2019. január 21., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Korszerűtlen fűtésrendszer - ötletek?

  Szóval ahogy öregszik az ember, egyszer eljut oda, hogy már nem akar albérletet fizetni, nem akar a növekvő albérletárak és a beszűkülő piac miatt aggódni. Kell egy saját lakás, ahol az ember jól érzi magát. Tehát öregszem.

  Megnéztünk egy csomót, és a korábbi társasházas és panelos kellemetlen élmények miatt (részeges szomszéd aki hajnali 4kor mélynyomóvál áll neki zenét hallgatni kocsmázás után, útálatosék akik útálnak valamiért, trehányék akiknek a szemetét a kertünkbe fújja át a szél, állandóan veszekedők) úgy döntöttünk, hogy családi ház kell. Ez egyben azt is jelentette, hogy városon kívül kell valamit vennünk, a városban kevés a családi ház, és ami van, eszméletlen drága.

  A másik gond a házak mérete. Egyszerűen nem lehet normális alapterületűt kapni, az összes 250nm-350nm között volt. Ezt fűtsed ki MacGyver...

  Aztán jött az álomház. Helyi léptékben "kicsi" alapterület, 1 szint, szép kert, gyönyörű külső, fantáziadús belső design. Minden jó vele, de mégiscsak 17 éves, tehát nem korszerű. Fene tudja milyen falszigetelés, műanyag nyílászárók, jó tetőszigetelés, és OLAJKAZÁN. Gáz nincs még a közelben sem, árammal fűteni drága tudtommal, egy geotermikus rendszer kiépítése sem filléres, a levegő-víz hőszivattyú meg sok átalakítást igényel, ami szintén költséges, bár ez a hosszútávú terv padló- és falfűtéssel.

  Folytatás...

  Kisszidi 11 hónapja 61

 • Androidról iPhone-ra szubjektíven

  Gondoltam én is dobok egy cseppet a tengerbe, és megírom, milyen élmény volt számomra iPhone-ra váltani Androidról.

  Itt leszögezem, nem vagyok fanatikus iPhone/Android hívő, mindkét rendszernek megvan a maga célcsoportja, különböző igényeket elégítenek ki, tehát eleve nincs értelme arról beszélni, hogy az egyik jobb vagy rosszabb a másiknál. Páromnak 1 éve kimondottan az iPhone-t ajánlottam, mivel ő főleg csak telefonál, netezik, facebook minden mennyiségben, fényképezni is szokott, ráadásul már majdnem minden helyiségben ott figyel egy AirPlay/DLNA hangcucc, így számára szerintem ez volt kézenfekvő. Imádja is a tepsi 7 Plust, csak a jack miatt kap néha idegbajt, mivel nincs, az átalakító meg mintha önálló életet élne, eltűnik a ház egy pontján, hogy egyszercsak feltűnjön egy másik random ponton. Poltergeist vagy ki a fene a csávó, akire fogni akarja. Ekkor mondom is neki, hogy az az alma nem hiába hiányos a hátulján...

  Tehát az aktuális telefonom, a V10 megadta magát. Bootloop, sajnos V10, V20, G4, G5 telefonok esetén gyakori, szerencsére az LG javítja garanciaidőn túl is. Persze ez "tanyáról" macerás.

  LG V10

  Folytatás...

  Kisszidi 11 hónapja 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.