2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

X-Faktor és amit gondolok róla

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A feleségem szereti nézni, így néha én is bekapcsolódok az ilyen "sztár" csinálós műsorokba. Ezt tettem az idei X-Faktorral is. Nem kellett volna. Határozottan nem. Nem követem a magyar zenei életet semmilyen formában, így a zsűri tagokról még csak hallani sem hallottam kivéve egyet. Radics Gigit hallottam élőben énekelni az István, a király c. rock operán és be kell, hogy valljam a nevével ellentétben tetszett ahogy énekelt. No, de ez egy másik sztori.

Első rész elején bemutatkoztak a zsűri tagok és arra lettem figyelmes, hogy 4 feminim emberi lényt látok a képernyőn, holott csak egyet kellett volna a külső alapján. Ejj mondom már a zsűri felhozatal is erős, itt sok jóra nem számíthatunk. Nem is kellett, hogy az első rész véget érjen már jött is az első hideg zuhany, ami engem is őszintén meglepett. Báj Alex felhúzta az orrát a semmin. Itt kétféle lehetőség ugrott be. Az egyik, hogy tényleg ilyen szerencsétlen vagy hohó pénz üti a markát ezért. Nem néztem, de biztos vagyok benne, hogy a Blikk és társai oldalakon keresztül vesézték ki, hogy miért húzhatta fel az orrát Báj Alex. Ezzel véget is ért első rész. Hozzátenném, hogy ezzel a húzásával a szakma iránti alázatosságot teljesen ledobta magáról. Lényegtelen mi volt az indok, a jelentkezőkre akkor is figyelni kell, pont úgy ahogy a szakmaiságra. Sőt, aki valóban elkötelezett a szakmája iránt, ő képes felül emelkedni a saját hülyeségein is. Egy művésztől különösen ezt várnám el. Alapvetően is mindenkitől ezt várom el, legyen bármi is a foglalkozása.

Jött a második rész, ahol Báj Alex tovább mocskolja a szakmaiságba vetett hitét és késik a műsorról. Lényegtelen, hogy a pénz miatt, vagy tényleg elaludt - a pénzre tippelek - elkésett és ez a lényeg. Ezzel pedig másodjára is bemocskolta a zsűri szerepet.

Nem is tudom már melyik részben volt, ahol Laci húzta fel valamin az orrát. Őszintén remélem, hogy komoly volt, mert viccnek elég durva lett volna.

Puskás Peti elhivatottságát jól méri, amikor minden produkcióra igent mondott. Nem mellesleg ő megmutatta, hogy milyen is az igazi mindenki fejében élő sztereotíp kép a tápos budapesti szép fiúról.

Az eddigi alacsony színvonalról, most sikerült szintet lépve még mélyebbre süllyedni. A problémát abban látom, hogy ez a műsor egyre inkább a zsűrikről szólnak, mint sem a fellépőkről. Ők már csak kellékei annak, hogy a zsűri hülyeségeit el lehessen adni. Gyakorlatilag lényegtelen kilép fel, úgy sem az számít.

Számomra összesen két hiteles zsűri volt az összes magyar tehetségkutató műsorban. Az egyik Puzsér volt a másik, akinek a nevére nem emlékszem, de a TV2-n futóban szerepelt még nagyon régen. A többieket hiteltelennek találom.

Szomorú vagyok, hogy ezt leírtam, mert "Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.". Ezzel az írással sikerült lealacsonyodnom ennek a műsornak a színvonalára :( .

Egy mentőöv magamnak és nektek, hogy ne süllyedjetek el teljesen. Ezt a két filmet ajnálom, mert nagyszerűen mutatják be, hogy mi is történik az ilyen műsorokon belül: Kvíz Show, Hálózat.

Hozzászólások

(#1) Wanderlust


Wanderlust
(lelkes újonc)

Egyik ismerősöm dolgozott az említett tehetségkutató műsorban. Hiszek neki, amikor azt mondja, hogy ebben a műsorban (de ez szinte minden tehetségkutatóra igaz) minden történés, minden kis balhé, odamondogatás előre meghatározott forgatókönyv szerint történik. Sok-sok tanult, képzett szakember dolgozik azért, hogy a nézők azt kapják amit látni szeretnének.
Talán a Kifutó volt az egyetlen hiteles modern tehetségkutató az országban (a TV2 első ilyen jellegű próbálkozása volt a 90-es évek végén, ha még emlékszik rá valaki).

(#2) Nordic


Nordic
(Közösségépítő)

Nem tudom kinek van Facebook-ja, de ez remekül összefoglalja miről szólnak ezek a "műsorok" :[link]

{Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

(#3) Wanderlust válasza Nordic (#2) üzenetére


Wanderlust
(lelkes újonc)

Elkeserítő, ahogy néhány ember életét simán tönkreteszik.
Nálam az volt a csúcs, amikor Alapi Istvánt hívták be egy meghallgatásra :D link

(#4) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)

Két észrevétel:

1.: Helyesen: Bye Alex. Ha a művésznevével gúnyolódsz, akkor egy picit sem vagy több vagy jobb, mint akiket annyira lehúzol, tehát az egész írásod hitelességét tetted tönkre ezzel...

2.: Ha ilyen TV műsorokat nézel, és abban a hitben vagy, hogy amit látsz, az valós reakciók és improvizációk, akkor eszméletlenül naiv vagy.

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#5) mephi666 válasza Cifu (#4) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a durva, hogy alex még mindig normálisabban tud beszélni, mint gáspár laci, aki úgy hadar, hogy néha érteni sem lehet, csak lassításban, mit is akar mondani... vagy ott van másik oldalon puskás peti, aki a megtestesült ripacskodás :K

2-re: igen, erről van szó, de ebben a szériában még nyilvánvalóbban csinálják ezt, mint az eddigiekben... voltak régen is műbalhék szép számmal, de hihetően adták elő... most minden részre kitalálnak valami hülyeséget (alex séstődése, laci sértődése, ripacspeti "igenelése") a produkciók pedig a műsoridő egyre kisebb részét teszik ki :U legközelebb mi lesz a fő téma? megjön giginek és átmegy boszorkányba?

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#6) .Szaki.


.Szaki.
(őstag)
LOGOUT blog

Ott kezdődik ez az egész dolog, hogy azoknak az előadóknak, akik most a zsűriben ülnek még javában nem ezekben a székekben kéne helyet foglalniuk, hanem még a karrierjüket kéne építgetni. Koncertezniük kéne, új számokat alkotni és még nagyon-nagyon sokat fejlődni. Nagyon fiatalok még a zsűrizéshez, és még ők sem tettek le eleget, így pedig nehéz új tehetségeket találni, amikor még őket is tanítgatni kéne. Puskás Petiről például fogalmam sincs, hogy egyáltalán kicsoda. Hál' Istennek én sosem néztem ezeket programszerűen, csak néha-néha belenéztem de hát olyan színvonaltalan az egész, hogy egyszerűen említésre sem érdemes. Baromi egyszerűen ellehet dönteni, hogy van e értelme ezeknek a műsoroknak: Azok közül, akik szerepeltek ebben a temérdek mennyiségű tehetségkutatóban, és akár még nyertek is, hányan lettek tényleg népszerűek, hányan voltak ténylegesen tehetségesek és hányat foglalkoztatnak most ezek közül? Túl sok ilyet nem ismerek. Ez nem egy Ki mit tud.

Hogy Puzsér Róbert anno miért volt Neked szimpatikus, ennek is egyszerű oka van. Nem közéjük való. Ő nem celeb, nem sztár, és nem művész, hanem egy értelmiségi, és nem csak egy kritikus, ahogy azt az alulinformáltak hangoztatni szokták. Az esetek döntő többségében (és most nem ezekre a műsorokra gondolok, hanem bármilyen típusúra, amibe behívják) a nézők/hallgatók még csak fel sem fogják azt, hogy miről beszél, így pedig nagyon könnyű lehülyézni valakit, hogy bele sem látnak ezekbe a mélységekbe. Persze a stílusa olyan amilyen, de őt nem ez alapján kell megítélni meglátásom szerint és ő sem tévedhetetlen egyébként, ez is igaz.

Ami még nagyon fontos, hogy ezek a tehetségkutatók más országban egyébként nem annyira színvonal alattiak, mint itthon, nem is kell messzire menni, érdemes csak megnézni néhány régi Die Große Chance c. osztrák tehetségkutatót. Olyan embereket szórtak ki az első fordulókban, akikkel nálunk megnyeretik az egész show-t.

(#7) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez show. A spontán reakciók maximum akkor fordulhatnak elő, ha beleírják a forgatókönyvbe.

sixx írta le kiválóan a comment:com blog összefoglalójában: "Nem, ez nem igényes műsor. Igen, itt tart a hazai televíziózás. Igen, erre van igény."

Elérték a céljukat? (nézik, beszélnek róla?)

"Én nem nézem, de..." :DDD

Na ugye.

[ Szerkesztve ]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#8) .Szaki. válasza doeeg (#7) üzenetére


.Szaki.
(őstag)
LOGOUT blog

És ugyanez igaz a Pumpedékre, meg az Éjjel nappal Budapestre és egyebekre. A gond csak az, hogy az "én nem nézem de.." kezdetű mondatoknak addig van realitása, amíg főműsor időben próbálják lenyomni az emberek torkán ezt a sok borzalmat, így akár kapcsolgatás közben is akarva akaratlanul bármikor belecsöppenhetsz.

[ Szerkesztve ]

(#9) doeeg válasza .Szaki. (#8) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog

"így akár kapcsolgatás közben is akarva akaratlanul bármikor belecsöppenhetsz."

Egy nagyon kiváló megoldást találtak fel erre kb. 50 éve ;]

"Pulled away before your time - I can't deal, it's so unfair" || "nemhoror áron" ©

(#10) .Szaki. válasza doeeg (#9) üzenetére


.Szaki.
(őstag)
LOGOUT blog

Új még a cucc, ha egyszer végre eljutok odáig, hogy megjegyezzem, hogy melyik csatorna hányas, akkor használni fogom :D De persze van igazságod, ettől függetlenül botrányosnak tartom, hogy főműsor időben alig van értékelhető műsor és ezt nyomják le az emberek torkán. Szerintem azért értetted, hogy mire gondolok. :)

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.