2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • BREXIT - Avagy a király meztelen?

    A hihetetlen média-ellenkampány és politikai, gazdasági riogatások ellenére a brit szavazók akkora pofont adtak az EU-intézményének, hogy az most egy pillanatra leseggelt és talán már sosem nyeri vissza lendületét.

    Nyilván lesz némi negatív kihatása a brit elszakadásnak a szegény, EU-nettó-haszonélvező országokra nézve, hiszen a britek nettó befizetők voltak. Ezután (hacsak nem vállalják át a részüket a bolond németek
    az aktuális bohócukkal az élen) ennyivel kevesebbet lehet kivenni a kasszából.

    Én azonban úgy gondolom, hogy hosszú távon (az EU széteséséig) a BREXIT pozitív hozadékokat fog szolgáltatni a többi bent maradó országnak, köztük Magyarországnak is.

    -(1)A legfontosabb kihatása az elszakadásnak mindenképpen az lehet, hogy precedenst teremt, amely megmutatja, hogy egy elszakadás igenis lehetséges amennyiben egy ország állampolgárai úgy ítélik meg, hogy a pozitívumokat túlszárnyalják az EU és az EU bürokrácia által okozott terhek, kényelmetlenségek.
    Ha egyszer már volt precedens, akkor egy lehetséges második alkalom sem tűnik már annyira lehetetlennek.

    -(2)Ennek megfelelően az EU-ra sokkal inkább egy gazdasági-szabadkereskedelmi-munkapiaci érdekházasságra és kevésbé mint ideológiára fognak tekinteni nemcsak az Unió polgárai, hanem az EU vezető politikusai is. Remélhetőleg a németeket is beleértve.

    Folytatás...

    joysefke 8 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.