2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nox - Dobermann biciklis kutyasétáltatás

    Ha az ember egy ilyen kutyára adja a fejét, bizony gondoskodni kell a kellő energialevezetésről az eb, energiáról meg a humán részről.
    A mi esetünkben rendelkezésre áll egy hatalmas telek, de a kutya nem áll neki edzeni a testét hiába mondom neki. Persze elhatározás van, már én pedig minden nap sétálok/futok vele kilométereket. Aha, ez igaz is az 5. alkalomig. Nem lehet bírni ezt sokáig, hiába nem vagyok duracell nyuszi... Aztán jött az ötlet.
    Egy nap legurultam hozzá megetetni simson motorkerékpárommal. Amikor bejártam a telepre és tettem vele egy kört, olyan természetesen futkorászott mellettem, nem félt egyáltalán a motor hangjától. Hát ki is gurultam az útra. Na most mutasd meg buksi milyen gyors vagy. Az első 100méteren még óvatosan, nehogy bejöjjön elém aztán bukok én is ő is. De aztán neki húztam a gázt, szépen tartotta a sebességet, végül is ő diktálta a tempót én csak tartottam vele az iramot. Pikkpakk lefutottunk egy jó gyorskört, majd visszatértünk a bázisra. Egy napra éppen elegendő volt neki láttam a nyelvén.

    Folytatás...

    hajospeti 13 éve 12

  • Nox - Dobermann gondok

    Általában, ha kedvencünk megbetegedik, 3 fajta gondolkodás fordulhat elő:
    1. Majd meggyógyul... nem kell aggódni.
    2. Várok vele, hátha meggyógyul, max ha durvul, állatorvoshoz viszem. Megkérdezek néhány fajta,-kutyatulajdonost, mit gondol a helyzetről.
    3. Azonnal felhívni az összes állatorvost, kikérni a szakvéleményt, közben irány az első rendelő.
    Persze a megbetegedés komolysága különböző, így döntjük el melyiket választjuk.

    Az én esetem a következő volt.
    Mint ismeretes, a dobermann akkor mutatós, plusz egészségügyi szempontból is előnyös, ha a füle szépen feláll. Én is ezt az imídzset' próbáltam ráerőltetni. A baj ott kezdődött, hogy a kutya már 1 éves múlt, ilyenkor már kevésbé tűri ha van a fején valami. Minden áron leakarta venni. Rengeteg féle kötözési módszert alkalmaztam, kb 2hétig próbálkoztam. Amikor már meguntam ezt, eldurvultam. Az egész fülét szigetelőszalaggal tekertem be, hogy ne tudja levakarni a füléről a kötözést. Azonban hülyeségemre nagyon szorosra húztam és ezzel elkövettem a hibát. A kutya elkezdett tompulni, láthatóan nem érezte magát jól. Azonnal leszedtem és szabadon hagytam a fülét. Reggelre felduzzadt neki, látványosan fájlalta. Ilyenkor mit tud az ember csinálni? Majdnem ujj vastagságú volt szegényemnek.

    Folytatás...

    hajospeti 13 éve 5

  • HP Officejet 6500 Plus

    A nyomtató általános bemutatása

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 48

  • Sennheiser OMX 70 Sport

    Fülhallgató...de milyen?!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 45

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.