2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Teszt konklúzió nélkül :) Avagy 2 mag 4 szál , vagy 4 mag...... Pentium vs i5

    Üdv fiúk lányok !

    Volt egy kis időm , és úgy gondoltam ha már cserélem a g4560-as procim egy i5 6500-re , meg a videókártyám is Gtx 960 2 Gb-ról , Rx 570 4 Gb-ra , akkor lemérek egy két játékot hogy hogyan is változnak a dolgok a hardver csere miatt .

    Plusz mivel a Gtx 960 2 Gb átkerült egy régi i5 2500-ös konfigba amiben eredetileg egy Hd 5770 volt azt is hozzá csapom a "teszthez".....

    Mindegyik gépben 8 Gb ram volt csak az egyikben ugye ddr4 , a másikban meg ddr3...

    Mint a címben írtam konklúzió nincs , aki akarja magának kihámoz amit akar....

    De kommentben írjátok le nyugodtan hogy ki mit lát a képeken látható adatokból :C :R

    Szóval a "teszt" a három Tomb raider volt.
    Minden gépen ugyan azt a grafikai beállításokat és felbontást alkalmaztam. Képeken íme így nézett ki...

    Tomb Rider 2013

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 1 éve 8

  • Huncutka (Suzuki Sv 650 N 2006)

    Eljött végre ez a nap is :))

    Miután sikeresen levizsgáztam A korlátlan jogsira , kis szerencsével meg is tudtam venni a kis "Huncutka" becenévre hallgató motorom :DD

    Suzuki Sv 650 N 2006- os évjárat. Én eredetileg Honda hornet 600- ast akartam , de most arra nem futotta , majd később valamikor....De most nem a bánkódás ideje van , hanem az örömé :)) :DD Először furcsa volt a V2 élmény , kb egy hét volt mire megszoktam. Nem az allulról jövő erő volt szokatlan , az tetszik nagyon , hanem például a visszaváltásnál jelentkező motorfék , ami képes akár a hátsó gumit is megcsúsztatni :Y Most pár hét után kicsit jobban összeszokva élvezem már a motorozást a "kis" Suzukival. Nem olyan finom műszer mint a kinézett 4 hengeres Honda hornet ( próbáltam párat ) futóműve puhább bizonytalanabb , váltója kicsit nehezebben járó , de ezekért is talán férfiasabb motorka benyomását kelti. De ezeket leszámítva egy csupa örömfaktor 😁😁😁 Szokták ajánlani kezdő motornak is , de én inkább egy finomabb 4 hengerest ajánlanék a felsoroltak miatt. Csak egy példa....

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 3 éve 15

  • Vettem egy robogót 😀

    Üdv !

    Mint a címben említettem vettem egy robogót. A beszerzése azért volt időszerű, mert járok nagymotor jogsira, és nem szerettem volna busszal menni az oktatásra 😅 (motoros felszerelésben kell menni a rutinpályán, bukó, kesztyű, protektoros kabát, nadrág, ezt nem akartam a buszon cipelni, főleg nem hordani 🤣)

    Kb 6 éves korom óta mocizok, először kisromett, utána meg számtalan kisebb moci volt az életem része. (simson, honda dió, hercules, honda mtx, yamaha dt, honda cb 400, stb.)
    Haveri társaságban egymásnak kölcsön adogattuk akár a nagymotorokat is, még ha nem is volt jogsija valakinek az adott kategóriára😄. (hál isten sosem volt belőle gond, mondjuk tudtuk hogy adott illető mennyire tud motorozni, meg mennyire van az eszénél😜)
    Szóval évtizedeket motoroztam forgalomban, legtöbbször szabályosan 😅, de mentem nagy mocikkal is (Cagiva mitó 125, Gsx-r 750, Honda afrika twin 750, Honda hornet 600, stb.) igaz nem legálisan 😁
    Teszem hozzá, ma már nem csinálnám meg ezeket a dolgokat, de hát fiatalság bolondság🤗.
    Most egy 10 év kb kimaradt, lányom születésekor eladtam az utolsó mocim, egy italjet dragster 50-es volt, elég ritka egy darab😎
    Most viszont megint adódott a lehetőség, hogy motorozzak, és az említett ok miatt kellett vennem valamit, amivel szabályosan tudok közlekedni az otthonomról, a rutinpályáig.

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 3 éve 12

  • Gtx 1060 teszt.Vicces😁

    S lám eljő az idő,pirosból zöld lesz a gép.S lőn fps és nem médiumon hanem high-on.
    Szóval megérte a csere a kis Rx-ről (Rx 460 4 Gb) a "nagy" gtx-re (Msi gtx 1060 6 Gb oc) Azóta száguld minden game s fel s alá,és gazdija nem epekedik a gtx 1650 super/rx 5500 xt felé.
    Na erigyek játszani, ennyi tesztnek vala.
    Tsá... :F :C :DDD :P

    Pécsi gyerek 4 éve 12

  • Dual chanel vs Intel hd graphics 610. Megéri ?

    Vettem plusz 4 gb ramot a gépbe, gondoltam kipróbálom mennyit hoz a duplázás .Nem sokat...

    Pécsi gyerek 6 éve 20

  • Mire elég egy Rx 460 4 Gb egy Pentium G4560 és 8 Gb Ddr4 2400 Mhz .

    Sziasztok.

    Sokszor megakartam már írni, hogy mire is tartom jónak az én kis belépő játékos gépemet. Idő hiányában eltelt egy év, de most nekiállok és megpróbálom egyszerűen és nagyszerűen megmutatni a kicsike tudását. Itt már írtam róla egy kicsit hosszabban.[link]
    Persze az alap, hogy Fhd-n 60+ fps-t ez a gép nemtud kipréselni magából a játékokban magas fullos beállítások alatt. De nem is kerűl többszázezerbe.
    Szóval a játékoknál olyan beállításokat kerestem, ahol játszható (30-35-40) fps-ekkel lehet tolni a gamét, ami számomra tökéletes folyamatos játékélményt nyujt. Ami meglepő volt, hogy ha az ember megelégszik ennyi fps-el, akkor ugyan visszakell venni a beállításokból, de nem olyan sokat, mint amire először gondolna az ember.

    Előlegben ennyit írnák, és most pár játék képekben. A tesztet az új Adrenalin Edition 17.12.2 driverral csináltam, a hozzá készített androidos monitorozó alkalmazással :) (Amd link néven található a Play áruházban).
    Na lássuk.

    Rise of the Tomb Raider

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 6 éve 46

  • Matrix forradalmak

    Sziasztok ismét :) Kb 1,5 éve hogy írtam egy kis 775 ös gépfejlesztésről. Akit érdekel itt elolvashatja [link]
    Azóta egy kis változás volt az életembe, és úgy alakúlt, hogy össze tudtam rakni egy vadonat új gépet.Persze nem nyertem a lottón, ezért i7-es proci Gtx 1080- al nem jöhetett szóba, de egy modern jó teljesítményű kevesset fogyasztó viszonylag halk, és nem utolsó sorban egy csinos kis darabot akartam,hát neki álltam, hogy összelegózzam az alkatrészeket.
    Mint anno a 775- ös platformmal, itt is volt egy kis szerencsém (ott az olcsó xeon proci hozta el a megváltást) mert január környékén amikor elkezdtem nézelődni, hogy mit vegyek egyre többször megakadt a szemem egy procin.Ez a PENTIUM G4560 volt.Akkor kb 18-20 ezerért meglehetett venni,és sok fórum, és teszt után egyértelmű lett, hogy olcsó gépbe ez az ami kell nekem.
    Persze lehetett volna használt cuccokban kicsit talán erősebb dolgokat venni, de nekem a fő szempont az volt, hogy mindenre legyen 2-3-5 év garanciám.Ezen elvek alapján mentem tovább, és raktam össze apránként a gépegységet :)

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 7 éve 13

  • Matrix újratöltve

    Bevezető.

    Szeretettel köszöntelek kedves olvasó :) Első irományomra készülök,mintha Neo lennék aki épp először jön ki a matrixból.Ebből adódóan (és abból hogy nem vagyok szakmabeli) néhol biztos lesznek hibák,pontatlanságok,ezt kéretik majd elnézni (hózzászólásokban persze jöhet a savazás😛)
    Na de vágjunk is bele amiért itt összejöttünk.
    A történetem ott kezdődik,hogy körülbelűl 5-6 évig nem használtam a gépem.Okos telefon jött,győzött.Nem is nagyon hiányzott a pc,megvoltam nélküle.De egy éve elkezdett bosszantani,hogy csak úgy a sarokban porosodik a gépecske.Első dolgom az volt hogy nosza xp-t 😨 telepítek.Nem kell meglepődni,a gépen az volt.Levoltam egy kicsit maradva na😁 Jó is volt működött is,de egy kicsit utána olvasva elhatároztam ,hogy legalább win7-re frissítek.Na itt jött ki rögtön,hogy ez a gép bizony elavult lett,fejleszteni kell.De vajon lehet?😮

    Fejlesztés.

    Elkezdtem olvasni a neten,hogy hogyan is mennek a dolgok,és rengeteg információra leltem.Először talán túl sokra is.De nem estem pánikba,a lényegre koncentrálva hamar kiderült mit is kéne cserélni.Esetemben azt jelentette,hogy rendelkezem egy 775-ös alaplappal,egy 1,8 ghz-es celeron processzorral,egy alaplapi videókártyával,és 1 gb ddr2 800 mhz rammal.De a lényeg az volt hogy a lapom fejleszthető volt mind memóriában(max 4 gb) mind processzorban(core2duo/core2quad),és videókártyában is !!

    Folytatás...

    Pécsi gyerek 8 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.