2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Üzlet lebonyolítása: Átvétel.

  - Személyes átvétel Csongrád megyén belül, Csongrád városban lehetséges!
  (igen, valóban van ilyen, a hitetlenek végett)

  - Előre egyeztetett időpontban személyes átvétel lehetséges még Szentesen, Szegeden.

  - Vatera futár, posta szóba jöhet természetesen, megbeszélés kérdése.

  - Utánvételes postázás NINCS!!!

  K.Zsolti 12 éve 2

 • Lomolásból 1 pici modding...

  Pár éve, amikor még több időm volt, elég sokat jártam, keltem vásárokba, piacra, ide - oda. Mint a legtöbben én is, mi is éltük a lomok turkálását, keresgélést a bazárosoknál. Elég sok fél gépet, házat stb. szedtem össze akkoriban, mert használható lapot láttam benne, vagy kellett egy táp, vagy csak úgy mert láttam fantáziát benne. Rengeteg megszokott, lepukkant fekete, bézs ház van itthon, olyan, majd jó lesz valamire címszóval meghagyva. Azonban volt a tömegben egy szürke, modernebbnek ható, ám de elég jó rozsdás ház is. Nem is néz ki olyan rosszul, meg éppen volna is bele tenni való, hát gondoltam megpróbálok kezdeni vele valamit. Láttam itt is, ott is, veletech-en is elég sok jól megcsinált, jól kinéző házat, hát kalandra fel, én is belefogok valamibe :D
  Nyilván az ottani minőséget és szépséget nem fogom utolérni vele és azokat sem akik több éve moddingolnak, de talán első próbálkozásnak nem rossz. :)

  Folytatás...

  K.Zsolti 12 éve 1

 • Üzlet lebonyolítása: Fizetés.

  Csak egy rövidke bejegyzést szeretnék tenni most így hirtelen.

  Tájékoztatnám minden kedves régi, meglévő és leendő üzletfelemet, hogy a többszöri felkínálás és érdeklődés végett mostantól kajajegy, bón, hideg/meleg étkeztetési utalvány, ki hogy hívja, Erzsébet utalvány és minden ilyesmi izé amiért adnak enni vagy valamit a boltba játszhat beszámításképp, fizetésképp, csereképp az üzleteim lebonyolításakor. :K :R

  K.Zsolti 12 éve 0

 • LG LCD TV okosítás

  Kaptam egy e-mailt az LG szoftver támogatásos oldalról tegnap délelőtt. Írták hogy megjelent a tvmhez (LG 32LD320), egy újabb javított firmware, 3.75-ös verzió. Mivel rajta 3.6 volt, gondoltam hát hajrá, lássuk hátha jobb lesz. Firmware letölt, pendriveon létrehoz az adott, LG_DTV nevű mappa, szoftver fájl belemásol. A tv hátulján USB, felette felirat "Service only". Pendrive beledug, frissítési menü előjön, megcsinál, tv újraindul, változás kb semmi. Nézegettem az USB-t valamit hátha lehet vele kezdeni. Gugli, írják hogy lehet ám ezt okosítani. módszerek hada. Mivel idejáró vagyok :DDD gondoltam hátha itt a mindenségben akad valami leírás. Keresgélés, találás. Elsőre kicsit káosznak tűnt a dolog, hát írtam egy püt BloodRay fórum társnak mert az ő nevét több helyen is láttam előkerülni, hátha tud segíteni ez ügyben. A kolléga maximálisan segítőkész volt, köszönet neki érte! :R Linkelt nekem egy hsz-t, ahol egy másik kolléga részletesen leírta neki hogyan sikerült az okosítás egy hama univerzális távirányító segítségével. Nekiálltam kutatni, kell nekem egy univerzális táv alapon :D semmi. No, akkor irány a város és vegyünk egyet.

  Folytatás...

  K.Zsolti 13 éve 60

 • Dell Optiplex gx150 vs. VIA Epia M 10000

  A közelmúltban több ismerősöm is lecseréltette velem az általam nekik épített multimédiás pc-k alapjait. Eddig főként a VIA ismert alaplapjai, az Epia sorozat tagjai teljesítettek náluk szolgálatot, a kis itx méret és a még kisebb 15-20W körül fogyasztás végett. Amire használták őket, divx, xvid, műsoros dvd, mp3 lejátszására, tökéletesen megfeleltek. Eddig kibontásra került 4db lapból egy 600Mhz-es és 3db 1000Mhz-es VIA C3 procival szerelt lap közül 3db már el is kelt az apróhirdetések között.
  Megmaradt egy Epia M 10000, ami szintén teljesen integrált VIA minden alapú, C3 1Ghz-es procival és 512 DDR memóriával. Végül nem hirdettem meg, hanem úgy döntöttem hogy, még jó lesz későbbiekben szabadidő eltöltésére.
  Keresgélni kezdtem hozzá egy, az elképzelésimnek megfelelő donor gépet, amibe bele tudom építeni, mert új mini itx cuccot, házat, panel tápot azért nem akartam sok Mátyás királyos pénzért venni hozzá. Megakadt a figyelmem a Dell, Optiplex gx150 névre keresztelt masináinak slim optikai meghajtóval szerelt verzióin. Kicsi is, jól is néz ki, atom stabil táp is van benne, és Dell is, mi kell még... :D

  Folytatás...

  K.Zsolti 13 éve 3

 • Thermaltake V3 Black Edition - második, vizesen :)

  Ahol az előző bejegyzés véget ért, a benne szereplő kofiggal együtt... onnan kezdődik ez a mostani, amiben már az új belső és a hozzátartozó Thermaltake vízhűtőrendszer kapott szerepet. Néhány régi ismerőst azonban még láthatunk a képeken a Thermaltake TT 1225 ventik személyében, amik most már leginkább csak látványelemként szolgálnak tovább.

  A konfigot most lényegtelennek tartom, mivel a ház bemutatása végett születik meg a második bejegyzés is, így térjünk rá a vízhűtő elemeire, ami Thermaltake létére is tökéletesen beépíthető volt a házba, ellentétben néhány gyártó direkt adott típusú házaiba elkészült vizes rendszerekkel, gondolok itt arra hogy pl. 8 csavarból 2 helye stimmel és hasonlók, neveket típusokat nem mondanék, gondolom aki foglalkozott vízzel, az találkozott a problémával... :)

  Folytatás...

  K.Zsolti 13 éve 3

 • Nem értem,....mért?

  Volt egy nap, pontosan 224 nappal ezelőtt... szükségem lett volna pár dologra, vga, némi memória és hasonlók. Kérdem egy haveromat, nincs véletlenül pár kacatod, amire szükségem lenne? Az válaszolta, hogy nincs, de regeljek a hardverapróra, rengeteg jó cucc van és egy nagyon jó hangulat, segítőkész közösség. Így lassan 224 nap elteltével kezdek ebben kételkedni. :(
  -Természetesen a tisztelet a kivételnek kijár! - :R
  Az elmúlt hét eseményeit megunva vágtam bele ismét az írásba. Hirdetek cuccokat, próbálok csereberélni, hátha jól alakulnak a dolgok. Találtam egy számomra színpatikus cuccot, lényegtelen hogy mit, a kedves eladó jelezte a hirdetésben, hogy cserélné is, én erre felbuzdulva ráírtam hogy hátha lel valamit nálam és mind ketten jól járunk. A kolléga hamarosan válaszolt is, talált néhány ezerrel több értékű cuccot nálam ami érdekelte, mint amit én néztem ki nála. Az úriember itteni "rangja" teljesen lényegtelen, az én titulusom ugye újonc, 5 pozitív visszajelzéssel. Meg beszéltük, oké, mehet a csere, elnéztem a minimális összeg difi mellett, úgy voltam vele, kell nekem a cucc, megéri így is. Letisztáztuk, állapot, tartozékok stb... Írom neki hogy oké, akkor írja meg hova menjek, hol tudunk találkozni, cserélni.

  Folytatás...

  K.Zsolti 13 éve 18

 • Egykis költözködés avagy Thermaltake V3 Black Edition :)

  Az elmúlt pár napban, hétben egy új, kényelmes, és számomra szímpatikus házat szerettem volna vásárolni. Több kritériumnak is meg kellett hogy feleljen, például ne legyen se nagy se kicsi, de mégis tágas, jól szellőzzön, de mégse mennyen bele könnyen a sok kosz és még sorolhatnám... :)
  Többi gyártó, több típusú kuckóját is megnéztem, kiveséztem, majdnem szó szerint :D
  Végül egy Thermaltake V3 Black Edition mellett döntöttem, gondolom sokak számára ismerős ez a relatíve kicsi, de mégis tágas kuckó :)

  A keresgélés során olvastam róla jót is, rosszat is, kinek mi inge, azt vette magára.
  Így beleköltözve, most már csupa pozitívumot tudok róla elmondani, minden nagyon egyben és nagyon jó helyen van benne. A kábelek nagyon jól elvezethetők, sem a szellőzést, se a hűtést nem akadályozzák.

  Folytatás...

  K.Zsolti 14 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.