Hirdetés

2019. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • A vitaminok fontossága

  A vitaminok az élethez szükséges olyan szerves vegyületek, amelyeket szervezetünk nem vagy nem elegendő mennyiségben képes előállítani. Bizonyos vitaminok élelmiszerekben csak kis mennyiségben fordulnak elő. Mivel étrendünket nem tudjuk állandóan úgy alakítani, hogy az valamennyi szükséges vitamint megfelelő mértékben tartalmazza, jót teszünk szervezetünkkel, segítjük működését, ha hozzájuttatjuk a vitaminokhoz.

  Egyre fokozódnak ugyanis az olyan környezeti ártalmak (levegő- és vízszennyezés, zaj stb.), amelyek növelik mindannyiunk napi vitaminszükségletét, különösen a nagyvárosokban élőkét. A gyorsuló élet okozta stressz, az alkohol, a nikotin, a koffein, a különböző tartósítószerek, a fogamzásgátló tabletták mind-mind fokozzák szervezetünk igényét a vitaminokra. Beszédes példa: egyetlen szál cigaretta elszívása akár 100 mg C-vitamint is elpusztíthat a szervezetben.

  A vitaminok persze nem csodaszerek, de nélkülözhetetlenek az emberi test növekedéséhez, vitalitásához, az általános jó közérzethez. Közülük egyesek vegyi folyamatokat szabályoznak, mások a sejtek anyagcseréjéhez szükséges enzimek alkotórészeit képezik, megint mások közvetlenül befolyásolják a szervezet működését. A fokozott izommunka, a fehérje- és szénhidrátbevitel emelése jelen­tősen növeli a napi szükségletet - ilyen esetekben mindenképpen táplálék-kiegészítő készítményekre szorulunk.

  Folytatás...

  sunny84 6 éve 5

 • Számítógép vírus és kémprogram keresés, eltávolítás

  PC karbantartás és tisztítás úgy érzi számítógépében egy gonosz szellem bujkál? Elképzelhető hogy ez egy vírus! Bármilyen számítógéppel rendelkezik, elengedhetetlen a legfrissebb víruskereső szoftver használata, továbbá javasolt gépe időszakos vírusellenőrzése és szükség szerinti vírusmentesítése...

  De ne ugorjunk ennyire előre. Több éves tapasztalatunk során számos különféle vírus és kártevő akadt fenn a hálónkon, ezért szeretnénk, ha Ön is ismerné a felhasználók által elkövetett legnagyobb hibákat, továbbá el szeretnénk oszlatni néhány kialakult tévhitet a számítógép vírus eltávolítással kapcsolatban. Bízunk benne, hogy összefoglalónk a vírusvédelem és vírusfertőzés elkerülésével kapcsolatban segítségére lesz Önnek is.
  Számítógép Vírus fogalma

  A számítógépes vírus olyan önmagát sokszorosító program, mely képes saját magát más végrehajtható alkalmazásokban, vagy dokumentumokban elhelyezni és ezáltal terjedni. Ha egy az Ön számítógépére telepített alkalmazásba egy vírus befészkeli magát, akkor ezt fertőzésnek nevezzük.

  Hogyan kerülhet vírus a gépemre?

  Leginkább a következő módon:

  Folytatás...

  sunny84 7 éve 0

 • Honda CIVIC rövid története

  A Civic a Honda kompakt kategóriás modellje, amelynek első generációja 1972-ben jelent meg, többféle karosszériával. 1979-ben mutatkozott be a második generáció, elődjénél szögletesebb formatervvel és nagyobb méretekkel. A harmadik generációra további négy évet kellett várni, és ennél újdonságot jelentett Civic Shuttle, valamint a sportkupé CR-X. 1987-ben érkezett a negyedik Civic-sorozat, majd az ötödik generációt 1991-ben leplezték le. A japánosan gyors váltásoknak köszönhetően 1995-ben már a hatodik, Rover kötődésű generáció volt a piacon, amelynél három évvel később, a modellfrissítés során a kínálatot 5 ajós és kombi (Aerodeck) változattal bővítették. Az Aerodeck modellt a Rover kétliteres dízelmotorjával is árulták néhány országban. 2001-2006 között gyártották a hetedik generációt, a típus csúcsváltozata, a Type R kétliteres, 200 lóerős i-VTEC motort kapott. 2004-ben felvarrták a Civic ráncait, 2006-ban pedig a Civic limuzin hibridváltozata debütált, 1,3 literes erőforrással és elektromotorral, valamint fokozatmentes CVT váltóval. Még ebben az évben a kereskedésekbe került a futurisztikus megjelenésű nyolcadik generáció, amelyet 1,4-1,8 literes benzines, és 2,2 literes dízelmotorral kínáltak. A Civicet az európai piac számára Angliában gyártották, kivéve a 2.0 Type-R-t, amely 200 lóerővel villantott.

  Folytatás...

  sunny84 8 éve 10

 • Az Internet története dióhéjban

  A történet az USA-ból indult a 60-as években a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) programmal indult, amelynek célja a telefonhálózaton keresztüli, csomagkapcsolt információátvitel kialakítása volt.

  A kutatásokat a Pentagon támogatja, hiszen a cél olyan rendszer kialakítása, amely akkor is működőképes marad, ha a hálózat egy része el is pusztul. Ennek megoldása a többszörös kapcsolatok segítségével gyakorlatilag meg is valósult.

  1969-re a kutatások eredményeképpen négy gép hálózatba kötése valósul meg (University of California at Los Angeles, Stanford Research Institute, University of California at Santa Barbara, University of Utah) hálózat, az ARPANet.

  Az összekötött helyszínek száma fokozatosan nőtt: 1971-ben 15, 1972-ben 37. A fő támogató (Department of Defense, azaz a hadügyminisztérium) eredeti célkitűzésében nem szereplő funkciója is támadt a hálózatnak a fejlesztésben résztvevők elkezdték személyes célokra (pl. üzenetváltásokra) használni a hálózatot.

  Már a kezdetektől fogva fontossá vált a hálózati szabványok, a protokollok kérdése. Igen érdekesen alakult ez a folyamat. Ha valakinek valamilyen ötlete támadt azt megfogalmazta közzétette egy előzetes RFC-ben (Request for Comments). Az ARPANet-en ehhez mindenki hozzáfűzhette a véleményét, javaslatát és végül elfogadták a végleges RFC-t. Ma több mint 2000 ilyen létezik.

  Folytatás...

  sunny84 8 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.