2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Nordost Heimdall hangfalkábel bemutató

    Előző cikkem hatalmas népszerűségnek örvend, így további késztetést éreztem, hogy a Nordost egy magasabb, középkategóriás hangfalkábelével folytassam a blogot.
    A hozzászólásokból jól ki lehet szűrni két kategóriát, akiket érdekel a hifi és kábelek hangja, minősége és van a másik csapat, akik szerint minden kábel egyforma és a többi csak marketing bullshit.

    A soron következő tehát a Nordost Heimdall hangfalkábel. Az amerikai kábelgyártó óriás ezt a szériát már nem belépő rendszerekbe ajánlja, sokkal inkább középkategóriás összeállításokban állja meg a helyét.
    A Nordost közép és felső kategóriás kábeleit a germán mitológiában található istenekről nevezte el.
    Heimdall, Odin fia, akinek hallása olyan jó hogy nem kerüli el egy nesz se a figyelmét: még a fű vagy a gyapjú növekedését is hallja.
    Maga a Heimdall a Norse széria legalsó tagja, ebből adódóan a legtöbbet eladott kábel, ebből a szériából, következő a Frey és végül a Tyr.

    A kábel vékony, széles szalagformájú, FEP polimer bevonatú, de ez már a belépő szériához képest Precision Micro Mono-Filament Ribbon szerkezetet kapta.

    Folytatás...

    Ed Parker 11 éve

  • Nordost Blue Heaven kocsma topik

    Mindig nagy örömmel tölt el ha új kábelt kapok kipróbálásra,ez nem volt most sem másképp a Nordost Blue Heaven első szériájával sem.
    Két változatban kapható villás és Z banándugóval szerelve,nálam az utóbbi járt.


    A kábel továbbra is a Nordost-tól megszokott szalagkábel formát kapta,FEP polimerből készült külső héjban 12 darab 14 AWG (American wire gauge) keresztmetszetű tömör 99.9999%-os OFC réz vezető,melynek felületén 50 mikronos ezüst bevonat található.
    Maga a szigetelés nagyon hasonlít a teflonra,merev,ellenálló.
    A kábel könnyen hajlítható,vezethető sarkokban,akár szőnyeg alá is könnyen el lehet rejteni lapos szerkezetének köszönhetően.
    A Leif széria megjelenése óta közel féláron vehetők meg a készleten maradt kifutó példányok.

    Térjünk rá a hangra...
    A kábel használt példány volt,így a bejáratással már nem kellett foglalkozni,azonnal mutatta a tudását.
    A hangja légies,részletező,tiszta magas hangok jellemzik,gyors leképzéssel,pontos mélyek,nagyobb színpaddal az elődhöz képest.
    A Stockfisch Records albumai nagyon jól szólnak vele,a gitárok jók,a cinek tiszták,minden húr jól megkülönböztethető,a közepe kissé visszafogott.
    Vivaldi 4 évszak művéből a hegedűk hangja természetes, könnyen hallgatható.

    Folytatás...

    Ed Parker 11 éve 814

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.