2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Fusion Drive vs. Retina MacBook

    Az Apple nehéz döntéséről árulkodik az iFixit fotója, de vajon mi vezetett ehhez a döntéshez?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 11 éve 53

  • iPhone 4S kamera

    A hétvégén kipróbáltam mit tud az iPhone 4S kamerája. A megfázásom miatt nagyon nem mentem azért utána, csak lőttem párat mikor kimozdultam otthonról.

    Ami a képekről nem derül ki: sétálás közben lőttem őket, nem próbálgattam jó szöget vagy bevilágítást találni. A témák sem érdekeltek, nem is volt sok. Ehhez képest nagyon jól teljesített, gyorsabb mint bármelyik kompakt gép amivel dolgom volt.

    Ez igaz a készenlétből akcióba állás és az autofókusz tekintetében is.

    Kvázi makró:

    Közel sok zöld:

    Ebből az egyik HDR:

    Folytatás...

    JulWCZar 13 éve 18

  • Air 2011: az Ultrabook

    Bevezető

    Amikor egy nagy cég néhány technológiát minden nemű innováció nélkül egy kalap alá vesz, és egy buzzwörd rak rá, a tapasztalt prohardver olvasó rá sem kattint a hírre. Olyan ez mint a zajszűrés, a bullshit mindig jön a marketing osztályról. Ilyen volt nemrég az Inteltől az "ultrabook". Ultra/hyper/mega + book. Kreatív. Csoda hogy valami kvázi noname gyártó eddig nem sütötte el még. Ha nem keresek aktívan valami igazán kiemelkedő laptopot, észre sem veszem. Így is csak futólag maradt meg, nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki. De most itt van előttem az asztalon. Ebben az évezredben még nem láttam, se élőben, se papíron, ennél tökéletesebb számítógépet. Ez egy mérföldkő. Elmesélem - elvégre ez egy blog - hogy jutottam erre a következtetésre.

    A régi gép

    Új laptop után kellett néznem. Az aktuális a negyedik évét taposta, és ez már rengeteg kompromisszummal járt. Mivel informatika szakos hallgató voltam anno, ezért nagy teljesítményű DTR gépet kerestem, presztízs nem számít.

    Egy 15,4"-es Acer lett az.

    Acer TravelMate 5520G

    Folytatás...

    JulWCZar 13 éve 86

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.