2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?

    Sziasztok!

    egy kb 45nm-es jó ablakszigetelésű társasházi lakásban élek a párommal. A probléma az, hogy bár letekert, vagy alig nyitott radiátorok mellett sincs hideg (tele van meleg csövekkel a fal), olyannyira, hogy nálam enyhébb téli napokon is a rövidujjú póló van rendszeresítve, de a hideg falak enyhén penészednek, ezt szeretném megelőzni..

    Nézegettem a kálcium-klorid són alapuló passzív (nem elektromos) páramentesítőket, ilyen például a Ceresit, illetve olcsóbb Tescos alternatíváját minap meg is vettem, de nekem ez csak kisegítő lehetőségnek tűnik. Egy 450g-os CaCl2 betét szilárd állapotban max 1/2Kg vizet tud hidrátként megkötni és elfolyósodás után oldatban sem fog nagyságrendileg ennél több pluszban belemenni, míg elveszíti vízfelvevő képességét. Ez nekem önmagában kevésnek tűnik.

    Tehát valami elektomos kütyü kéne.

    Az árgépen illetve árúkeresőn két fajtát találtam: nagyon kicsi, 20-30W-os, nyilván 1 kisebb helyiségre kihegyezve (1/2L-es víztartállyal), illetve jó nagy 300W körüli gép 2-3L-es tartállyal. Lejjebb pár találat a teljesség igénye nélkül.

    Folytatás...

    joysefke 9 éve 19

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.