2022. augusztus 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • MySQL: utf8 vs. utf8mb4

  Jelenleg az UTF-8 a legnépszerűbb a karakterkódolások közül. Ez nem is véletlen, hiszen támogatja az összes Unicode karaktert, amik változó bájthosszúságúak (1-4; a karakterek az reprezentáláshoz szükséges legkevesebb tárhelyen tárolhatók). Véleményem szerint az UTF-8-on és ASCII-n kívül az összes karakterkódolást be kellene hinteni sóval, és maximum read only módban megnyithatónak hagyni ;]
  Fejlesztésre XAMPP-ot használtam Windows-on, amiben annyi furcsaság van, hogy már egy ideje a MySQL helyett a forkja, MariaDB az adatbáziskezelő. Emoji-t szerettem volna kiolvasni és megjeleníteni PHP-val, amihez tudatosan az utf8 kódolású collationt használtam (PHP-ban csatlakozásnál is megadtam)... Egyszerűbb karakterekkel (pl. ékezetes) működött, viszont az emoji már nem ment. Ekkor rágugliztam és kiderült, hogy a MySQL féle utf8 nem is rendes 4 bájtos UTF-8 kódolás, hanem annak 3 bájton tárolt variánsa, amivel lehetetlen ilyen az emojik magasabb karakterkódjait tárolni. A megoldás, vagyis a "rendes" UTF-8 kódolás az utf8mb4, amit teljesen ajánlott és érdemes is használni. PHP-ban mysqli-ben / pdo-ban is érdemes átállítani.

  Folytatás...

  SunyaMacs 2 éve 7

 • Half-Life 2 Androidon

  Az egész ott kezdődött, hogy egy ismerőstől szereztem egy Xbox 360 kontrollert...

  Később szereztem a telefonomhoz egy OTG kábelt is, így már azzal is tudtam használni. Lehet használni elég sok játékban, viszont ennek a posztnak a fő áldozata a Half-Life 2, ami hivatalosan csak az NVIDIA Shield eszközökön futhatna Androidon. A 4PDA-ról és egyéb oldalakról szerzett tapasztalataimat szeretném megosztani ebben a bejegyzésben.

  A kontrolleren kívül szükséges hozzá egy rootolt eszköz (ajánlom a Magisk-et), viszonylag erős hardverrel (nekem OP3-am van, amin csak pont, hogy elfut(Adreno 530)), ARM(64?) alapú architektúrával. És ezen kívül természetesen a játék androidos változata, amit nagyon helyesen nem lehet a Play Store-ból megvenni akkor, ha nincs hozzá megfelelő eszköz, ami futtatni tudná. Mivel a warez itt tiltott, ezért a beszerzésről nem írhatok.

  Alapesetben ha sikerült elindítani a játékot, a Valve intro után a játék crashel. Ez azért van, mert a Shield eszközök saját NVIDIA Tegra chipsetet/GPU-t használnak, speciális feature-ökkel és OpenGL kiterjesztésekkel. Más eszközökön ezeket kell emulálni, amihez a GLTools használható, ami egyelőre csak Android 9-ig működik (sajnos a fejlesztője abbahagyta a fejlesztését az őt érő szivatások miatt, viszont vannak, akik folytatják helyette).

  Folytatás...

  SunyaMacs 3 éve 2

 • Huawei marketing


  :D

  SunyaMacs 3 éve 6

 • I <3 you Facebook

  SunyaMacs 6 éve 8

 • Megszűnik a képfeltöltés.hu

  Fontos üzenet az üzemeltetőktől
  A Képfeltöltés.hu 2016. december végén megszűnik. Új fotókat november 15-ig lehet feltölteni, az eddig feltöltött fotók december 15-ig elérhetőek, utána az alábbi címen: archiv.kepfeltoltes.hu (de itt csak kb. két hétig)
  Köszönjük az eddigieket:
  Tamás és Balázs
  [link]

  SunyaMacs 6 éve 33

 • Material stílusú TWRP.img készítése

  Mire lesz szükségünk?
  A saját készülékünkhöz való TWRP.img
  Egy Linux disztró(pl. Ubuntu)
  mktool
  Material TWRP téma

  1. Töltsünk le mindent
  2. Az mktool mappájába rakjuk bele a twrp.img-t

  3. Nyissuk meg a terminál-t az mktool mappájában és írjuk be: ./mktool

  4. Nyomjuk meg a 2-est és az entert

  5. Pötyögjük be az img nevét és nyomjunk entert
  6. Nyissuk meg a számunkra megfelelő színű téma zip-jét, majd csomagoljuk ki az mktool/extracted/ramdisk/twres mappába

  a létező fájlokat írjuk felül

  Folytatás...

  SunyaMacs 6 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.