenti, hogy minden vásárlásom után kb. 2,5%-ot kifizetek a banknak. Emellett sosem tudom, hogy pontosan mennyibe fog kerülni az adott termék, ugyanis a tranzakció könyvelési dátumán történik meg a forintra történő váltás, ami a vásárlás után pár nappal van.
  Ezenkívül folyamatosan ki vagyok szolgáltatva az éppen aktuális árfolyamnak, azaz most amikor ezeket a sorokat írom nagyon kedvező az USD árfolyama, amiből szeretnék bevásárolni, hogy amikor kedvezőtlenebb lesz akkor én az olcsón megvásárolt USD-met tudjam költeni.

  Kerestem több megoldást is a fenti problémákra, de egyik sem volt igazán jó, mindenhol voltak olyan költségek, ami miatt nem érte volna meg az egész, vagy szimplán bizalmatlan voltam.

  Folytatás...

  tomazin 2 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.