Hirdetés

2018. október 17., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Korszerűtlen fűtésrendszer - ötletek?

  Szóval ahogy öregszik az ember, egyszer eljut oda, hogy már nem akar albérletet fizetni, nem akar a növekvő albérletárak és a beszűkülő piac miatt aggódni. Kell egy saját lakás, ahol az ember jól érzi magát. Tehát öregszem.

  Megnéztünk egy csomót, és a korábbi társasházas és panelos kellemetlen élmények miatt (részeges szomszéd aki hajnali 4kor mélynyomóvál áll neki zenét hallgatni kocsmázás után, útálatosék akik útálnak valamiért, trehányék akiknek a szemetét a kertünkbe fújja át a szél, állandóan veszekedők) úgy döntöttünk, hogy családi ház kell. Ez egyben azt is jelentette, hogy városon kívül kell valamit vennünk, a városban kevés a családi ház, és ami van, eszméletlen drága.

  A másik gond a házak mérete. Egyszerűen nem lehet normális alapterületűt kapni, az összes 250nm-350nm között volt. Ezt fűtsed ki MacGyver...

  Aztán jött az álomház. Helyi léptékben "kicsi" alapterület, 1 szint, szép kert, gyönyörű külső, fantáziadús belső design. Minden jó vele, de mégiscsak 17 éves, tehát nem korszerű. Fene tudja milyen falszigetelés, műanyag nyílászárók, jó tetőszigetelés, és OLAJKAZÁN. Gáz nincs még a közelben sem, árammal fűteni drága tudtommal, egy geotermikus rendszer kiépítése sem filléres, a levegő-víz hőszivattyú meg sok átalakítást igényel, ami szintén költséges, bár ez a hosszútávú terv padló- és falfűtéssel.

  Folytatás...

  Kisszidi 8 hónapja 61

 • Androidról iPhone-ra szubjektíven

  Gondoltam én is dobok egy cseppet a tengerbe, és megírom, milyen élmény volt számomra iPhone-ra váltani Androidról.

  Itt leszögezem, nem vagyok fanatikus iPhone/Android hívő, mindkét rendszernek megvan a maga célcsoportja, különböző igényeket elégítenek ki, tehát eleve nincs értelme arról beszélni, hogy az egyik jobb vagy rosszabb a másiknál. Páromnak 1 éve kimondottan az iPhone-t ajánlottam, mivel ő főleg csak telefonál, netezik, facebook minden mennyiségben, fényképezni is szokott, ráadásul már majdnem minden helyiségben ott figyel egy AirPlay/DLNA hangcucc, így számára szerintem ez volt kézenfekvő. Imádja is a tepsi 7 Plust, csak a jack miatt kap néha idegbajt, mivel nincs, az átalakító meg mintha önálló életet élne, eltűnik a ház egy pontján, hogy egyszercsak feltűnjön egy másik random ponton. Poltergeist vagy ki a fene a csávó, akire fogni akarja. Ekkor mondom is neki, hogy az az alma nem hiába hiányos a hátulján...

  Tehát az aktuális telefonom, a V10 megadta magát. Bootloop, sajnos V10, V20, G4, G5 telefonok esetén gyakori, szerencsére az LG javítja garanciaidőn túl is. Persze ez "tanyáról" macerás.

  LG V10

  Folytatás...

  Kisszidi 8 hónapja 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.