2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A számítógépes kliensprogramról

    Aki rendszeresen olvassa e blogot, az valószínűleg tudja, hogy a Sony Ericsson PlayNow plus nem csak arról szól, hogy mobiltelefonunkon korlátlanul tudunk zenét letölteni és hallgatni. Ebben a technokrata világban mondjuk ez sem lenne rossz, rengeteg ember szaladgál az utcán permanensen bedugaszolt fülekkel, melynek végén egy MP3 lejátszó vagy egy Walkman telefon lóg, amiből levonhatjuk az egyszerű konklúziót: az emberek sokat hallgatnak zenét a mobiltelefonjukon. A számítógépükön viszont talán még ennél is többet...

    Szerencsére erre a Sony Ericsson is rájött, aminek az eredménye az a PC-s program, melynek segítségével a korlátlan zeneletöltést nem csak útközben, mobiltelefonunkon tudjuk élvezni, hanem számítógépünk előtt ülve is. A kulcs az a nagyjából 10 MB-os kliensprogram, melyet a gyártó honlapjáról tudunk letölteni bármely Windows futtató PC-re, melynek van internetkapcsolata és Windows Media Player 11-e. A letöltés természetesen ingyenes, a programot feltelepíteni viszont csak úgy tudjuk, ha megadjuk azt az e-mail címet, amit a készülékünkön az ismerősök/profil menüpontban megadtunk.

    Folytatás...

    SE_blogger 14 éve 0

  • Iránytű a zenék tengerén: PlayNow plus toplisták

    A PlayNow plus több milliós adatbázisának köszönhetően nemcsak kedvenc zenekarunk, előadónk eddigi albumait, friss dalait találjuk meg, és tölthetjük le jó eséllyel, hanem mindezek mellett a Sony Ericsson új szolgáltatása a szabad felfedezés lehetőségét is tálcán kínálja: olyan zenei tartalmakhoz férhetünk hozzá a havi díjon felül tulajdonképpen ingyenesen, amelyeket a legkülönbözőbb okoknál fogva eddig nem hallgattunk meg. Ennek oka lehet az is, hogy nem kedveljük az adott zenei stílust, de éppen az is, hogy elkerülte figyelmünket, vagy csak néhány, nem túl kiemelkedő előadóját hallottuk eddig – mindezektől függetlenül rengeteg zenei stílus nyújthat felejthetetlen élményt. Mi lehet a leginkább segítségünkre zenei barangolásunk során? Ha találunk olyan támpontot, amely segít eligazodni a számunkra ismeretlen előadók tengerében. A PlayNow plus főmenüjében a toplisták adják az iránytűt. Mivel az adatforgalomért nem kell külön díjat fizetnünk, ezért bátran barangolhatunk, tölthetünk le zenét, kipróbálhatunk olyat is, amit egyébként nem tennénk meg. Mintha egy csoki boltba tévednénk: a fix díjért annyi édességet kóstolhatunk meg, amennyi belénk fér. Jó, nem?


    Melyiket szeressem?

    Folytatás...

    SE_blogger 14 éve 1

  • Villámgyors zenefelismerés - a TrackID szolgáltatás

    Túl vagyunk az első randin, jöhet a mélyebb ismerkedés, a személyiségjegyek alaposabb kivesézése. A Sony Ericsson W sorozatában ugyanis nem csupán a letöltés, hanem a zeneszámok azonosítása is végtelenül egyszerű.

    Olvasva a kommenteket sokan kérdezték, hogy a PlayNow plus miben különbözik a már egyébként elérhető zeneszolgáltatásoktól. Nos, igen, zenét már eddig is lehetett letölteni a mobilra, néhány hónapja már más szolgáltató is kínál hasonló megoldást. A PlayNow plus azonban legalább két területen nagyságrendekkel megelőzi a versenytársakat: egyrészt a kínálat többszörösen meghaladja bármely más zeneboltét, hiszen a többi szolgáltatóhoz képest itt nem néhány százezer, hanem több milliós adatbázisból válogathatunk, másrészt — az előzőből kifolyólag — itt sem a magyar, sem a rétegzenei tartalmak nem szorulnak háttérbe, legyen szó komolyzenéről, hardcore rockról, vagy trashmetálról.

    Ma olyasmiről szeretnék írni, ami szintén különbség a többi zeneletöltő szolgáltatással szemben, egyúttal teljessé teszi a zenebirodalomban tett kirándulást a dalok felismerésétől a letöltésen keresztül a megosztásig. Ez a Track ID. A rövid elnevezés nem szorul magyarázatra: a zeneszámok azonosítását lehetővé tevő funkció. A szolgáltatást ráadásul a Sony Ericsson a mobilgyártók közül elsőként vezette be még 2004-ben. Miért jó ez?

    Folytatás...

    SE_blogger 14 éve 5

  • PlayNow™ plus – a kezelőfelületről

    Az előző bejegyzésben arról írtam, hogy a Sony Ericsson és a T-Mobile hazánkban is bevezette a PlayNow™ plus szolgáltatást, melynek segítségével legálisan, közvetlenül a mobiltelefonra tölthetjük le kedvenc zeneszámainkat, vagy épp számunkra ismeretlen előadók dalait - feltéve, hogy a birtokunkban van egy, a jelenleg támogatott három készülékből (Sony Ericsson W595, W705, W995).

    Ezúttal az alkalmazás kezelhetőségéről, felhasználói interfészéről ejtenék pár szót. Miközben a W995, a Walkman kategória jelenlegi csúcskészülékének gombjait nyomogatom, azon tűnődöm, hogy ez lényegesen eltér egy telefonteszttől, hiszen nem a mobil menürendszere, kamerájának felbontása, vagy a benne lévő memóriakártya mérete a lényeg — bár ez utolsó a tárolható dalok száma szempontjából fontos — hanem az, hogy mennyivel másképp nézne ki egy zenelejátszásról szóló cikk 5, 10, vagy 20 évvel ezelőtt. Két évtizede a szalagos Walkman, a 90-es években a discman, míg az ezredforduló után az mp3 lejátszók tették lehetővé azt, hogy bárhol, bármikor zenét hallgassunk.

    Folytatás...

    SE_blogger 14 éve 7

  • Megérkezett a korlátlan és legális zeneletöltés – itt a Sony Ericsson Play Now plus!

    Elérhető áron biztosít legális zeneletöltést, egyúttal korlátlan hozzáférést több millió zeneszámhoz a Sony Ericsson és a T-Mobile közös szolgáltatása, amelyet a világon hatodikként Magyarországon mutattak be.

    Egyértelműen vízválasztóhoz érkezett a zenei iparág: manapság a legtöbb előadó nem elsősorban a CD-k eladásából, hanem a koncertekből, a turnék során keletkező bevételéből él. Véget ért a több millió darabszámban eladható CD-k kora, jó ha világszerte egy albumból néhány százezer darab fogy. Mindeközben pedig a fogyasztók is új zenehallgatási és vásárlási szokásokat vettek fel: egyrészt a mobiltelefonok – köztük a kifejezetten zenehallgatásra tervezett Sony Ericsson walkman mobilok - terjedésével mindenki számára helytől független lett a dalok élvezete, másrészt ma már a legtöbben nem hagyományos hanghordozón, hanem letöltés révén – általában illegális forrásból - jutnak hozzá az albumokhoz. A letöltés – elsősorban a torrentek használata - természetesen egyszerű és kényelmes, ugyanakkor a legtöbb esetben nem törvényes – és hosszú távon senki számára sem előnyös. Persze, a legutóbbi időkig Magyarországon és a világ számos országában nem, vagy csak irreálisan drágán lehetett legális letöltés útján zenei tartalomhoz jutni. Ugyanakkor a világ leghíresebb előadói, például Madonna és a U2 is úttörő lehetőséget nyújt a rajongóknak az interneten keresztül a közvetlen hozzáférésre, a vásárlásra, a legális letöltésre.

    Folytatás...

    SE_blogger 15 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.