Hirdetés

2017. augusztus 19., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • X-tremeDigital

  03.08 - Rendelés
  "Raktáron - ingyenes kiszállítás 2 munkanap"

  03.08 - Rendelésed fogadtuk

  03.08 - Megrendelésedet rögzítettük!

  "Mivel a megrendelt termék(ek) közül egy vagy több nem a megjelölt raktárban található, ezért a termék(ek) beszállításáig szíves türelmedet és megértésedet kérjük! Rendelésed további állapotáról hamarosan újabb automatikus üzenettel jelentkezünk."

  03.09 - Rendelésed fogadtuk

  "A megrendelt termék(ek) közül egy vagy több nem a megjelölt szaküzletünkben található, a termék(ek) átszállításáig szíves türelmedet kérjük!"

  03.10 - Várható kiszállítási időpont

  "Megrendelésed hamarosan átadásra kerül a futárszolgálat részére, melyről újabb automatikus üzenetben értesítünk, a rendelésed csomagszámával kiegészítve."

  1+1+1+X = 2 :(

  Ryu 5 hónapja 12

 • Pénzügyi elemzés, Google alapokon

  Elemezzük pénzügyi folyamatainkat: a kísérletezni vágyó ember kalandjai a pénzügyi világban.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 6 hónapja 60

 • Spamek, azért ezt nem kéne

  Van az a pont amit nem kéne átlépni, még ilyen véglényeknek sem:

  root@blue-greenhot.xyz Sztojka Antal KURVA ANYÁD ! :@
  pisti ezt nem gondoltam volna, hogy megcsal a feleségem veled........

  Ryu 1 éve 14

 • Steam Market analízis FAIL

  Ha valakit kicsit is érdekel a Steam Market működése, biztosan kutakodott már egy keveset, hogy vajon hogyan is lehetne pontos adatokat szerezni. Ha mégse, akkor íme, megelőzendő az időpazarlást.

  Nos, sajnos a Valve nem áraszt el ilyesféle lehetőséggel, sőt hivatalosan API-t se ad a piachoz. Kis kutakodás után azért hozzálehet jutni bizonyos szürke zónában kínálkozó lehetőségekhez:

  Pricehistory
  Priceoverview

  Ahogy láttam, ezeket igen sok bot, elemző program és egyéb kiegészítő használja. A probléma ezekkel, kivonatolva:

  - Egy-egy piaci tranzakció nem azonnal, vagy egyáltalán nem jelenik meg a history-ban.
  - A priceoverview és a history néha köszönőviszonyba sincs egymással

  Konkrét példa:
  Egy random skin:

  Folytatás...

  Ryu 1 éve 0

 • "átváltoztatja a járművet néggyé"

  Spam-ek már megint. Egyre rosszabbak jönnek. Próbálom értelmezni, de nem megy:

  Töltsd fel az autótartozékaidat könnyedén.
  Ez az, egyetlen tartozék átváltoztatja a járművet néggyé .
  Bővíti a hozzáadott kényelemre szolgáló eszköz tartozékopcióit.
  A készülék beilleszkedik a legtöbb gépjármű italtartójába.

  http://itt-az-osz.com/konyhai-termekek/100-reszes-tortakeszito-keszlet-1-390-ft-ert-reszletek

  Na szóval. Én ugyan feltölteném az autótartozékaimat könnyedén, ha tudnám, hogy kell azokat feltölteni. Mert hát ha a hűtőfolyadék extra lenne, akkor menne a mutatvány, de nem az, szóval dilemmában vagyok. De egyúttal izgatott is, jöjjön a többi, ne kímélj.

  Azt is szeretném, hogy az autóm négy legyen, bár nem tudom, hogy a levél írója négy autóra gondolt, vagy négybe vágott autóra, vagy 4*4 meghajtású autóra, vagy egyéb megoldásra. Nekem az első tetszene, jöhetne 4 autó, ha csak egy tartozékot kell megvennem, legyen az mondjuk egy gomb.

  Jöjjön a durva rész. Tartozék opciót nagyjából a világ összes terméke tud bővíteni, de hozzáadott kényelmet, bizony nem sok. Főleg nem mondjuk egy darus kocsi emelője. Ugyan a tartalmi rész nem tér ki rá, de végül kiderül, hogy valamit az italtartóba kell dugni. Itt ugye még feltételezhet az egyszeri olvasó bármi palackot, mini hűtőt, vagy tudom is én mit.

  Folytatás...

  Ryu 1 éve 2

 • Birtoklási vágy

  Néha elkap a vágy, hogy birtokoljak bizonyos dolgokat, aztán persze alábbhagy az igyekezet. Hogy miért, a lista után egyértelmű lesz:

  Autók:
  Nissan Skyline 2000 gtr

  Skoda Octavia Rs

  Ferrari 288 GTO

  Ferrari 412T2

  Motorok:
  Custom Triumph

  Ducati 996

  Harley Davidson

  Házak:
  Mediterrán ház

  Folytatás...

  Ryu 2 éve 13

 • Futár üt F8

  Mindenkinek van egy érdekes története tele kérdésekkel, íme az enyém.

  Történt nem is olyan régen, hogy rendeltem egy pc házat egy webáruházból. Mivel nem a fővárosban lakom, ezért kiszállítást kértem, méghozzá Pick-Pack Pontra, azon prózai oknál fogva, hogy az ingyenes. Minden rendben zajlott; 2 nap alatt megjött a csomag, legalábbis erről kaptam tájékoztatást sms-ben. Betértem hát a megadott helyre, ahol is elkezdődött a nem várt meglepetések sorozata.

  Az első sokk akkor ért, amikor nem találták a csomagom, pedig az funkciójából fakadóan nem egy gyufásskatulya. Végül sikerült meglátnom az egyik sarokban egy, szépen fogalmazva is, szakadt dobozt, rajta a ház gyártójának logójával. A felfedezésem beindította az ott lévő ügyintézők memóriáját és elmesélték, hogy ez szemmel láthatóan sérült, ezért Ők ezt bizony visszaküldték. A történetnek azonban nem volt vége, mert a folytatásból kiderült, hogy meglepetésükre a csomagot nem is oly sokára visszahozták, szépen körbe tekerve valami ragasztóval, azzal a kiegészítéssel, hogy ez nem sérült. Mit volt tenni, átvették és értesítettek, hogy itt a csomag, így kerültem én most ebbe a remek helyzetbe. Mutatták, hogy a csomagon díszeleg egy fecni, miszerint ne vegyem át, ha sérült, de mivel tudjuk, hogy ez nem sérült, ezért át kell vennem. Miután kifizettem, az esetleges problémáimat a webáruházzal rendezhetem.

  Folytatás...

  Ryu 2 éve 14

 • Napi sajtó III

  "Peter Macdiarmid fotós és grafikus az első világháborúból származó fotókat montírozott rá régi felvételekre."

  Innét, ezzel a képpel indítva.

  "[...] származó fotókat montírozott rá ÚJ felvételekre."

  Ryu 3 éve 1

 • A spamek se a régiek már

  Megszaporodtak az igénytelen spamek. Lehet, hogy soha nem volt igényes darab, na de ezek:

  Kedves Cégvezető! Engedje meg, hogy tájékoztassam Önt az Európai Üzleti Iskola fiatal vezetőknek, illetve frissen kinevezett vezetőknek szóló, valamint a vezetői utánpótlás számára javasolt képzési, illetve továbbképzési programjáról, amelyet pályázatos formában utolsó alkalommal hirdetünk meg.

  Friss, fiatal, leendő vezető képzés vagy továbbképzés. Everybody in da house pályázat! De legalább utoljára!

  Kedves felhasználó! Az ön email címe esélyes egy kiemelkedően magas értékű ajándékcsomagkra.

  Mi az a "ajándékcsomagkra"? És miért az e-mail címem? Én nem? Diszkriminatív reklám, pfej. És ha pánsíp lennék kölesgolyón, vagy szög a fejedben?

  Ha kertje van...Ha már nem bírja a kánikulát...Ha kerti slagja mindig összetekeredik, megtörik...Ha unja már a nehézkes locsolást...Vessen véget a bosszankodásnak, élvezze a kertia kerti munkát vagy az autómosást ezzel:

  Tanulság; ha nem locsolja a kánikulát csöved, élvezzél kerti munkával autómosást a "kertia"-ban!

  Folytatás...

  Ryu 3 éve 17

 • Emberiség

  2014.07.16. A mai napon fogyott el végérvényesen az emberiségbe vetett hitem. Én eddig hittem, hogy nagy dolgok miatt vagyunk itt és nem csak lébecolunk a világban, de hát az elképzelés más, mint a nagy büdös valóság. Megértem, hogy sportolni jó és manapság már trendi is, de hogy ezt futással, egy város közepén, szmogban intézzük, az nekem fura. Biztos egészséges, vagy valami, nem is az én dolgom.

  Az azonban sokat látott szememnek is váratlan, hogy ezt némelyek úgy teszik, hogy autóúton, nem a szélén, hanem center pályán, mozgó autók között tréningeznek. Még jó, hogy nem síelni érkezik, bár a látvány, amikor több - szerencsés esetben -, csak 60-al közlekedő autó közé beugrik egy futó bolond cicanadrágban a járdáról, még így is leírhatatlan. Ilyenkor nem lehet ám mit csinálni; ha váratlanul redukálod a sebességed, hogy jobban konvergáljon a nullához, akkor a mögötted jövő illeti meg a hátsód, ha elrántod a kormányt, akkor a melletted lévőt ütöd ki, jobb esetben a futó idiótát középen. Kizárásos alapon marad az, hogy felszállsz, bár ennek módja, a jelenkor embere számára ismeretlen.

  Folytatás...

  Ryu 3 éve 17

 • Win Xp Sp3 - Microsoft Security Essentials

  Ma reggel nem lehetett bejelentkezni az egyik gépre. Kiderült a Microsoft Security Essentials okozta mindezt.

  Egész pontosan:

  Microsoft Antimalware Service - "C:\Program Files\Microsoft Security Client\MsMpEng.exe"

  „Az Ön operációs rendszerének támogatása lejárt. Nem támogatott operációs rendszeren a Microsoft Antimalware nem nyújt megfelelő védettséget a biztonsági kockázatok ellen.”

  „A(z) Microsoft Antimalware konfigurációja módosult. Ha ez az esemény váratlanul következett be, ellenőrizze a beállításokat, mert a változást kártevő is okozhatta.
  Régi érték: N/A\EndOfLifeState =
  Új érték: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft Antimalware\EndOfLifeState = 0x2„

  Tényleg vége az Xp-nek...

  Mások tapasztalata

  Ryu 3 éve 7

 • Mercedes, Android, iPhone

  Két hír:

  Index
  PH!

  A Mercedes ezt is, azt is használni fogja. Na most, ha nagyon elszabadul a képzeletem, akkor levonható a következtetés:

  Android-al vezérelhetőek az autó kezelőszervei és ugyananezen kezelőszervekkel vezérelhető az iPhone. Ergo Androiddal vezérelhető az iPhone.

  :U

  Jó, ez harmatgyenge volt...

  Ryu 3 éve 0

 • D.I.Y. zombihálózat

  Szerintem nincs is jobb, mint saját magunk által felfedezni egy-egy rendszer működését.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 3 éve 29

 • Társasjáték

  Azt szokták mondani, hogy az ember társas lény. Elfogadható megállapítás, hiszen ha magunkba nézünk, legbelül érezzük, hogy egyedül nem minden helyzet oldható meg, illetve viselhető el. Mára kicsit megváltozott az elfogadott norma; jelenleg minden nem így viselkedő egyén kizárandó a holdudvarból, lásd iskola, munkahely és még sorolhatnám. Egy probléma azonban akad ezzel a felfogással kedves feleim.

  Nem vagyok brit kutató, sőt még véleménykutató cégem sincs, de azért megtudom saccolni, hogy a fenti álláspontot magukénak valló lények, 70% nagyon félre értelmezi a dolgokat. Nem hiszem, hogy mélyen a dolgok mögé kéne látni, ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy a szenny médián, illetve celebeken szocializálódott egyének nem igazán passzolnak a társadalmi összhangba. Persze ettől függetlenül Ők teljesen tudatában vannak hovatartozásukban és itt vannak a bajok. Veszélyes, ha egy teljes generáció azt hiszi, hogy Ő a minden és céljai eléréséhez minden eszköz szentesített. Mert hát ezt harsogja minden, csak egy dolog hiányzik a dologból, az társas viselkedés, hiszen ez bárhogy nézem egyénre szabott elvárás.

  Folytatás...

  Ryu 3 éve 0

 • El innét!

  "Mivel a tévében szerepeltek, és naponta több millió ember figyelte a ténykedésüket, G. Győző és felesége példát mutattak, még azzal is, hogy a szereplésből származó bevételük után nem fizették meg az adót"

  A bűnözés jó, éééérteeeem?!

  UPDATE: máshol, másik cikkben sokkal árnyaltabban fogalmaznak:

  "Az ügyész a korábbi felfüggesztett ítélettel szemben viszont ezúttal letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte mondván, mivel a tévében szerepeltek [...]"

  Szóval módosítom az álláspontom: a média manipulatív, éééérteeeeem?!

  Ryu 3 éve 8

 • Tahók, ismét

  Most már le se írom, hogy a fene se akarja ezt a "sorozatot" folytatni, de annyi barom szaladgál az utakon, hogy minden napra jut legalább kettő. Megfogadtam ugyan, hogy letojom az idiótákat, de sajnos némely példány sportot űz abból, hogy megugorja az amúgy baromi magas lécet. A mai két tirpák állíthatom, hogy megugorta, sőt még erőteljesen meg is lepett.

  Adott egy 2*2 sávos út városon belül, jobbra benzinkút, távolban körforgalom és 70 Km/h-ás tábla. Elég sokan vannak az úton, fél banda a belsőben, mert kanyarodnak balra egy bevásárlóközpontba. Miután kiürül a sáv, megy át mindenki, mert utána egyből érkeznek a benzinkútról kihajtani kívánók. Tettem ezt én is, az előttem haladó, valamint aki mögöttem jött. Haladtunk a megengedett 70 km/h-val, amikor is a visszapillantóban feltűnt egy kis pont, meg mögötte egy jóval nagyobb. Szerencsére a kihajtók is fogták a tényálladékot és nem hajtottak ki a barmok elé, mert az sorrendben egy Porsche, valamint egy furgon volt. Nem ítélek én el senkit, de azért a hülye is látja, hogy aki sportautót vesz, az nem lassúzni akar a városban, valamint céges furgonnal mindenki marha kemény. Szóval nem a szemem káprázott, amikor azt láttam, hogy kb. 90 km/h-val jön ez a két farok a külsőben.

  Folytatás...

  Ryu 3 éve 2

 • Zte Grand X In

  Írtam egy tesztet erről a telefonról, aztán úgy döntöttem inkább személyes bejegyzés lesz. Hogy miért? Kicsit rövid, kicsit összehányt, kicsit értelmetlen, nagyon rossz.

  Csomagolás

  Azt szokták mondani, hogy gusztusos csomagolásban érkezik a telefon. Fene a gusztusom, de én elsőre házat akartam építeni belőle, mert szemre egy standard téglát véltem felfedezni. Másodikra se jutottunk tovább kapcsolatunkba, úgyhogy maradjunk abba, hogy dobozba jön a cucc, ami még mindig jobb, mintha Tesco szatyor lenne a kezünkbe. Fehér, tetején kép a telefonról, grafománok számára pár marketing szöveg, oszt ennyi. Lapozzunk.

  Mit rejt a csomag

  A csomag 10 százaléka maga a telefon, a többi rendre; kis fekete valami, nagyobb fekete valami, könyv, papír, kínai dunsztolt levegő. Miután nyugtáztunk, hogy a csomagolt levegő mégse annyira telített szmogtól, mit látunk? Könyvet. Hát ez pl. arra jó, hogy megtanulhatunk belőle oroszul, bár azért olykor-olykor kétségeim támadnak, hogy a nagy büdös orosz valóságban mire mennék a „gombot röviden nyomva, a készülék bekapcsol” frázissal, de bízzunk a kelet intuíciójában. Kérem a következőt.

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 9

 • Napi sajtó II

  Ezt így hogy?

  [...] de nem zárható ki a McLaren sem, mert a Mercedes a télen összegyűjtött egy valag topmenedzsert, többek között a McLaren technikai igazgatóját [...]

  Forrás

  Ha már valaki megkapja azt a lehetőséget, hogy az irománya megjelenhet egy népszerű oldalon (annak is a kezdőoldalán), akkor miért nem tud valami normális betűtengert kiadni magából?

  Vagy ez most trendi? Egy ismeretlen valaki az asztal mögül megmondja a frankót és mi olvasók majd jót röhögünk az alpári hülyeségein?

  :(

  Ryu 4 éve 0

 • Tahók, már megint

  Nem terveztem, hogy folytatom ezt a "sorozatot". Próbáltam nyugodt maradni és nem törődni az ilyen eseményekkel. Egészen mostanáig sikerült. Azt hiszem kezdem unni, hogy mások pofátlansága, hülyesége, nemtörődömsége miatt én kerülök bajba. Hogy mi történt? Lássuk kronológiai sorrendbe.

  Egy parkolóból kihajtani egész egyszerű feladat, egész jó aránnyal sikerül kijutni ebből a helyzetből az emberek többségének. Nem úgy annak a mélyen tisztelt vadbaromnak, aki úgy gondolta, hogy közém, aki kis ívben kanyarodik, valamint a velem szembe jövő közé még kihajt. Az a szerencséd te barom, hogy a szembejövő a járda felé kapta el a kormányt, valamint, hogy mögöttem nem jött senki és így az állóra fékezett kocsimba nem jött bele.

  A következő tahó egy szintén a kiférünk még, nyomjuk neki stílust követi. Valóban frusztráló lehet egy 10-es autókonvojt végigvárni egy kereszteződésbe, de még mindig emberibb, mint kihajtani eléjük és leszarni, hogy a tízből 7 majdnem egymásba rohan a fékezés miatt. Azt kell hogy mondjam, hogy az, hogy egy vén tróger vagy, nem jogosít fel, hogy másokat veszélyeztess, lehet neked már csak éveid vannak vissza, a többieknek azonban évtizedei, tartsd tiszteletben!

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 1

 • Napi sajtó

  Néha kitud akasztani egy-egy figyelemfelkeltőnek szánt cikk. Itt egy példa, még friss:

  "[...] Akárcsak a szülők, egy másik barát is földre szállt angyalként jellemezte a fiatalabbik Carnajev-fiút. „Egy teljesen normális srác, aki eljárogatott bulizni, és olykor rá is gyújtott, ha érted mire gondolok.[...]"

  [link]

  Nem a történtek érdekelnek, hanem ez a baromság; földre szállt angyal? Ugyanitt, ebben a médiumban olvastam egy srácról, aki otthon ápolja a beteg anyját és mellette dolgozik és gondoskodik a család többi tagjáról, akkor Ő a megtestesült megváltó? :W

  Csökkentek az értékrendek, meg az értelmi színvonal, példának itt vagyok én; ilyen baromságokat olvasok. :(

  Ryu 4 éve 11

 • Gondban vagyok

  Mindig is szerettem volna olyan dolgokról írni, nos, amik nem hétköznapiak. Ugye ezzel az a baj, hogy valószínűleg kevés embert fog érdekelni, vagy ha nem így lenne, akkor biztos, hogy vitát fog kiváltani. Előbbivel az a baj, hogy magamnak írogatni, hát mit ne mondjak egyoldalú és kevésbé szórakoztató, ám minden bizonnyal békés és nyugtató. Az utóbbi ennek merő ellentéte és valljuk be, ugyan a vita előrébb mozdítja a dolgokat, de kellemetlen és olykor szélmalomharc. Valahogy a határmezsgyén kéne lavírozni, ami nem csak, hogy vékony, de esetemben biztos, hogy még csak nem is létezik. Miről is elmélkedek ilyen óvatosan?

  Mindenki találkozott történelemmel, ha máshol nem, iskolában. Továbbá, valószínűleg mindenki tisztába van egy-egy vallással, legyen az bármelyik. Ha egy kicsit is érdeklődő az ember, akkor ezt a kettőt előbb-utóbb megpróbálja összevonni. Tenném ezt én is, hogy valahogy magyarázatot találjak a kérdéseimre, ami a próbálkozást tekintve, van bőven. Na, itt jönnek a problémák. Én elkezdem leírni a gondolataimat és a vélt összefüggéseket, vagy éppen ellentéteket, erre biztos érkezik olyan válasz, hogy de pedig az nem úgy van és hogy jövök én ahhoz, hogy megcáfoljam a több ezer éves kultuszt. Bevallom sehogy. Nem az lenne a célom, hogy kimondhassam, hogy nem, ez nem így volt, hanem úgy, ahogy én mondom.

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 1

 • jQuery Tablesorter, ColumnManager

  Egy projekt kapcsán szükségem lett weben táblázatokat használni oly módon, ahogy mondjuk az ember megszokta ezt desktop alkalmazásban. Hogy miről is van szó:

  - táblázat rendezés
  - táblázat szűrés
  - táblázat frissítés
  - táblázat oszlop ki/be kapcsolás

  Szerencsére létezik már ilyen megoldás jQuery Tablesorter néven. Ez minden elvárást tud, kivéve az utolsót. Bevallom ezzel meggyűlt a bajom, találtam ugyan egy kész megoldást, de azzal több baj volt, mint haszon (ha valakit érdekel). Így hát fogtam magam és írtam egy saját widgetet a tablesorter-hez.

  Nem lett túl szép, se elegáns. Történt ez azért, mert tablesorter widget-eknél egy árva funkcióra lehet ráakaszkodni (format), ami az én oldalamon nem egyszer, hanem háromszor fut:

  - inicializálás
  - filter widget
  - adatok betöltése

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 0

 • Tahók, második szín, levél

  Anonymus levele szeretett városának, nem annyira szeretett vezetőihez.

  Kedveseim!

  Dagad a mellemen a szőr, mert bár tesztek ellene erősen, de én igenis büszke vagyok, hogy ennek a csodálatos ország, nem annyira szép, de nagy és büdös városában lakhatom. Történt ugyanis, hogy mostanság megszaporodtak a gázolások mifelénk. Legalábbis ez volt a Ti interpretációtok arra, hogy egy részeg addig küzdött az út közepén, éjjel 3-kor, míg arra nem járt egy jármű, ami alá bekucorodhatott. Ez ugyan egy árva eset, annak is bizarr, de szerintetek, ez már tendencia. Hát jó.

  Kedves ember lévén, értékelem az akarást, mert lássuk be, hogy nem olyan könnyű a nagy büdös éjszakában, pont egy guruló autó elé kilengedezni és még le is olvasni az alvázszámát. Még akkor se, ha az ember véralkoholszintje már nem csak ezrelékekben mérhető és éppen repülni tanul majdnem vízszintben, delíriumban. Figyelmeteket biztosan nem kerülte el az a kérdés, hogy miért nincs közkivilágítás a drámai események színhelyén. Az enyémet nem és elismerem, hogy jelenleg sokkal izgalmasabb ez a 100 méter, mintha nappali fényben úszna minden.

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 8

 • Tahók, második szín, mese

  Öreg bácsi gőzekéje

  Hol volt, hol nem, vagy igen, már a feledésbe merült az igazság,
  de annyi bizonyos, hogy élt hajdanában, danában,
  Dunában,
  vagy sokkal inkább mellette egy apóka,
  aprócska.

  Volt neki kertje,
  felesége és kertjében ekéje,
  sok más szerszám mellett és felette jó idő,
  hogy teremjen kertjében málna, spárga,
  borsó, piros, hol barna és sárga,
  mely dobva lett említett vízbe, a Dunába.

  Így éldegéltek kettecskén,
  mellettük a kertecskén,
  néha állattal, tyúkkal, lúddal, disznóval,
  hol baráttal, kutyával, macskával,
  kevés pénzük lévén fűtöttek szalmával.

  Egyszer aztán anyóka megunta,
  így lett, hogy apóka elindult városba,
  kevés pénzzel zsebében,
  békebeli ekével,
  vagy nevezzük ekképpen: személy-gépjármű.
  Pénzen vett volna minden földi jót,
  leginkább függönyt és sót,
  magot és tápot,
  de olyat látott, hogy inkább kalapot.

  Új fejfedővel indult haza,
  hol várta anyóka,
  kezében sodrófa,
  mivel bejglit sodort volna,
  ha vitt volna lisztet apóka.

  Fejében gonddal terhelt gondolatok,
  ekéjében híján a fordulatotok,
  öreg, mint apóka, békebeli gyártmány,
  hol gyár állt,
  mára semmi.

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 24

 • Tahók, első szín, második felvonás

  Avagy: hova ilyen sietősen?

  Szereplők:
  Őszszakáll: agg öregember, üveges tekintettel, mely nem a jövőbe, hanem sokkal inkább a múltba réved. Fogalmai a valósággal, jelenleg gyérek (próbáljunk meg analógiát találni a Gyalog-galopp c film, vén öreg buzeránsával! A rendező.).
  Fürgeláb: a főhős, dinamikus, egyesek szerint vakmerő, sőt más megfogalmazás szerint erőszakos vezető. Mindemellett csöndes és egyáltalán nem rendelkezik gyilkos hajlammal, bár szeret a gép előtt programozott mesterséges intelligenciákra lőni. (amolyan geek típus. A szerk.) (geek=gyík. A rendező).
  Törzsláb Őrmester: a statiszta, a törvény éber őre, akit a monotonitás se tud kibillenteni munkájából (Semmi sztereotípia! A rendező.).

  Helyszín:
  Várost meg és vagy elkerülő autóút, melyen, a városon kívüli közúti szabályok az uralkodók, ám korántsem jellemzők. Ehhez csatlakozó utolsó városi le-, vagy felhajtó, a szemlélő nézőpontjától függően. A csatlakozópont után földút, a rendőrök kedvelt megfigyelőpontja, melyen ez idő tájt is állomásozik egy rohamosztag. Egyfős (hát nem egy Budapest. A rendező).

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 9

 • Kígyó a málnásban

  Avagy kalandjaim Raspberry pi-n, Python nyelven adatgyűjtés és feldolgozás területén.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 4 éve 16

 • Tahók, első szín

  Új nemzeti sportra bukkantam. A játék lényege, hogy sávból átsorolás során, lehetőleg az utolsó átsorolni kívánó autó minél előrébb jusson, a lúzer előtte állóknál.

  A mai győztesnek kívánnék; sok boldogságot, szeretnék gratulálni, minden általánosítást mellőzve - a szemlátomást majdnem új, fekete, keletnémet autójához. Köszönöm, hogy nem karcolta meg szintén keleti, de csak európai, átlagpolgári gépjárművem, hiszen nekem is, mint Önnek, még hitel van rajta (bár nálam a saját rész nem az IQ-m kifejezése, hanem balszerencse).

  Valamint gratulálok munkájához, hiszen biztos magas rangú ember, aki nélkülözhetetlen szakmája számára, csak ebből az indokból telefonálhat kocsiból, amit természetesen megértek.

  Szeretnék gratulálni a maga mellett ülő gyönyörű, erősen napbarnított feleségéhez, vagy barátnőjéhez, vagy ha sértőnek hiszi közeledésemet, akkor csak a szabadban dolgozó nőjéhez. Szeretnék köszönetet mondani élete (akkori) párjának, a magyar nyelvi gyakorlatért, melyben a családomat, leginkább édesanyámat méltatta, megérdemli szegény.

  Szerény személyem is hasonlókat szeretne kívánni és innét magasztalnám én is kedves szülőanyját, hogy ilyen hasznos embert sikerült nevelni a világ számára. Megérte a "belé" fektetett pénzt, ha már mást nem.

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 2

 • Tehetséges tehetetlenség

  Érdekes, na jó, idegesítő egy olyan világban élni, ahol kellemetlenül érzi magát az ember. Valószínűleg egyáltalán nem egyedi probléma, hogy az ember dolgozik egy munkahelyen, ám az ottani körülmények, emberek, ha nem is lehetetlenné, de elviselhetetlenné teszik a napi rutint.

  Érdekes mellékágai vannak az emberi természetnek, de számomra a legundorítóbb, a hozzá nem értő emberek, akik még bele is ártják magukat mások dolgába. Szerencsére ezekből nincs hiány, sőt, olyan önmenedzselésük van, hogy legtöbbször a normális élőlények kárára jutnak előre és egyre feljebb és feljebb. (Itt szeretném jelezni, hogy nincs szándékomban ide keverni a politikát, holott lenne értelme, de ellenállok.)

  Szóval vannak ezek a teremtmények, akik megkeserítik a „jómunkásember”, amúgy is tetves életét. Azon morfondírozok, hogy vajon ezeknek ki ad teret? Nem akarok aggályokat teremteni, de a kérdés adott; hol van az, akinek kontrolálnia kéne az ámokfutást, vagy legalább látni a problémás helyzetet? Pedig ez egész egyszerű:

  Folytatás...

  Ryu 4 éve 1

 • Seggel a pamlagon, fejjel a padlón

  A pamlag

  Szép kiállású. Talán így lehetne jellemezni, ha ember lenne. De csak egy szar pamlag. Még annak is kevés, mert sarokülő, vagy valami ilyesmi a meghatározása. Tőlem ugyan lehetne politikai párt is, utálom, bár elismerem, szükség van rá, mert valahova mégiscsak le kell ülni, az meg ugye nem járja, hogy a földön ülök, derogál és az alfelem se az a kifejezetten igénytelen darab. Nem úgy egy méterrel feljebb és pár száz kilométerrel odébb.

  Szóval pamlag, vagy mi a sz@r kell, ha nincs, akkor meg szerezni kell, erőszakkal nem érdemes, mert akkor egyből fém pamlagra cserélhetjük a pihe-puha alkalmatosságot és az szívás, amúgy sincs minden bokorban. Venni kéne tehát, de bonyolult, ugyan nem így találták ki, mert ha nehéz lenne, akkor senki nem venne, ez tiszta sor; nem szarral gurigázik az emberiség, fel-, vagy le-, vagy át-, jutottunk a holdra is, jól van ez így, fogadjuk el! Gyanítom por lepte a gépezetet, mert mégiscsak nehezen megugorható feladat venni egy pamlagot. Ha hülye és erre még büszke is lennék, akkor mondhatnám, hogy miattam nehéz, mert olyan kell, ami nincs, vagy van, de mégse nincs, állítólag. Persze hülye nem vagyok, pláne nem büszke, csak naiv, mert még mindig töröm magam ezért a tököm-tudja-miért, tényleg nem tudja, kérdeztem.

  Folytatás...

  Ryu 5 éve 0

 • Kádba ázott levél

  2011. Magyarország:

  Tisztelt KádGyártó KHT!

  Sajnos ez évben lakásvásárlásra szántuk magunkat, amivel együtt egy nem várt lakásfelújítás is kilátásba került. Nem mondanám, hogy ez épeszű gondolat volt, főleg a mai világban.

  Úgy látszik, kis hazánkban már bevett szokás a vevő ilyen, olyan, szándékos, vagy nem szándékos megtévesztése, éppen ezért, a sok kínos tapasztalat után, most már egyből fórumok olvasgatásával kezdtük, így jutottunk el az Önök termékeihez, amit nagy örömükre, sokan ajánlottak. Ekkor még azt gondoltuk, hogy megérte azt a pár napot a keresésre fordítani, amit mondjuk eltölthettünk volna kettesben a párommal egy-egy tüntetésen, főleg, hogy az ígért szállítási idő, 1-2 hét volt.

  A rendelés november elején meg is történt, mi több, meg is fizettük a leendő kádunk teljes vételárat, bízva a gyors szállításba és a minőségi kádhoz tartozó minőségi szolgáltatásban. Bevallom, itt nagyot hibáztunk. A terv az volt, hogy a megújult lakásunkat november végén már birtokba vehetjük, ez most visszanézve, már több mint optimista képzelgés volt.

  Folytatás...

  Ryu 5 éve 10

 • Szerverbe zárt Pingvin

  Letöltés, fájlszerver, médiaszerver, minden egyben: HP N36L és Ubuntu Server telepítés!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 35

 • Domain keresztezés

  Mivel magyar szó nem nagyon van a problémára, így a cím nem tükrözi, hogy miről is fog szó esni; cross-domain request. Nem kell megijedni (most már tudom én is), ez a kifejezés csak annyit jelent, hogy a böngészőkből indított, teszem azt AJAX hívások, csak az adott szerveren működnek.

  Ím hol egy LINK.

  Ez nálam akkor bukott ki, amikor egy webszerviztől szerettem volna adatokat kérni és valamiért soha nem jött meg a kívánt XML. Ha esetleg valaki más is belefut a problémába és nem akar sokat bűvészkedni a „gyári” megoldásokkal, akkor íme egy egész egyszerű megoldás; php proxy.

  Kis egyszerű php fájl elég a működéshez, sokat nem kell tudnia, csak éppen annyit, hogy minden jól működjön. Nálam annyi volt a követelmény, hogy jquery-ben összeállított AJAX hívás paraméterei is eljussanak a szervizhez. Általánosságban elmondható, hogy a működés lényege az alábbi kódban testesül meg:

  Folytatás...

  Ryu 5 éve 0

 • Kórkép

  Vagy körkép, kinek mi. Nekem például ez már kórnak tűnik, legjobban az a szó illene rá, hogy elhülyülés. Távol van az ember pár napot a lakóhelyétől, kipiheni magát, de amikor visszatér, ismét ugyanazt látja és tapasztalja, amitől pont menekülni próbál. Amikor benyomom a tv-t, szintén ezt látom; elhülyülés. Kimegyek az utcára és szomorúan konstatálom, hogy ebben legalább nem hazudnak a médiában, tényleg túl sok a hülye.

  Garázsból haladunk haza, lakóövezet, út, autók. Biciklis gyerek az útközepén, az anyja valamivel előrébb, süt a nap, de nem attól barnák. Gyerek eldobja a biciklit mintha nem is az övé lenne, és ordibál az anyjával, hogy „Segítcccs má bmeeg!”. Mi a baja nem derül ki, de valami fontos, mert az útról a közeledő autó ellenére se takarodik le, a bicikli meg keresztbe fekszik, ahogy talán neki kellene.

  Pár méterrel odébb a történéseket szemléli egy pár, kutyával. A kutyát persze nem az előadás érdekli, hanem a bélgörcsei, a póráz mérete miatt, el is intézi az út közepére dolgát, végre megkönnyebbül, nehéz lehetett tartogatni ekkora adagot. A pár észre se veszi, vagy csak úgy tesz, de legalább maradnak az út közepén. Autó most éppen nem jön, csak én, kutyaszart jobbról, párt balról, a feltűnést mindig kerülöm.

  Folytatás...

  Ryu 5 éve 16

 • Kukacos alma

  Egyszer valahol írtam, talán a beköszönőben, hogy szeretem a kütyüket. Ennek varázsát csak az értheti meg, aki szintén ebben a kórban szenved. Sajnos az én állapotom már olyan stádiumban van, hogy néha elkap az érzés, hogy nekem ez és ez kell. Aki ismeri az érzést, az tudja, hogy ez nem olyan, hogy „akkor most ezt mégse veszem meg”, hanem sokkal inkább „megveszed, mert egyébként beledöglesz”. Ilyenkor, ha az embernek szerencséje van, a párja szájba vágja, mert a lakásra kell a pénz. Persze nem ilyen egyszerű az eset, mert az emberben ott dolgozik a birtoklási vágy. „Nekem AZ kell” visszhangzik a fejben, amíg már annyira elviselhetetlen a helyzet, hogy megoldás nem születik. Pont ez történt velem és hiába magyarázom a fentiekkel a dolgot, röhög rajtam mindenki és ez esetben sajnos igazuk van.

  A történet ott kezdődik ahol minden ebben a történelemben; alma. Ismertebb nevén Apple. Az informatikában jártas egyének tudják, hogy milyen az Apple tábor. Ugye ők ismerik csak a kütyük világos oldalát, ahol minden iSzép és iJó és minden iMűködik. Bármit mond a másik oldal, úgyis egyszer legalább ki fogja próbálni az állítás igazságtartalmát. Nos, kipróbáltam. Addig pörögtem, kerestem, néztem, amíg nem lett egy iPhone-om.

  Folytatás...

  Ryu 6 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.