Hirdetés

2021. szeptember 28., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Vita isten létezéséről - Dr Orosz László vs. Nagy Gergely (2019)

  Teista: a Világegyetemet egy öntudatos tértől és időtől független lény alkotta, és benne minket is, ez isten.

  Ateista: a lény jellemzői (öntudatos, tértől és időtől független) nem írhatóak le a jelenlegi természettudományos törvényekkel, illetve a Világegyetemet és benne minket az evolúció teremtette, a hit (és ezáltal az egyház/vallás) egy emberben főleg a külső hatások (családi nevelés stb.) eredménye, melynek ráadásul már tudjuk a pontos helyét az agyban (így például ezt stimulálva lehet manipulálni valaki hitét).

  Én: a szívem tudja, hogy van magasabb rendű lény, az eszem pedig meg is tudja magyarázni a két ellentétes világnézet bizonyos de nem bizonyított igazságainak hitbeli elfogadásával. Az ateista gondolatát továbbvíve egyértelmű, hogy itt a harmadik dimenzióban nem tudjuk elfogadni, vagy bizonyítani egy olyan lény létét, aki:
  - ha a harmadik dimenzióban él, akkor a technikai fejlettsége, és a mi fejletlenségünk miatt könnyedén elrejtőzhet (például észrevétlenül "parkolhat" valamelyik bolygó takarásában a Naprendszerben)
  - ha a negyedik dimenzióban él, akkor

  Folytatás...

  petipetya 2 éve

 • Xiaomi Mijia Pen összefoglaló és linkek

  Xiaomi Mijia Pen

  Már megszokhattuk, hogy a Xiaomi neve alatt többféle igényes termék is fut, melyek közül az egyik a Xiaomi Mijia Pen elnevezésű toll. Tapasztalatom alapján egy nagyon igényes, és remekül összerakott íróeszközről van szó. Személy szerint a fehér polikarbonát és az ezüst alumínium van a birtokomban, melyek közül az előbbit használom a mindennapokban.

  Itt olvasható róla két magyar nyelvű írás:
  link
  link

  Itt pedig egy nyálcsorgató videó látható:
  YouTube

  Original Xiaomi Mijia 0.5mm Sign Pen - WHITE
  - polikarbonát ház
  - a benne lévő betét fekete színnel fog
  - csomag tartalma: toll és a benne lévő betét

  Folytatás...

  petipetya 4 éve 34

 • SpaceX - a Falcon–9 első fokozatának landolása

  Egy kémműholdat vittek fel, és végre teljes egészében látható a landolás:

  11:00 - Start
  14:20 - az első fokozat leválása
  19:00 - a visszatérés látványos része, a tűzvirág
  20:45 - a landolás

  Remek teljesítmény. :C

  petipetya 4 éve 1

 • MiFone L58 Smart Watch beharangozó

  A mai napon megrendeltem egy MiFone L58 Smart Watch-ot. Amint megérkezik (2-3 hétbe biztosan beletelik), tervezek róla írni egy bemutatót, és készítek egy videót is. Az unibody alumínium ház, a fekete szíj, a 4 centis számlap átmérő, a mágneses töltő csatlakozó, IP67, OLED kijelző, magyar nyelv, a papíron hosszú üzemidő, a lépésszámláló, és nem utolsósorban a jelen pillanatban 16.99 USD ár (szállítási költség nélkül) fogtak meg benne. Ha beválik, akkor majd le tudja váltani a most szolgálatban lévő, első generációs MI Band-et. Kérdés persze az is, hogy tudom-e majd rendesen szinkronizálni az adatokat, és mi lesz az MI Band statisztikáival. Ez még a jövő zenéje, először érkezzen meg a cucc.

  Egyedül a kijelző kis felbontását hozzák fel negatívumnak. De szerintem ez felesleges szőrszálhasogatás, mivel nem futtat appokat, illetve az aksi kímélése érdekében is jó döntés volt. Ez még kérdéses, de az unboxing után minden ki fog derülni.

  Nyugodtan kérdezzetek, és mondjátok meg, hogy mit próbáljak majd ki rajta? Mindent le fogok vele tesztelni, főleg hogy egyhuzamban mennyit bír az aksija, folyamatos bluetooth kapcsolat és értesítések esetén.

  Folytatás...

  petipetya 5 éve 34

 • Nick Cave & The Bad Seeds - Red Right Hand

  A "Peaky Blinders" (Birmingham bandája) című sorozat által istentelenül rákattantam erre a zenére. Ez a szám olyan sűrű atmoszférát teremt, amelyet belélegezve eufórikus érzés keríti hatalmába a hallgatóját...

  A dalszöveg angolul és magyarul lejjebb érhető el, tessék megdolgoztatni a mutatóujjat és vadul görgetni lefelé. A poszt alján pedig mint marcipán a torta tetején, a sorozat linkje található.

  Red Right Hand

  Take a little walk to the edge of town
  and go across the tracks
  Where the viaduct looms,
  like a bird of doom
  As it shifts and cracks
  Where secrets lie in the border fires,
  in the humming wires
  Hey man, you know
  you're never coming back
  Past the square, past the bridge,
  past the mills, past the stacks
  On a gathering storm comes
  a tall handsome man
  in a dusty black coat with
  a red right hand

  Folytatás...

  petipetya 5 éve 3

 • 2015: a legjobb telefon, film, sorozat és könyv számomra

  A legjobb űrkutatással kapcsolatos dolog: a SpaceX hordozórakétája sikeresen visszatért decemberben. Még csak műholdakat juttatott fel, de ki tudja mit hoz a jövő - az Apple is egy garázsban kezdte anno.
  youtube

  Legjobb YouTube csatorna: Pocketnow / Michael Fischer hands on videóival. Tárgyilagos, a lényegre törekszik de mégis elmondja a fontos dolgokat. És ami a legfontosabb: mindig van egy apró Star Trek elem a videókban.
  Nexus 6P videója

  Legjobb tablet: Google Pixel C. Számomra tökéletesen elegendő lenne otthoni multimédiás használatra.
  youtube

  A legszebb telefon, amely a kezemben volt: Samsung Galaxy S6 Edge Plus (gold színben). Gyönyörű!
  youtube

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 16

 • Veletech 2015

  A Veletech rendezvényen engem a telefonok érdekeltek, kihegyezve a félkövérrel kiemelt modellekre. Ezenkívül a játékok, XBOX, PS, dodzsem stb. hidegen hagytak. Ezért is tartom méltányos és megtisztelő ajánlatnak a prohardver részéről az ingyenes bejutás lehetőségét, köszönet érte. A helyszín tágas volt, a tömeg eloszlott (igaz, vasárnap ebéd mentem ki a cimborával), a klíma megfelelő, úgyhogy érdemes volt kellett venni a ruhatárat.

  Kezdjük a számomra pehelysúlyú versenyzőkkel:
  - Firefox OS:
  Poénból mindig megnyomkodom, ám a debütálása óta olyan érzés kézben fogni, mint betonon korcsolyázni. Nem is értem a létjogosultságát.

  - Doogee X5 Pro:
  A napokban egy ismerős ismerősének kerestem 30 ezres Androidot, és szinte mindenki ezt ajánlotta, mint ár/érték arányban megfelelő jelöltet. Megnéztem magamnak, és valóban használható.

  A bemelegítés után térjünk át a komolyabb eszközökre:
  - Meizu M2 és M2 Note:

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 5

 • The Muppets (2015)

  Emlékeztek még a "The Muppets Show"-ra? Akkor folytassuk a történetet. :)

  Breki éppen az aktuális show-t próbálja összehozni, ám szokás szerint Miss Röfi önzése és a banda léha lazasága miatt ez majdnem kútba esik. Ezenkívül a főbb karakterek magánéletét és megismerjük, ráadásul hús-vér emberek is szerepelnek a történetben, amitől nagyon valósághű az egész. Remek a történet, a bábok kidolgozása pedig elsőrangú mimika miatt. Megkockáztatom, hogy némelyik USA sorozat színészei tanulhatnának ezektől a báboktól. :p

  Könnyesre röhögtem magam a különböző figurák arcán. :) Csakis ajánlani tudom!

  kedvcsináló galéria
  IMDB

  petipetya 6 éve 0

 • Egy megérett a meggy...

  Megihletett a gyermekversike, de a rímkeresőt is használtam:

  Egy - emberhegy
  Kettő - hazájáből eljő
  Három - határokat zárom
  Négy - továbbmégy
  Öt - húsztizenöt
  Hat - hírzárlat
  Hét - békét!
  Nyolc - üres a polc
  Kilenc - Gyurcsány Ferenc
  Tíz - repül a víz

  petipetya 6 éve

 • South Park - season 19

  A napokban elstartolt a 19. évad is, a felirat is. Aki nem nézi: leülhet, elégtelen.

  Már majdnem megsajnáltam Ericet, de az epizód végére hozta a szokásos formáját. :C

  petipetya 6 éve 9

 • Túl a kerítésen

  afgán-bangladesi-magyar-szír koprodukció

  petipetya 6 éve

 • Jonathan Strange and Mr Norell

  Egyből kíváncsivá tesz egy olyan cím, amelyben két név szerepel: kik ők, és mit csinálnak? Mint kiderült, ez egy könyv adaptáció, mégpedig a jobbik fajtából. Ugyanis beleolvastam, és ez alapján látom, hogy a sorozat szinte szó szerint elmeséli annak tartalmát.

  Miről is szól a történet? Ehhez ismernünk kell az előzményeket: valamikor az 1100/1200-as évek Angliájában egy híres mágus tevékenykedett, akit Hollókirálynak neveztek. Hű segítője pedig egy tündér volt. A Hollókirály eltűnt, a mágia pedig többszáz évre feledésbe merült. Egészen addig, amíg az 1700-as évekbeli Napóleoni háborúk idején két mágus a színre lépett (és itt kezdődik a történet):
  - Mr Norell: az álszent, parókás, rigolyás mágus, akinek hatalmas gyűjteménye van különféle mágiát leíró könyvekből. Szerinte nem szabad gyakorlati mágiát folytatni. Persze itt a bagoly mondja esete áll fenn...
  - Jonathan Strange: a fiatal, lelkes mágus, aki akarva-akaratlanul is keveri a különféle stílusú mágiákat, és így rengeteg gyakorlati tapasztalatra tesz szert.

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 4

 • Heinz Sobota - A kurvapecér

  Hogy mi jut róla eszembe? Perverz, mocskos, b@szás, rohadék, élet, földi porhüvelyek. Ez a könyv sebet karcol a világba, ezért különösen ajánlott.

  Idézet:
  "Hatalmas, éles sziklákon ereszkedem le a vízhez. A sima felület idegen és poshadt. Sötét van. A szemközti világítótorony szabályos időköznként zöld nyilat lő a tájba. Fénykelevények az éjszaka testén, a parányi, fényes sebekből csillogó genny csöpög. Kozmikus szar villog a rám boruló fekete tetőn, csobog a földi húgylé, s benne én, a holdsütötte, elgyötört időbaktérium."

  http://moly.hu/konyvek/heinz-sobota-a-kurvapecer

  petipetya 6 éve 0

 • Mai rovar és bogár

  Minden menekült határsértő, de nem minden határsértő menekült.

  petipetya 6 éve

 • Umbre - Az árnyak

  imdb

  Egy kis Kelet-európai életérzés, bűnözés, dráma, fekete humor és Bukarest - igen, ez egy friss román sorozat, mégpedig a jó fajtából! A város lélekszáma és az egész úgy ahogy van, hasonló Pesthez, úgyhogy engem elsőre beszippantott a "fíling" (utálom ezt a szót, de mégis leírtam).

  A Bukarestben tevékenykedő hallgatag taxisofőr főállásban behajtó, aki a régi módszerek híve: kalapács, franciakulcs, pofánverés. Ráadásul becsületes is. A hangulatot feldobja a folyamatosan jelenlévő oltári duma, aminek hallatán sokszor önkéntelenül is mosolyra görbült a szám.

  Ez egy zseniális sorozat, ennél több szót nem is kell rá áldozni, csak időt!

  petipetya 6 éve 6

 • The Making of the Mob: New York

  "A 'Making of the Mob' egy nyolc részes dokumentum-drámasorozat, melynek története 1905-től több mint 50 évet ölel fel középpontba helyezve az öt családot, akikhez a modern amerikai maffia kialakulása köthető, olyan gaztevőkkel az élükön, mint Charles Lucky Luciano, Meyer Lansky vagy Benjamin Bugsy Siegel."

  Az első epizódban éppen Charles "Lucky" Luciano felemelkedése kezdődött meg. A történet könnyen követhető, ugyanis egy hang folyamatosan kommentálja az eseményeket, megismerteti a különböző maffiózók történeteit és elmagyarázza az alkohol/heroin tilalom okozta gazdasági és társadalmi helyzetet, amiben az egész bűnözés felemelkedett. Közben pedig a színészek teszik a dolgukat, így erőszakos jelenetek is láthatóak. Zseniális, hogy nem kell guglizni a sorozat közben, így marad idő és energia a megemlített New York-i utcák megtekintésére a Street View-en.

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 4

 • The Hateful Eight

  Quentin Tarantino, Samuel L. Jackson, western. Ennél több szót nem is kell rá áldozni, mivel a Django alapján megint egy iszonyatosan jó filmre számítok! Beragadt caps lock-al, piros félkövér betűkkel felírva a listámra.

  Tarantino valószínűleg látta ezt a motivációs videót Dancsó egyik elemzésében, és ennek hatására alkotta meg újabb nagyszerű filmjét. :DD

  A színészi felhozatal nagyon ütősnek néz ki, mintha egy csupa ászokkal teli pakli lenne Tarantino kezében: link

  UK bemutató: január 8.

  petipetya 6 éve 0

 • Hell on Wheels

  Western. Annak is legjava, ahogyan anno a Deadwood. Ám itt most a semmi közepén vagyunk, a korrupció közepette épülő vasút nyomvonala mentén. Van itt minden, mi szem-szájnak (hány)ingere: a polgárháborúban elszenvedett sebek, volt rabszolgák és rabszolgatartók, vérszomjas indiánok és személyes bosszú a javából. A jelenetek brutálisan nyersek, pont ahogyan azt vártam!

  Már az első 2 perc meggyőzött a főcím előtt, de az első rész megtekintése meggyőzött arról, hogy az összes évadot le kell darálnom.

  Linkek:
  kedvcsináló galéria (néha kimentek egy nekem tetsző képet)
  főcím, a maga berántós zenéjével
  IMDB

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 10

 • Play - Gyerekjáték

  Play

  svéd-dán-finn dráma (2011)

  Megint egy olyan film amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni...

  "Egy 12-14 éves, színesbőrű fiatalakokból álló banda két éven keresztül 40 alkalommal rabolt ki hasonló korú gyerekeket Göteborgban, Svédországban. A helyszín a pláza, ahol a jómódú fiatalokat a banda tagjai sajátos módszerrel kevésbé forgalmas helyre csalják, ahol elveszik az összes értékeiket. A film nem bírál és nem von le következtetéseket, csupán bemutatja, hogy hogyan működik a faji előítélet és a hatalomgyakorlás módozatai."

  A film görbe tükröt tart az egész európai társadalom elé, hiszen a kifosztott gyermekeket bünteti és fenyegeti meg az ellenőr hazafelé a villamoson, illetve a fia mobilját visszeszerző apát kezdi el szapulni egy jogvédő nő az utcán. Ismerős a szituáció a hazai körülmények között is, igaz?

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 6

 • King of Devil's Island - Ördögsziget

  King of Devil's Island

  A történet az 1900 évek elején egy isten(ek) háta mögötti Norvég szigeten található büntetőtelepen játszódik, ahol módszeresen próbálják megtörni a gyerekek testét és lelkét. Vajon meddig tűrnek, tűrhetnek, hol van a határ és mi történik, ha már nem bírják tovább a megaláztatásokat? A film nem csak erre ad választ, hanem az élet néhány kemény kérdésére is. A skandináv színészi játék és a bálnavadászatos hasonlat fenomenális elegyet akot, a film megtekintése után pedig nem lehet csak olyan egyszerűen visszazökkenni a mindennapi élet ritmusába.

  A teljes film eredeti nyelven és magyar felirattal elérhető a YouTube-on is.

  petipetya 6 éve 5

 • Daisy Diamond

  dán-svéd dráma

  http://www.imdb.com/title/tt0839773/?ref_=fn_al_tt_1

  Daisy Diamond

  Adott az egyedülálló anya a babájával, aki színésznő szeretne lenni. Ám eddig is csak az élet árnyékos oldalán kapott szerepet, így nem lesz ez másként Koppenhágában sem. Vajon jó anya? A válasz nem, ez egyértelműen kiderül a film mélypontján. A főszereplő mélyebbre és mélyebbre süllyed a perverzió mocsarában - de vajon meddig? Anna (Noomi Rapace alakítja) főleg a szemeivel beszél, és ezt valami iszonyatosan zseniális módon teszi.

  Tipikusan az a kegyetlen skandináv film, amely barázdát karcol a néző lelkébe...

  petipetya 6 éve 0

 • Mad Max 1-2-3-4

  Tartottam egy Mad Max napot, melynek keretében élmény volt újra megnézni az összeset.

  Mad Max 1. (1979):
  Látványra elég kezdetleges, de a történet remek. A világ még működik, de már az utolsókat rúgja. A vidéki utakon és városokban a motoros bandák az urak, akik legyilkolják Max családját. Ezzel az első rész remek alapot biztosít a további epizódoknak.

  Mad Max 2. (1981):
  Látványra, történetre és mindent egybevetve számomra ez a legjobb Mad Max rész! A világ már összeomlott, a banditák pedig egy magányos "szigetet" ostromolnak a sivatag közepén, ahol egy kis csoport olajat finomít. Max ebbe a káoszba csöppen bele, és a lelkiismerete miatt végül a jó oldalra áll. Remek akciójelenetek kísérik végig a jó és a rossz harcának minden egyes percét, a zenei alátét pedig elsőrangú hangulatot teremt.

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 17

 • Skytten - A mesterlövész

  dán politikai thiller

  skytten

  A "Bron/Broen" jól ismert főszereplője, Kim Bodnia ezúttal a másik oldalon harcol. A történet spoiler nélkül annyi, hogy a zöldpárti frakcióból alakult dán kormány a megválasztása után elkezdi az olajkitermelést Grönlandon, holott korábban ennek ellenkezőjét ígérte. Adott egy Mia nevű médiás személyiség, aki nyilvános televíziós vitákban szokta számon kérni a politikusokat. Az egyik ilyen vita hatására a főszereplő bekattan és a mesterlövész tudását felhasználva elkezdi célbavenni az ügyben érintett politikai döntéshozókat.

  Ahogy Grönland jege is olvad, úgy a vékony határ is egyre jobban elmosódik aközött, hogy Rasmus Holm Jensen terrorista vagy a nép oldalán áll? Közben persze a hatóság is a nyomában van. Vajon mi lesz a végkimenetel? A feszültséggel teli film végén minden kiderül!

  petipetya 6 éve 2

 • Pusher - Elátkozott város

  dán akciófilm

  Érdemes tudni, hogy a trilógia 3 különálló részből áll, melyek között a szereplők és a város jelenti a közös szálat:

  - Pusher (1996)
  - Pusher 2 (2004)
  - Pusher 3 (2005)

  Pusher (1996):

  Az első széria a legjobb, Koppenhága minden utcáján megállás nélkül pörög az akció! Frank (a főszereplő) egyre mélyebbre süllyed, és a végén magával rántja a bűzös mocsár. Tanulság: sose tartozz egy szerbnek, mert nem fogod tudni visszafizetni.

  Pusher 2 (2004):

  A második rész már csendesebb. Itt az előző epizódban megismert nem túl éles eszű fickó életét mutatják a szabadulása után. Ő Tonny, akiből Frank a szart is kiverte, mert köpött a zsaruknak. Ez az epizód nagyon hangulatos, ugyanakkor drámai is.

  Pusher 3 (2005):

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 2

 • vasárnapi filmajánló

  Mivel az internet vasárnap is nyitva van, szépen be is vásároltam az alábbi filmeket. Mindegyik dán dráma és/vagy krimi.

  Antikrisztus - (Antichrist)
  "Az Antikrisztus kétszereplős dráma, amely egy házaspár pokoljárását mutatja be. Charlotte Gainsbourg és Willem Dafoe mellett más színész nincs is a filmben, kivéve a kisfiút, aki amúgy nem egyenértékű karakter, csak afféle katalizátor ebben a történetben. Műfaját tekintve talán leginkább a tágan vett művészfilm kategóriájába tudnánk besorolni, de rendhagyó műfaji filmként (horror) is eladható, így a tanult filmes szakemberek a filozofikus horror címkénél maradtak. A cselekmény motorját a kisgyerek halála rúgja be, akit nem vesz észre a fürdőszobában szenvedélyesen szeretkező pár. Az eset lelki ronccsá teszi az anyát, pszichoanalitikus férje pedig azt tanácsolja, hogy menjenek el együtt erdei viskójukba, hogy ott mindentől elzárva szembenézhessenek a fájdalommal – így talán könnyebb lesz feldolgozni is a tragédiát. Csakhogy az erdő mélyén egyre furcsább dolgok történnek…

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 7

 • Jordskott

  Hová tűnnek el a gyerekek? Milyen lények élnek az erdőben? Ki-melyik oldalon áll? Ki-mire képes a gyermekéért? Kicsoda Mun...?

  Ezernyi kérdés, és válasz helyett csak a misztikum suttogása hallatszik! A skandináv mitológia, dráma, feszültség és remek színészi játék egyvelege. Csakis eredeti nyelven ajánlom!

  Egy kis ízelítő abból, hogy milyen lények úszkálnak a vízben:

  petipetya 6 éve 2

 • DIG

  Norvégia egy eldugott csücskében megszületik a vörös szőrű borjú. Az USA egy eldugott vidéken van egy keresztény pap, aki felkészít egy zsidó vallású(?) gyereket a borjú leölésére. Közben Jeruzsálemben valaki birtokába jut a mellvért, amely segítségével kétezer éve egy főpap kommunikált istennel (szerintem ebben a kristályok közvetítik az energiát). Ezen a 3 szálon fut a cselekmény párhuzamosan, miközben egyre közelebb kerülnek egymáshoz és kezd értelmet nyerni minden. Nem kevés egzotikus helyszínen van részünk: rabbik a fagyos Északi sarkkör közelében, az ásatások alagútjai a jeruzsálemi Templom hegy alatt stb.

  Vannak az elvakult zsidók, akik újra el akarják foglalni a Templom hegyet. Ehhez kell nekik:
  - egy vörös szőrű tehén, amelyet klónozással állítanak elő az eredeti 2 ezer éves tehén hamvaiból
  - az eredeti főpap leszármazottja (szintén klónozással teremtették meg a gyereket)
  - az eredeti főpap mellvértjére, amely egy fémrács különféle drágakövekkel

  Folytatás...

  petipetya 6 éve 5

 • Nyomtalanul - Kvinden i buret

  nyomtalanul

  Dán krimi, a skandináv lélekroppantó stílusban. Megnéztem és csak ennyit tudtam mondani:

  A-T-Y-A-Ú-R-I-S-T-E-N !

  Ugye megvan a Fűrész? Akinek nincs, az leülhet, elégtelen. A többiek pedig képzeljék el a fűrész skandináv változatát a maga nyers kegyetlenségével, amely nincs tele hihetetlen túlzásokkal. Itt a mindennapi tragédia és a személyes sérelmek hatására történik minden, és a film végére kiderül az ok-okozati összefüggés. Szokás szerint kiemelném a színészek mimikáját, amely segítségével sokkal többet mondanak minden szónál!

  Ha megnézted és tetszett, akkor ajánlom a "folytatását", amely Fácángyilkosok (Fasandraberne) néven fut.

  A gyermekkori tragédia táplálta gonoszság.
  nyomtalanul

  Folytatás...

  petipetya 7 éve 8

 • Melancolia - Melankólia (2011)

  A film címe egyben a Föld felé tartó bolygó neve is. Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy ez nem nem sci-fi, hanem dráma és művészfilm egyben: az események épp annyira elgondolkodtatóak mint a 2001-es "K-PAX" esetén, illetve a képi + hanghatások és színészi játék által annyira elvont művészi mint a 2011-es "A bőr, amelyben élek". Emellett a filmet végig átjárja a baljós hangulat, amely kifacsarja a lelkünket. Határozottan kijelenthetem, hogy ez egy rétegfilm.

  Ha valaki mégis belevág, annak érdemes tudnia a háttértörténetet, ugyanis a filmben ezt direkt nem jelenítik meg az elején: egy bolygó tart a Föld felé és a számítások szerint két forgatókönyv lehetséges:
  - megközelíti a Földet, majd elhagyja
  - megközelíti a Földet, elhalad mellette ám a gravitáció miatt egy hurkot ír le és minimális távolodás után visszatér, hogy beleütközzön
  Hogy melyik forgatókönyv valósul meg, az csak a film végén derül ki.

  Folytatás...

  petipetya 7 éve 11

 • The Fall (Hajsza)

  The Fall

  imdb

  Remek volt ez a 2 évad, tudnak az angolok ha akarnak! Márpedig a legtöbbször akarnak, aminek örülök. A sorozat gerincét a londoni rendőrség oszlopos tagja Gillian Anderson adja, aki kiemelkedően teljesít a munkájában, ezért sejthető hogy nem áll le míg el nem kapja a belfasti sorozatgyilkost. Egyébként szexmániás amiről naplót is vezet (ennek később nagy jelentősége lesz), ezért is tud azonosulni a szexuálisan aberrált gyilkossal, aki emellett szerető családapa is egyben.

  The Fall

  Epizódról-epizódra folyamatosan szorul a hurok a gyilkos nyaka körül, miközben a belfasti lakosok gyűlölik az angol rendőrnőt és ennek folyamatosan hangot is adnak tetteikkel. Ez a feszültség nőttön nő a gyilkos minden egyes lépésével. A sorozatban lappangó érzelmeket és feszültséget a skandináv "The Bridge"-hez tudnám hasonlítani.

  Folytatás...

  petipetya 7 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.