2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Sennheiser OMX 70 Sport

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fülhallgató...de milyen?!

[ ÚJ TESZT ]

SENNHESIER OMX 70 Sport

- Névleges ellenállás: 64 Ohm
- Frekvencia átvitel: 19 - 21,000 Hz
- Hangnyomás: 116 dB
- Torzítás: < 0,1%

(Én ezt a terméket 4000Ft-ért vettem.)

Először is egy kis háttértartalom:
Egy olyan fülest kerestem, ami nem ugrál ki a fülemből állandóan, kényelmes legyen és ha lehet szóljon jól is.

Féltem is tőle, hisz előzetes kipróbálás nélkül vettem meg. A neten használható teszt, leírás nem nagyon volt. Valahol azt írták, hogy írtó gagyi, szétesik, szakad, nem szól jól, míg a másik oldalon pont az ellentettjét bizonygatták.
Ideért, és első ránézésre kegyetlen jól néz ki, szép zöld(nekem tetszik) és a formája is tetszetős + a megannyi Sennhesier felirat segíti reklámozni, hogy nem egy gyenge fülest hordunk. Az OMX70 elvileg cseppálló, bírja az izzadságot, esőt, egyesek írták, hogy még a folyóvizet is, ezt azért nem próbálom ki. :)

A "gépet" be tudjuk úgy állítani, hogy bármely fültípusra jó legyen:
bocsi, de máshogy nem tudom, miképp mutassam meg...

Vegyük azért még is csak sorra, hogy mi is van a csomagban:
A füleshez kapunk adaptereket, ezek segítségével ténylegesen minden fültípushoz igazodni tud a

Sennhesier.

(már nem akartam leszedni, bocsi érte...)

és kapunk szivacsot is hozzá

továbbá...

A "jó"ból nem lehet elég, kapunk egy tokot is hozzá. Szilikonos tapintású, és 'dizájnos' elöl hátul a Sennheiser logo illetve felirat látható.

A tokkal kapcsolatban azért hadd írjak még valamit. Azt nem vitatom, hogy aranyos esetleg praktikusnak is mondhatom hiszen biztonságos körülmények között tudhatjuk "drágaszágunkat", de... A gyári google-s képeken ügyesen beletekerték a kábelt és utána a fülest részt:

...nekem nem sikerült ilyen szépen, mert csak belenyomkodva ment bele. Másik módszert alkalmazva először a fülhallgató részt utána a kábelt már jobb lett, de így is a kábel részt úgy fontam bele. Lehet kínai kollégánknak sikerülne: :)

Túl kicsire sikeredett + senki nem töltene csak azzal 10 percet, hogy beletömörítse ebbe a konzervbe a fülest. Szóval inkább Tesco-s zacsi ;).

A hangzás:

Nem vagyok whitefülü, nem hallom ki a fehér zajt, teljesen átlagos felhasználó vagyok átlagos elvárásokkal. A fülhallgató nagyon szépen szól, nem ismerem a "Sennhesier hangzás"-t, de volt már 1 pár fülesem, és mind közül ebben a kategóriában szerintem a legjobb. Gyönyörű, tiszta hangzás, talán egy pöppet kevés a basszus, de ha belegondolunk a kis fülhallgatók soha nem erről voltak híresek + ezt (utóbb rájöttem) korrigálni lehet szépen EQ-val. Igazából laptopon és mp3 lejátszón próbálgattam, előfordulhat, hogy IPod-on vagy hasonló "csodaketyeréken" még elképesztőbb minőséget lehet kihozni.

Összefoglalva:

Nagyon jó dolog ez a fülre akasztható módszer, kényelmes a full gumírozásának és a teljes testre/fülre szabhatóságának köszönhetően. A hangzásánál kívánni én azt mondom nem lehet jobbat. Utazás közben használtam, nem fáradt el a fülem sem a zenétől sem a fülhallgatótól. Kipróbáltam futás közben is a füles masszívan állt a helyén.
Aki eddig vacilált remélem segítettem neki dönteni.

Köszönöm!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.