2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ZIF csati rage, meg StarCraft csoda

    Úgy jártam, mint Kalandor, de csak félig: megadta magát a ZIF csatlakozó. Azért csak félig, mert jó user lévén elolvastam az originál HP manualt, amiből sokat nem tudtam meg, csak azt, hogy szedd ki meg tedd be, de óvatosan. Így a fehér aljzat egyik fele tört csak el, s a barna lapos darab megtartja a kábelt a visszahelyezés után. (Egy HP 6910p-ről beszélünk.)

    Minek szedtem szét? Mert nem tartom normálisnak, hogy egy CPU idle 50 fok legyen, (magok 43), a GPU úgyszint, alaplap is. Szét akartam kapni a lapost, de valami olyan lehetetlen módon van összerakva, hogy nem sikerült. De legalább kiderült, hogy van rajta paszta, nem ez a gond, gyárilag kakkancs a hűtés, egy darab heatpipe, oszt' jó napot.

    Persze ilyenkor rühellem magam, amikor kis spórolásért nem Thinkpadet vettem, mert azt lehet szerelni, van Thinklight (még egyszer: baromira hiányzik), vízálló bill., meg egyébként is.

    Folytatás...

    psyho85 12 éve 1

  • El kell búcsúznunk.

    Látom a szemedben, hogy te is tudod. Nincs már sok idő. Pontosabban: nincs már sok időd.

    Nem ismerlek, te se ismersz engem. Pedig kéne, nagyon, a legmélyebben, legőszintébben. Ez már soha nem fog megtörténni. Tudom, hogy fáj, ki pedig nem mondod ki. Jobban fáj, mint ahogy a kaszás szorítja egyre jobban a torkodon a láncot. Ó, annál sokkal jobban, mert erről te tehetsz, nagy részt.

    Akkor hagytál ott minket, amikor az én tudatom nem volt még teljes. Hibáztál, végzeteset. Nem haragudtam én érte soha, hiszen fel sem fogtam akkor, mi történt, mik történtek. Talán jobb is így.

    Csak az elmúlást látom, ahányszor meglátogatlak. A lehetőségek elmúlását.

    Látom a lesoványodott arcban ülő szemekből sugárzó gyermeki félelmet, a megbánást.

    Mindig akkor tennénk mindent, amikor már nem lehet semmit.

    Édesapám, talán lesz még egy életünk, amikor nem az elfekvőn nézünk a legtöbbet őszintén egymás szemébe.

    "Alant a völgyben, szürke ködben,
    Vörös leveleket sírnak a fák.
    Én csak nézem itt fenn,
    hogy pusztul minden,
    Mit építettem: álomvilág."

    psyho85 12 éve 2

  • Ismét két keréken...

    Hát, ismét sikerült összerakosgatnom egy munkába menetelre vállalható állapotú biciklit. Ez kinél mit jelent, nálam azt, hogy egy nagyon alap monti váz (matt feketére fújva most épp, az alap kályhaezüst nem tetszett), duplafelni, új külsők, V-fék, 2 lámpa, pár macskaszem, oszt' jó napot.

    Nem veszem sietősre, főleg munkába menet, nyugodt szívvel megállok pirosnál, zebrán áttolom, ha már ismerem a KRESZ-t (jogsim nincs, de a tesztet sikeresre bármikor megoldom), igyekszem be is tartani.

    De minek, ha mások szarnak rá? Ma reggel is nyugodtan tolom át a zebrán a cangát (nekem volt zöld), erre a parkolóból kigyorsít egy kedves fiatalember egy régi Sierrával, és ha nem lépek vissza kettőt(!), el is üt, ahogy kell. Miközben hevesen szidom a felmenőit elindulok újra előre, erre egy kedves bringás pajtás is kis híján elüt. Ugye, ő is át a piroson, ahogy kell.

    Én rendesen közlekedek, de mit érek vele, ha az autósok jogosan rühellik a kerékpárosokat, mert sok közöttük a féreg, aki lassítás nélkül átmegy a piroson, tükröket rugdos le, meg úgy csinál, mintha mindenhol elsőbbsége lenne.

    Aki meg kitalálta, hogy a budai rakpart nagy részén osztatlan legyen a kerékpárút és a gyalogos sáv, az helyezze fel magának a seprűt, cirokkal előre.

    Két nap alatt 100 km, hogy de fáradt vagyok.

    psyho85 12 éve 0

  • Gitár átépítése (gyalázása) KÉSZ! [UPDATE 3.]

    Avagy hangszer-modding kevésbé szívbajosoknak olyanoktól, akik szintén nem szívbajosok. :DDD

    Adott volt egy ilyen gitár:

    Persze nem ilyen tipp-topp állapotban. Először is a testéből ki volt vágva egy jókora darab, hogy a kedves tulajdonos rendesen tudjon rajta gyakorolni, klasszikus gitár pozícióban. Akkoriban naponta akár 12 órát is tolta az ipart.

    Mondanom sem kell, ez megtette a hatását, meg a próbák és a koncertek is. A bundozás hullámos lett, nyújtani nem lehet, mert elhallgat azonnal, potik is recsegnek, a jack aljzat sem az igazi. Első nekifutásra azt terveztük, hogy kiszedjük a bundokat, a helyüket kicsit eldolgozom és feltöltöm, ezáltal egy remek kis fretless hangszert kapunk.

    De nem, győzött a nem józan ész és a metál, ide leharcolt külső kell, a heveder hajóláncból legyen, s egyébként is.

    Folytatás...

    psyho85 12 éve 31

  • Prometheus

    Megnéztem, nem bejövős.

    Logikátlan, felvezetetlen, kevés karakterkidolgozás, ami van az is sablon, sehol egy idézhető mondat, ami van nagy megmondás az is közhely.

    Egy sort nem tudnék belőle idézni.

    Ellenben:

    Vasquez, néztek már téged férfinak?
    És téged?

    Csak a Puffin adhat nekem erőt és mindent lebíró akaratot. :)

    psyho85 12 éve 14

  • 1600 nap

    Itt, a PH! lapcsalád oldalain. 1600. Gombócból is sok, nemhogy napokból. Nem írom, hogy leírhatatlan, mennyi minden történt ennyi idő alatt, de nagyon, nagyon sok minden. Zenekarok jöttek mentek, albérletek, munkahelyek. Ami biztos pont volt végig, az a családom, a zene, meg az adózás a PH!-n kívül. :)

    A családot is másképp értettem 1600 nappal ezelőtt. Anyu, bátyám, nagyim, én. Nagyi meghalt, a többiek még jó egészségben, hála az égnek. Viszont a "fő" család most már a gyermekem, a párom és én. Mi lettünk a család, s nagyon furcsa volt ezt elfogadni. Nehéz lépés, de fel se fogni a nehézségét, amíg meg nem léped. Minden nap fáj otthagyni a gyermekem, amikor munkába megyek.

    1600 nap alatt ~900 hozzászólás. Másnak ehhez két hónap se kellett, de mindig is voltak és lesznek ilyenek. Meg olyan csendes muksók is, mint én, minek írjak, ha csak a fecsegés jönne? Bár az utóbbi időben oldódtam egy kicsit, az tény. Okés, hogy mondhatnám magam egy közösség tagjának, ha oly aktívan nem veszek részt benne? Hát, amikor úgy éreztem adni tudtam valamit, akkor abból cikk lett. A Logoutos bejegyzések meg csak úgy random jönnek, ha jönnek.

    De hát mi jár annak akinek igaza van?

    A szája.

    Be is fejezem. :))

    Folytatás...

    psyho85 12 éve 3

  • Púpos elkók napja

    Összeesküdtek az elkók, és púposodnak. Lehet nem bírják szegénykék a meleget. Szerintem meg csak a minőséggel van gond, de általánosan, mert TEAPO, OST, Rubycon, meg a noname-ek is.

    Hiba 1: hálózati kábelt bedugva a gép 1 perc után kifagy, reset, power gomb nyomkodása nem megy, csak az áramtalanítás. Egy púpos kondi a tápban (3300uF, 16V), de mire erre rájöttünk. Csere, pöcc-röff, működik.

    Hiba 2: gép egyszer csak kikapcs, nem lehet bekapcsolni többé. Tápot kivettem, alaplapi csati zöldjét rövidre zárva ment, így először kiesett, mint hibalehetőség, de másik táppal ment a gép. Púpos kondi, (100uF, 10V), csere, pöcc-röff.

    Alaplap, jajjnemműködik, 5/5 3300uF 16V kondi púpos. Na, ezt majd csak később cserélem.

    És ez még csak a mai adag, az elmúlt fél évben rengetegszer találkoztam ezzel a hibával. A másik kedvenc alkatrészem az ellenállás, ami fogja magát, és egyre nagyobb értékeket vesz fel.

    Az IC-k legalább elégnek, ha bajuk van és eleget toszogatod őket.

    psyho85 12 éve 8

  • Egy júliusi vihar emlékére

    ESIK!!!! ESSSIIIKIKKK!!!!!! JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

    Köszönöm, kéremkapcsojjaki, és irány az erkély/kert/utca. :)

    psyho85 12 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.