2019. augusztus 17., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Soundblaster X-FI MB/MB2

  Szia kedves olvasó!

  Vágjunk a közepébe! Mi is az az X-FI MB? Az a jó drága alaplapokhoz adott Realtek hang codec szoftveres feljavítása! Ha ilyenünk van, kapunk EAX 5-öt THX TruStudiot stb.

  Vajon ennek mi értelme van? Nem lenne egyszerűbb venni egy hangkártyát? De lehet! Ellenben nem biztos, hogy szeretne az ember 20-30 ezer forintot egy hangkártyáért kiadni, pláne ha létezik szoftveres feljavítás!

  Jó ez egyáltalán? A válasz egy határozott nem tudom! Sajnos nekem ilyenem nincs, de szeretnék! Azon emberek véleményére vagyok kíváncsi, akik használják/használták. Jó lenne tudni mennyire hallható/érezhető a különbség általános felhasználás alatt (zene, film, játék).

  Prológus:
  Anno még sokkal régebben amikor elkezdtem az Athlon processzorokkal foglalkozni volt egy elég jó hírű lap, nevezetesen az nForce2 chipkészletes Abit NF7! Az integrált codec egy Realtek ALC650-es volt rajta. Mikor az ember elkezdte használni az összerakott gépet és zenét kezdett el hallgatni valahogy erősebbnek érezte a basszust és mintha jobban is hallhatóak lettek volna a magasabb hangok is. Akkortájt volt még pár alaplap ugyanilyen codeccel szerelve amik nem nForce chipkészletesek voltak de azok valahogy gyengébben szóltak.

  Folytatás...

  Energie X 7 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.