Hirdetés

2023. január 31., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Az új facebook "vírus"

  A napokban sokak panaszkodtak arra, hogy bekaptak egy vírust a facebook-on, ami állandóan átirányítja őket a youtube-ra. Én is benyaltam, mert a barátnőm nem figyelt, és megnyitotta a linket ami egy videóhoz irányította. Én legalábbis már csak ennyi információt kaptam az eseményről. utólagos kereséssel az előzmények között ezt az URL-t találtam:

  http://www.otoliked.org/chrome.php

  Egy Video Player nevű oldal ugrik elénk, ami az oldalon való bárhova kattintás után felajánl egy Chrome add-on telepítését. Sokan nem figyelnek, és csak elfogadják, elvégre mit is árthat még egy plugin a sok mellett... Pedig esetünkben DE(!) árthat, ha gépünknek nem is, de az idegeinket felőrölheti. Mert ez nem vírus ahogy sokan hiszik, nem malware, ahogy én hittem sokáig, és nem is rootkit. Csak egy egyszerű add-on. Na jó, nem is olyan egyszerűm mert ezután(ha engedélyeztük persze) bizony ott lesz mindenhol! Ha új lapot nyitsz, ha az előzményeket, beállításokat, vagy bármit meg akarsz nyitni, ott lesz a youtube, és megálljt parancsol a júzernek. Na de ha már beszedtük magunknak ezt a kis "aranyosságot" hogyan is szabaduljunk meg tőle?

  Folytatás...

  kurahmaru 10 éve 4

 • Prológus+ Egy kis főhatalom szerelés

  Hahh! Végre én is felszabadultam a világháló eme remek csücskébe, hogy elárasszam a netet idiótábbnál kreténebb meglátásaimmal, és tapasztalataimmal!(Egyenlőre ennyit magamról, a többit majd morzsánként, ha kíváncsiak vagytok rám. :D )

  Gondolom mindenkinek aki valamikor találkozott a Razer márka Imperator nevű gyöngyszemével, feltűnt, hogy sorhibás a szegényke, és a mikrokapcsolója előszeretettel hal meg akár fél év intenzívebb kattogtatás mellett.
  Namármost szerény személyem is vásárolt egy Imperatort,(haszáltan - tudom "hűű-hóóó mekkorapancser, használtan vesz egeret" De hát akit nem ismernek el eléggé...) ami sajnos hibás volt, de az eladó "elfelejtette" megemlíteni. Szóval muszáj volt nekem nekiveselkedni. Lépésekben leírom hogy fixáltam a problémát:

  1. lépés: Kerestem egy videót a szétszerelésről(elbűvölően csicsereg a kishölgy nemde?)

  2. lépés: Követtem az útmutatást, és szétkaptam a drágát(ha már használod egy ideje, akkor pucold is ki, jót tesz neki).

  Folytatás...

  kurahmaru 10 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.