2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A webrádió másik oldala, Rivendell Radio Automation + Ubuntu alapon(pdf)

    Sziasztok. Második blogbejegyzésként egy doksit szeretnék közzétenni.

    Néhány éve volt a kisvárosom egyik egyházközösségének egy szépreményű internetrádió(majd később földi sugárzás) terve, melyből sajnos kevés dolog valósult meg. Mivel nem volt sem titoktartási szerződésem, sem szerzői jogi megállapodásom velük, és egyébként sincs semmi üzleti titok, kényes adat benne, így a rádióautomatizáló szoftverhez készült felhasználói dokumentációt, melyet én készítettem, bátorkodom majd itt közzétenni, hátha valakinek hasznos lesz majd. Elég hiányos, feltételez némi alap Linux tudást, de azért csak jó lehet valamire.

    Na, de ne ugorjunk ennyire előre, egy kis előzmény:

    Amikor a webrádiós részt elkezdtük fejleszteni, egyelőre Linux alapon, több, nyílt forráskódú, szerveroldali szoftver is adódott lehetőségként.

    Ott volt egyik alternatívaként az Airtime, ami egy nagyon szép, csicsás, a modern kor GUI és funkcióigényét is kielégítő, broadcast grade, ingyenes internet rádió programcsomag [link]
    Egy hátránya volt, hogy viszonylag erőforrásigényes, amiatt, hogy elég sok minden webszolgáltatásokkal van benne megoldva, valamint a felülete is böngészőn keresztül kommunikál, PHP alapon.

    Folytatás...

    ontheground 5 éve 9

  • Egyszerű internetrádió vevő vékonykliens,retro gép alapon 64MB CF/SD/Pendrive-ra

    Sziasztok. Ez az első logout-os bejegyzésem, fogadjátok szeretettel.

    Anno vásároltam a helyi piacon egy Igel vékonykliens gépet, 364 Compact típusút, elvileg. Viszont az előlapján Maxdata szerepel, gondolom az volt az OEM gyártó.

    Gondolkoztam, mit kezdjek vele, elkezdtem kutakodni a neten.
    Nem túl erős a hardver, 400 MHz VIA C3 proci(KB AMD K6-2-nek felelhet meg), 128 MB noti SD-RAM, valamint 64MB CF kártya IDE átalakítón tárhelynek a felhozatal. Van alaplapi VGA, hang, illetve hálókártya is.

    A Damn Small Linux rendszert találtam rá legjobb megoldásnak feltelepíteni. Ez a Linux disztribúció egy végtelenül lebutított Knoppix alapú cucc, mely akár 486-osokon is elfut.
    Felraktam a kártyára frugal installal (a rendszer image-et a CF-ről egy ramdisk-be tölti, és onnan dolgozik a rendszer, így gyors és a Compact Flash kártyát sem gyilkolja, de a rendszeren történt változtatások elmenthetők vissza a meghajtóra).

    Meglepődve tapasztaltam, hogy van XMMS media player.
    Olyan majdnem, mint a Winamp.
    Több se kellett, ebből netrádió kliens lett.

    Folytatás...

    ontheground 5 éve 11

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.