Hirdetés

2019. szeptember 21., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nélkülözhetetlen, nem mellőzhető műanyag kacat..

  Mivel (teljesen jogosan, helyesen, s támogatandó módon) naponta ~tucatszám látni műanyagok használatát kritizáló posztokat& divathullámát éli a műanyagok elleni kereszteshadjárat, így előveszem a témát, más megközelítésből.

  Piatti-platti-cleat-"stopli".

  Csak Look Kéo rendszert használtam eddig (pedig tisztában vagyok vele, hogy nem ez az elsődlegesen ajánlott, főleg nem belépő-kategóriában). Ami zavart: a nyekergés-nyöszörgés, amit az új állapotú-nem kopott piattik előszeretettel szoktak. Még 2016 decemberében legomboltam egy "Roto" fantázianevű olasz matricázócég termékét, amit bő 2 szezonban nagy megelégedéssel használtam, de utólag kiokosított róla egy ismerősöm, hogy azok életveszélyes darabok, törnek, és időzített bomba, majd, ha pofára esek, akkor meggondolom, megérte-e spórolni (1800Ft volt a párja, sétálós gumibetétekkel.. Café kompatibilis-közértbe leugrós )

  Természetesen semmi gond nem volt a Rotoval . Bárkinek merem ajánlani, bár, tudom, hogy a rivjúk kevertek. A beszerzése egészen romantikus volt: dec 24-én fa öltöztetés közben rezgett a telefon, hogy hamarosan lejár az aukció, licitáljak. Aztán megtettem, és átszámolva ~1800 ft-ért postával lett végül az enyém.

  Folytatás...

  Paxker315 3 hete 9

 • Dekára olcsó...

  Mi a teendő, ha van egy prae-2001 9s rendszerrel szerelt Campagnolo szettes bringád, és minimálköltségből szeretnél 10s-re váltani? (tudom, 10 évvel a 11s bemutatása után ez már erősen oldtimer kategória. De van pár előnye még a 10s rendszernek, s a legtöbb embernek vígan elég.)

  Mit csinál a nem gondolkodó, nem költségtudatos ember? Sor kuka, átdobó kuka, hátsó váltó kuka, ergopower kuka. (Igazából apróhirdetés gombokért, bár amilyen árakon mennek a 90-es évek átlagos Campag cuccai... Kis túlzással új piatformra építkezni olcsóbb). Létezik azonban jóval egyszerűbb, olcsóbb módja is, mégpedig, az átdobó, hátsó váltó ÉS SOR megtartásával. Csapjuk fel a "kötelező könyvjelzők" közül a "drivetrain compatibility"-vel kapcsolatos linkeket:

  Science Behind the Magic tömör, lényegretörő, teljesen jó
  Wikibooks Shifting, Cable Pull, Actuation Ratio körülbelül ugyanaz, semmi extra
  Valami német radtechnik wiki - kicsit átfogóbb, mélyebb, ajánlott.

  Folytatás...

  Paxker315 1 hónapja 9

 • Megérteni az olaszokat...

  Muszáj megosztanom egy "titkot": Attól, hogy nem mindenki tudja, hogy minden Campagnolo alkatrésznek van pontos típusjelzése, ami körülbelül mindent leír az adott egységről, még ténylegesen létezik. És nem katyvasz-átláthatatlan-chaotikus rendszerről van szó, HA rendelkezel valamiféle PR-képességgel (mintázatfelismerés, na!).

  Vegyük példának ezt a szép karaktersort:
  FC7 CE593, Csentaur kurbli, az "ős-ultraTorque" szériából, ilyen dobozkám van itthon.

  FC: Front Chainset, semmi új, Shimano is így csinálja (FC 6700, FC 6800 FC-R8000, FC 5750 és társai...) Frappánsabb rövidítése a Ribble-ék által használt Cset (ChainSET)
  7: ez 2007. Vagyis, 2007-ben BEMUTATOTT modell. De ennek a jelentőségéről KÉSŐBB.
  CE - A gruppó/alkatrészcsalád rövidítése. Magát magyarázó: MI-Mirázs, VL-Velocse, CE-Csentaur, AT-Athéné, CH-Kórusz(chorus), RE-rekkord, SR-superrecord (super.. bahh) Az ezredforduló előtti daraboknál ez nem egészen így működött, de azokkal nem foglalkozom, mert, néhány borult idiótán kívül (pl. én...) már nem nagyon használják ezeket.

  És a mágikus három szám, amit MINDENKI kérdez, ha hajtókart vásárol (mást is szoktunk, de ez a 3 adat kötelező apróhirdetésekben is, úgyis meg fogják kérdezni...)

  Folytatás...

  Paxker315 1 hónapja 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.