2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Testsúly beállítása és egészséges életmód

    Többen kérdezték már tőlem, hogy hogyan lehet fogyni, ezért úgy döntöttem, hogy írok egy blog bejegyzést arról, hogy én hogyan látom a témát biomérnöki szemmel. Nem áll szándékomban tudományos igényű cikket írni, mert az rengeteg idő lenne, ezért nem is teszek bele hivatkozásokat, ez a bejegyzés az én magánvéleményemet tükrözi.

    Nem is a súly a gond

    Az első dolog, amit érdemes észben tartani, hogy az embereknek nem a testsúlyukkal van gondjuk elsősorban, hanem a zsír, izom és többi szövet arányával a testükben, ezért a súly helyett inkább ezekkel az értékekkel érdemes foglalkozni. A zsír és az izom arányát az össztömeghez viszonyítva a testzsírszázalékkal (body fat percentage) és az izomtömegszázalékkal (muscle mass percentage) fejezzük ki.

    Mennyi az annyi?

    Rengeteg féle táblázat született arról, hogy a százalékok terén mi a kívánatos, ezekre mindenki rá tud keresni, a lényeg, hogy a dolog életkor függő is.
    Férfiaknál olyan 20-25% közötti testzsírszázalék az átlagos, alatta sportos, felette elhízott, nőknél pedig 27-32% ez a tartomány 35 éves korban. Tinédzsereknél 5%-al kevesebb, középkorúaknál 5%-al többet mondanak átlagnak.

    Folytatás...

    inf3rno 3 éve 110

  • PCIE bifurkáció mITX lapon három bővítőkártyához

    Az elmúlt 3 napban végigolvastam a bifurkációs topikot a hardforum-on, ez a konklúzió angolul: [link] Nagyjából arra jutottam, hogy jobban megéri uATX lapot venni 2 slottal dual x8 mode támogatással - ha létezik ilyen - mint mITX-et bifurkálni 2x8-ra, mert néhány egyedi riser kártyán kívül egyszerűen nincs semmi a piacon, és az egyedi gyártás mindig sokkal drágább, mint az, amit egy nagy cég tömeggyártana. Ha valaki mégis efelé hajlik, és hajlandó rászánni még néhány tizest, akkor persze megoldható a dolog, de sok a nyitott kérdés.

    A 2x8-ra az egyediek mivel nem tömeggyártott termékek, ezért drágák ahhoz képest, hogy PLX nélkül csak egy baromi egyszerű áramkörről van szó, és filléres tétel lenne, pl ez itt az USA-ból: [link] vagy itt van ez Bulgáriából: [link] A második egy fokkal olcsóbb, és elvileg az is működik, úgyhogy itthonra nekem csak az tűnik elérhető megoldásnak, mert ha USA-ból rendeljük, akkor ÁFA, vám és csillagászati áru szállítás rájön.

    Folytatás...

    inf3rno 3 éve 57

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.