2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • JetPack-el Dubai felett.. ki ne próbálná ki?

    idézet az eredeti cikkből hvg oldalról:

    Yves Rossy és Vince Reffet vagy nagyon szeretik Dubajt vagy már nagyon unják a városról készült szép, de sablonos felvételeket, vagy – és ez a legvalószínűbb – sok pénzt kaptak a mutatványukért. Hátukra szereltek egy-egy jetpack rakétát, egy-egy GoPro akciókamerát, aztán egy kísérőrepülővel nekiindultak, hogy elkészítsenek egy közel 12 perces felvételt Dubajról. A két rakétaember 180 km/h-s sebességgel indult, majd 200 km/h-s átlagsebességgel száguldoztak a város fölött.

    Videó:

    Szerintem nagyon menő, libabőrös lettem még attól is hogy végignéztem. :Y szívesen kipróbálnám én is.. bár lehet feltekerednék az első szembejövő házfalra..

    és ti kipróbálnátok? :U :DD

    eclipse92 9 éve 19

  • Windows-os tab 1 gigányi rammal?!?..

    Sziasztok.

    Most készülök beújítani valami kütyüt.. tacsóóban van egy elég olcsó Windows 8.1-es tab, ami felkeltette az érdeklődésem

    Intel Atom Z3735F 4 magos procival, 1 giga rammal...
    (pontos típusa Lark Ultimate 8i Win)

    viszont attól az 1 giga ramtól kicsit félek... elég az napi átlagos használatra a windows-nak? nem fut ki belőle könnyedén? :F

    A tab valami 33ezer forint..

    Szerintetek? megéri vagy hagyjam a fenébe mert csak idegeskedés lenne vele? :U

    eclipse92 9 éve 20

  • Telekomos Support...tapasztalat

    Sziasztok..

    Egy esetet szeretnék veletek megosztani..

    Történt az hogy a Telekomnál lévő szolgáltatásainkat elmaradás miatt kikapcsolták.. ezzel nincs is gond..

    Viszont..

    Ma befizettük az elmaradást.. vissza is kapcsolták.. de csak az IPTV-.t, 1 óra telefonálgatás.. hibajegy felvétele után közölték hogy márpedig az ő rendszerükben és eszközeikben hibát nem találtak.. de ha számítástechnikai kérdésünk lenne (csak az van ;] ) hívjuk a hiperszuperszervízüket... na persze..köszönjük, de inkább kihagytuk...

    Internet még mindig nem volt.. viszont a drága kici kínai csodát (ZTE digitális elosztót) sikerült még jobban elrontaniuk.. :W (egyébként sem valami megbízható eszköz.. szokása az hogy leszabályozza a netet, mert annyira instabil hogy nem bírja a 20 megabitet .. az előző Pirelli furcsa mód még picivel többet is tudott.. de hát ezt a kínai vackot kell adni az előfizetőknek.. na mindegy)

    Vissza az eredeti témához.. Az internet többszöri áramtalanítás után sem működött.. sőőt.. még Read Only-ba is tette magát a ZTE miután belepiszkáltak.. akármit próbáltam beállítani.. mindig az az üzenet fogadott hogy " System is Busy, Please try later"..

    Folytatás...

    eclipse92 9 éve 31

  • Intel Pentium G620 L3 Cache Letiltva?!?! Előfordulhat ilyen?

    Sziasztok!

    Olyan gondom lenne hogy az AIDA64 program (és más egyéb pl Everest) szerint is a processzor L3 Cache nem aktív.. L1,L2-t aktívnak írják.. de az L3 ra mind az mondja hogy "Letiltva".

    Ilyen lehetséges? gyári OEM proci..

    Alaplap: Asus P8H61E LGA1155
    Proci: Intel Pentium G620 (2x 2600Mhz, 3MB L3 (elvileg))

    Intelnél én még ilyet nem láttam.. csak AMD esetében..

    Szerintetek? :Y

    Vagy ezeknek a programoknak ne nagyon higgyen senki?

    Mert pl a feszültség értékeknél is érdekes dolgokat ír.. (pl +12voltos ágra 7.7 voltot..)

    Kép:

    eclipse92 9 éve 12

  • Western Digital AV-GP család miért nem ajánlott rendszerlemeznek? [SOLVED]

    Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért nem ajánlott AV-GP családból származó Western Digital vinyókat használni rendszerlemeznek?

    Nemrég szereztem be egy WD5000AUDX típusú vinyót rendszerlemeznek, mert az előző Csamcsung SP2004C megadta magát.(ami nem csoda..)

    Sok helyen utánaolvasva viszont nem ajánlott rendszerlemeznek használni ilyen Caviar Green vinyókat, a kérdésem csak az lenne hogy miért? :U

    Eddigi tapasztalataim elég pozitívak vele kapcsolatban pedig.

    -Nagyon halk, szinte alig hallani ahogy felpörög, nem kattog zörög, az előző Csamcsung ehhez képest ordibált bekapcsoláskor

    -Szerintem elég gyors is, 130-140mb/s-es eredményt hozott tesztekben

    -Elég hűvös, nem ment még 23-25 fok fölé.. pedig nem egy jól szellőző házban van.. 1 darab rendszer hűtő venti sincs mellette, csak a proci+táp ventije található meg a házban. Jelenleg 21 fokos.

    Konkrét érvet nem olvastam sehol hogy miért nem ajánlott, csak hogy nem a legjobb erre a célra, mert ugye ezeket STB-be/videóvágáshoz szánták főképp. :))

    Fontos lenne másodlagosként használni, vagy nem lehet belőle nagy baj hogy főlemezként van?

    Előre is köszönöm a válaszokat.

    eclipse92 9 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.