2022. október 1., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nyáklap levilágítás HOW TO

  Ezen írás segítségével szeretnék segítséget nyújtani arra, hogy hogyan készíthetünk saját magunk levilágítót.

  A készüléknek az a lényege, hogy UV sugarakat bocsátson ki, és a nyáklemezen lévő speciális réteg (amit mi is felvihetünk rá) az UV hatására elbomlik. Ahol az UV sugarak nem érik a felületet, ott ez a réteg megmarad. Lehet venni kész fényérzékeny nyáklapokat, de lehet készíteni is. ( További információ a lakk felviteléről )

  Ha készen vagyunk a megvilágítással, akkor jön az előhívás, (az előhívónak meg kell nézni a címkéjét, hogy milyen arányban kell hígítani), hogy ekkor a felesleges lakk réteget leoldja a nyákunkról, és csak a huzalozáson marad meg a lakk, ez mehet utána a maratóba ( pl vas-klorid ) ha lemarta a felesleges réz felületeket, akkor egy finom kis csiszolóval lecsiszoljuk a maradék lakkot. Kifurkáljuk a lyukakat, majd vagy beforrasztjuk az alkatrészeket és lefújjuk védőlakkal a huzalozási oldalt, vagy először lefújjuk, majd ráforrasztjuk az alkatrészeket. Én olyan lakkot vettem, ami átforrasztható, de szerintem nem éri meg előbb lefújni, mert a forrasztástól kicsit csúnya lehet.

  Folytatás...

  Hujikolp 14 éve 5

 • Balra vagy jobbra forog a kép?

  Ez a kép szerintetek balra vagy jobbra forog? Előszőr nézd meg, hogy melyik irányba forog, jegyezd meg jól vagy írd le!

  Most gondolj pár percig mindenféle szép emlékre, dolgokram amit ma csináltál vagy amit csinálhattál volna.
  Menj vissza megnézni a képet! Most merre forog? :))

  A tapasztalatokat a commentbe :K
  :R

  Hujikolp 14 éve 91

 • Országos sakk bajnokságon első lettem

  Ma voltam Debrecenben, a MÉSE által szervezett országos pingpongversenyen, ahol nem csak pingpongozás volt, de lehetett játszani darts-ot, biliárdot, sakkot és csocsót.

  Mivel elég sokan voltunk, így mindenki csak kettőből nevezhetett versenyre. Én a pingpongot és a sakkot választottam. Mivel a sakkra a kategóriámban (14 felett) nem neveztek sokan, így hamar eltudtuk kezdeni a körmérkőzéseket.Nagyon szeretek sakkozni, suliban, pl óra altt vagy szünetben, de itthon is este az apukámmal a hiradó közben, így magabizosan kezdődhetett az első party.

  Néhány lépés után láttam, hogy egy nem túl rutinos ellenfelet kaptam. Volt pár szép lépése, de valahogy mindig megtudtam fogni, így nem volt különös baj. Kettő nulra nyertem, továbbjutottam.
  A következő ellenfelem azt állította magáról, hogy sokat játszik, és megyei szinten első helyen áll. Nevettem magamban egyet, mert kb nem érdekelt, hogy mivel vág fel, hogy hol mennyire tud jól játszani, itt kell teljesítenie, itt bizonyítsa a tudását! Elkezdődött a meccs, láttam, hogy tényleg nem lesz olyan menet mint azelőtt. A végefelé szerzett 2 gyalog- és helyzeti előnyt. Egy megtolt gyalogot mohól levett, mert milyen jó, nem védi semmi, (sakk vakság :D) így szabaddá tette az utat a bástyám elött, amivel a berosált királyának mattot adtam, mert nem nyitott ki előtte.

  Folytatás...

  Hujikolp 14 éve 19

 • Mobiltelefon buherálás

  Legelőször is szeretném leszögezni, hogy aki utánam szeretné csinálni az alábbiakat, az...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 33

 • Bringázásom II.

  Vasárnap szintúgy 3 óra környékén indultam el, csak most Vác felé, amíg bírom. Most felszerelkeztem...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 2

 • Bringázásom I.

  Szombaton, délután háromnegyed háromkor úgy döntöttem, hogy a frissen felújított, biciklimet...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 10

 • Clickclickclick

  Gondolom már sokan halottatok itt a PH!-án is erről a klikkelgetős verseyről. Most újra...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 15 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.