2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Fogyasztóvédelmi bevizsgálás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Decathlonban vettem márciusban egy Asics futócipőt (Cumulus 18), amiben sérülés miatt sajnos nem tudtam annyit futni, mint szerettem volna, de azért gyalogoltam/futottam benne pár száz km-t, erre nagyon kényelmes és jó volt.

A cipő szerkezetének alsó hangon 1000Km futást kéne elbírnia. Futócipőknél (a futó testtömegétől függően) ez a szokásos élettartam.

A problémám az, hogy a cipőn a nagylábujjam fölött a gyöngyvászon először kikopott majd kilyukadt. Azt hogy baj lesz vele, azt már a hat hónap letelte előtt is láttam, de még nem volt annyira vészes, hogy zavarjon, most 8 hónap után viszont már zavar.

Alább a képen az egyik kezemet beraktam a cipőbe, hogy jobban látszódjon a probléma. A cipőt tegnap sikerült összekoszolnom, de egyébként nagyon vigyáztam rá. Úgy gondolom a cipő nem gyártási, hanem tervezési hibás, a lábujjak fölött a gyöngyvászon kevés teret engedélyez, ezért amikor a nagylábujj fölfelé nekiér a gyöngyvászonnak, koptatja azt, míg végül elszakad. Ez a bal és a jobblábas cipőn is jelentkezett.
Méretben megfelelő cipőt választottam, a lábujjaim előtt a cipő orráig elegendő tartalék tér van. 44-es a cipő, 42,5 az utcai méretem.

Decathlonban mivel lejárt a hat hónap garancia már nem cserélik, hanem el kéne vinnem a cipőt saját költségen egy fogyasztóvédelmi bevizsgálásra és az eredmény függvényében cserélnék.

A kérdésem az, hogy Budapesten hova érdemes vinni, hogy igazat is adjanak nekem, illetve hogy a fenti képen látható hibánál mekkora esélyem van az igazam érvényesítésére?

Előre is köszi!
J.

Hozzászólások

(#1) Kasya


Kasya
(nagyúr)

Hogy hova viheted, azt megkerdezheted a honlapon levo elerhetosegek egyiken.
Igazat ettol meg nem valoszinu hogy fognak adni.

Az en meglatasom. A garancia lejart, tehat mar csak szavatossag johet talan a kepbe. Ezesetben neked kell bizonyitanod a termek rossz tervezeset, tehat a fuggetlen szakertot is neked kell fizetned. Mind idoben, mind penzben egyszerubb ujat venni. Foleg, hogy igen nagy valoszinuseggel "hasznalatbol eredo elhasznalodast" fognak megallapitani.

A honlapjan mas is panaszkodott a problemadra.

[ Szerkesztve ]

(#2) Feketelaszlo


Feketelaszlo
(senior tag)

Ha nem utcai cipőt utcaiként használtál az automatikus garanciavesztés, mindegy hova viszed bevizsgálni. De egyébként ezekre a helyekre viheted a cipőt (utolsó kategória, lábbelik), bár általában a kereskedő maga szokta felajánlani, hogy ha fizeted a díjat, akkor ők segítenek az ügyintézésben. Természetesen pucold ki, mert ilyen koszosan kihajítanak vele mindenhonnan (hideg Ultrás víz).

(#3) joysefke válasza Feketelaszlo (#2) üzenetére


joysefke
(veterán)

Minimálisan használtam utcán, általában földesúton (futóútvonal) gyalogoltam vele.

(#4) Victoryus


Victoryus
(addikt)
LOGOUT blog

Nem nagyon van olyan ami fél évnél tovább bírja, egyre silányabb minden... Nekem a Pumát megvarták, pedig nyilvánvalóan anyaghibás volt. A "szakértő" mégis javíthatónak mondta...

(#5) total90


total90
(veterán)

Mennyibe került ez a cipő?

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#6) joysefke válasza total90 (#5) üzenetére


joysefke
(veterán)

Elég nagy akcióval 22E-be

Ennek az eggyel régebbi kiadása:
https://www.decathlon.hu/gel-cumulus-19-ferfi-futocipo-id_8393105.html

[ Szerkesztve ]

(#7) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Vágd le a körmöd normálisan a lábujjadról! ;]
De tényleg

XXX

(#8) Hieronymus válasza Freiherr (#7) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Láttam már hasonlót.
Az esetben a körömgomba emelte meg annyira a körmöt, hogy sorra mentek tönkre a cipők.

Kissé viccesen hangzik, de az ilyen reklamációhoz érdemes csatolni, egy igazolást, hogy körömgomba mentes a vásárló.

Másrészt ez valós probléma, gomba nélkül is. Erre reagáltak a gyártók és vannak modellek, amikben a cipő felsőrészének anyagát a nagyujj fölé engedik, ezzel kímélve a vékony szövetanyagot.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#9) Feketelaszlo válasza joysefke (#3) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Szerintem a földutat már nem fogadják el rendelettétszerű használatnak aszfaltra specializált cipőnél. Nagyon háklisak ezeknél a drága csukáknál, hogy hol/miképp használod, mert ugye nem feltétlen az időtállóságuk miatt drágák, hanem mert nagyon specializáltak (mondjuk ha neked van ilyen Asicsod, akkor lehet, hogy jobban értesz hozzá, mint én :) ).
Így második blikkre egyébként ha csak a hálós szöveten van egy lyuk, akkor szerintem simán használhatod még - a varrásnál szokott csak rögtön folytatódni a szakadás, de ebbe így még lehet, hogy pár hónap belefér, én sokkal viseltesebb állapotban hagyok fel egy-egy sportcipő használatával (nyilván utcára már lehet, hogy gáz lenne). Különben is sokkal meggyőzőbb hatást lehet gyakorolni garanciális ügyintézés során a vevőszolgálatra, ha egy cafatokban lógó cipővel állítasz be és közlöd, hogy 3000 kilométert futottál benne (természetesen csak aszfalton, száraz időben és szűz lányok csókját használtad cipőápoló szernek), de sajnos nem bírta a strapát, mint ha csak egy tök átlag vevő jön be akinek annyi a baja, hogy van a a cipője orrán egy lik (vagy még csak lik-kezdemény).
Szóval félreértés ne essék, az eladónak nem érdeke, hogy ezzel a fogyasztóvédelmi bevizsgálással szívasson téged (s a bevizsgáló sem fog jótündérként a pártodra állni) - ha világosan látja, hogy egy cipő tényleg az előírás szerű használat közben kopott el, akkor a 6 hónap után (de még 2 év előtt) is zokszó nélkül cserélni fogja. Ez a procedúra téged is véd, hogy ne szívj a selejt áru miatt, de őt is - hogy ne verjék át azon vásárlók, akik bicskával felvagdossák a már nem tetsző cipőiket, hogy visszakapják az árát (a két véglet között végtelen számú lehetőség elképzelhető).

[ Szerkesztve ]

(#10) joysefke válasza Hieronymus (#8) üzenetére


joysefke
(veterán)

Körömgomba mentes a vásárló...

[kép]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.