Hirdetés

Samsung Galaxy A5 (A500FU) - CyanogenMod 13 (Android 6.0.1) telepítése

MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE TELEPÍTSE! AZ ELVÉGZENDŐ MŰVELETEK GARANCIA VESZTÉST EREDMÉNYEZHETNEK!

Nem mindenki van megelégedve a Samsung Touchwiz-es rendszerével, ahogy én sem, hiszen rengeteg erőforrást megeszik, alapból 1-1.2 GB-ot, ehhez képest a gyári android 500-800 MB-ot. Plusz az akkuidőről és a háttérben elinduló felesleges szolgáltatásokról már ne is beszéljünk.

Ebben a leírásban bemutatom a CyanogenMod 13 (Android 6.0.1) telepítésének lépéseit.

Nulladik lépésként mindenki töltse le az A500FU variáns megfelelő gyári ROM-ját, hogy később vissza lehessen állítani.

T-Mobile | Telenor | Vodafone | Független készülék*
*ha szolgáltatótól vásároltad a telefont semmiképp se tedd fel, ettől nem lesz független a telefonod.

Samsung Galaxy S4 Mini DuoS (GT-I9192) gyári 4.4.2 és root

A duál SIM-es GT-I9192 modellekre egyelőre csak az Orosz (SER) régiójú gyári 4.4.2 ROM érhető el, de ez ne keserítsen el senkit, én a gyári ROM-ja alapján eredetileg Brazíliából (ZTO) származó telefonomra mindenféle gond nélkül feltettem és használom, sőt még rootolni is sikerült.
Tehát ez nem egy portolt CyanogenMod ROM vagy CarbonROM, ez egy gyári 4.4.2 KitKat frissítés.

Ha valakinek alapból Orosz (SER) 4.2.2 van/volt a telefonján, akkor már valószínűleg frissítette, ha nem, akkor a Beállítások/Egyéb/Az eszköz névjegye menüben tegyen meg. A "Telepítés előtt" részben pedig leírtam hogyan lehet kideríteni milyen ROM van a telefonunkon. Ha rootolva van a telefonod nem tudod elvégezni a gyári frissítést, ez esetben kövesd végig ezt a leírást, hogy fel tudd tenni a 4.4.2-es ROM-ot.

Először is töltsük le a szükséges dolgokat.

- SER-I9192XXUCNG2 ROM (Dropbox)
- Odin 3.07
- GT-I9192 Auto Root (Dropbox) (Ha rootolni szeretnéd a telefont. Mi az a root?)

Samsung Galaxy S4 Mini DuoS (i9192) Root (bármelyik kernelhez)

Samsung Galaxy S4 Mini DuoS (GT-I9192) gyári 4.4.2 és root

A v1 és v2 verziójú root csomagokkal az volt a baj, hogy csak az egyes régiókba szánt telefonokkal működtek, viszont az legújabb v3-as csomag már bármelyik régió kernelével működik.

A csomagot INNEN tudod letölteni.

1. Első lépésként a letöltött .rar fájlt ki kell csomagolni, utána pedig a 03-S4-Mini-Rootkit v3 és a 04-SuperSU-Update-v1.93 mappák tartalmát másold át a memória kártyára.
2. Kapcsold ki a telefonodat (várd meg az ezt jelző rezgést is), majd a Home+Hangerő Le+Bekapcs. gombok egyidejű lenyomásával indítsd el (az USB kábel még ne legyen bedugva).
3. Csatlakoztasd a gyári USB kábelt, majd nyomd meg a Hangerő Fel gombot.
4. A 01-FlashTool mappából indítsd el az Odin3 v3.09.exe -t (jobb klikk, Futtatás rendszergazdaként).
5. Az F. Reset Time elől vedd ki a pipát, majd az AP gombra kattintva tallózd be a 02-Recovery Clockwork v6.0.4.4 mappa tartalmát, majd kattints a start gombra.
06. Ha kész a művelet, a telefon újra fog indulni, amint rezeg egyet azonnal nyomd le egyszerre a Home+Hangerő Fel. gombokat, hogy be tudj lépni a recovery-be. Ha nem sikerült és simán újraindult a telefonod, akkor kapcsold ki (várd meg a rezgést) és a Home+Hangerő Fel+Bekapcs kombinációval kapcsod be, így most már biztosan eljutsz a recovery-ig.
07. A recovery-ben a hangerő le és fel gombokkal tudsz navigálni, a Home gombbal tudsz a "okézni", a ki/bekapcs. gombbal pedig egyet visszalépni a menübe.
08. Válaszd ki az install zip opciót, azon belül a legalsót, majd pedig telepítsd (kiválasztod a zipet->home gomb->Yes->Hom gomd), elsőként az S4Mini_RootKit_v3.zip, majd pedig az UPDATE-SuperSU-v1.93.zip fájlt. A sorrend felcserélése esetén a rootolás sikertelen lesz.
09. Ha kész, akkor a ki/bekapcs. gombbal lépkedj vissza a főmenübe és a reboot system now opcióval indítsd újra a telefonodat.
10. Keresd ki a SuperSU alkalmazást, a hiba nélkül elindul, a WiFi is működik, akkor mindent jól csináltál.

iPod Shuffle 4G bemutató

Első oldal

Történt, hogy előző hónapban vettem egy iPod Shuffle-t, mert az új telefonom, a ZTE Blade, zene lejátszó része nem túl erős. Igazából a jack audio kimeneten keresztül (meg gondolom Blade ROM-ja miatt is) eléggé halkan és gyenge minőségben érkezik a zene, ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kicsi mp3 lejátszót.

Ekkor esett a választás az iPod Shuffle-re, ami valóban nagyon apró és a 2GB tárhely pont elég annyi zene tárolására, amire nekem szükségem van. Legtöbbet munkába menet és hazafele hallgatok MP3 lejátszóval zenét, de akár egy hosszabb útra elegendő muzsika is ráfér, főleg ha hagyjuk, hogy automatikusan átkonvertálja őket az iTunes AAC 128kbps minőségbe, ami MP3 esetében megegyezik a 320kbps bitrátával (legalábbis én ezt olvastam, ha nem így van javítsatok ki).
Először azt hittem gyengébb hangminőséget fogok kapni, de nem így lett. Teljesen korrekt minőségben konvertálja át szinkronizálás előtt a zenéket az iTunes, semmivel sem rosszabb, mintha hagytam volna, hogy a 320kbps bitrátájú mp3-akat másolja át az iPod-ra.

LC Power LC-Pro-35BE3 külső HDD rack

Minap megérkezett az LC Power külső HDD háza, amit az Asus O!Play HDP-R1 -hez használok.
Most jelenleg PC-vel tesztelem amihez USB-vel csatlakoztattam. Igaz csak délelőtt óta van meg, de eddig meg vagyok vele elégedve. A file elérés meglepően gyors és netről is teljes sebességgel tudok letölteni rá. Amúgy egy 1TB -os Samsung HD103UJ szív dobog a házban és kiválóan működik.

Kattints a képre a nagyításhoz

A doboza pont akkora, amekkorának lennie kell. Tartalmaz mindent amihez szükségünk van:
- magát a házat.
- eSATA és USB 2.0 kábel.
- PC-hez eSATA vezérlő melyet az alaplap egyik SATA portjára kell rákötni.
- egy “dokkoló” egység.
- csavarok a HDD rögzítéséhez
- a hálózati adaptert.