2022. december 1., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Vitaminok, táplálékkiegészítők, ...-Van-e értelmük?

  Ma már nagyon sokan szednek ilyen-olyan pirulákat, sokaknál a napi rutin részévé is vált. Hazánkban a C-vitamin bevitel különösen népszerű, Szent-Györgyi Albert népszerűségének köszönhetően.
  Arra bezzeg kevesen gondolnak, milyen óriási mennyiség van egyes adagokban (akár több 1000 mg). És ez csak egy a sok közül; bevesszük ezeket, de egyáltalán nem biztos, hogy szükségünk van ezen anyagokra szokásos táplálkozásunk mellett.
  Vajon tényleg segítik az egészségünk megőrzését? Vagy csak a pénzt dobjuk ki, miközben egy jobb (netán hosszabb) életben reménykedünk?
  A következő cikkben összeszedték az elmúlt időszak során tisztázott, vagy korábban csak egyszerűen figyelmen kívül hagyott információkat, tényeket:
  Index-Szedjünk vagy ne szedjünk vitaminokat?

  lev258 4 éve 55

 • Gyógynövények, gyógyszerek és a lobbi (?)

  Az alábbi cikk apropóján nyitom ezt a bejegyzést: több nézőpontból is bemutatja a témát, annak pozitív és negatív oldalával együtt. Érdemes rászánni az időt és végigolvasni.
  Igazságot a füvesembernek!
  Magam is gyakran járok a Bükkben és hébe-hóba még követem is a helyi eseményeket. Néhány éve elég szomorú tapasztalat volt, hogy pl. a Gyógynövénynapok helyet adott az olyan áltudományos/átverős maszlagnak is, mint a biorezonanciás csodatevők, meg aurafotós/látó emberek. Szerencsére ez úgy tűnik, kezd eltűnni onnan és egy valóban hasznos, mindennapi egészséggel összekötött rendezvénnyé válni.
  Ez azért is lényeges, mert az odalátogatók így nagyobb eséllyel tájékozódhatnak a gyógynövények helyes és megfelelő felhasználásairól, valamint azok korlátairól, reális képet kapva. Ami sajnos az internet bugyraiban nem jellemző. Ott a sötétség (na meg az összeesküvések) az úr.

  lev258 5 éve 6

 • A tudomány helye, szerepe mai világunkban

  Az Indexen az utóbbi időben több, nívós cikk is megjelent a tudomány mai helyzetével, valamint a hétköznapi emberekkel való viszonyával kapcsolatban.
  A legújabb a Tudományos Akadémia elnökével, Lovász Lászlóval készített interjú, melyben fontos megállapítások, meglátások is szerepelnek.
  Eszmecserére buzdítok mindenkit a témában.
  A hozzászólás előtt javaslom, olvassátok el (a szorgalmasabbak a cikkben szereplő hivatkozásokat is átnézhetik).
  Amit az ember nem ért, attól fél

  lev258 5 éve 84

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.