2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hogyan telepítsünk ZNC szervert Debian/Ubuntu alá?!

    Instrukció

    A leírás akkor működik ha rendelkezünk saját szerverrel, VPS-sel, tehát mi magunk vagyunk a szerver adminisztrátora azaz root! Mivel nem találtam magyar leírást a ZNC bouncer telepítéséről, így gondoltam írok én egyet. Aki régebbi user, annak biztosan ismerős a mIRC32 program például 🙂 Régebben sokan jártunk iRC-re, akár IRCwarozni (csatornákat foglaltunk el “takeover”, stb…), akár csak trécselni a haverokkal. Aki esetleg még most is jár fel, mint pl.: én, az tudja, hogyha nincs NickServ amivel letudod a neved védeni, akkor bizony jól jön egy szerver ami megy 0-24 órában, és arra feldobni egy ZNC-t, ami 0-24-ben foglalja a nicknevedet iRCen 🙂 A jobbak ugye iRCnetre jártak 😉 Akkoriban még a psyBNC volt a divat, de az felett eljárt az idő, és lett egy jobb, modernebb program erre, ez pedig a ZNC. Ennek van egy grafikus webes felülete is, ahol tudsz hozzáadni, konfigurálni, eltávolítani usert.

    Telepítés

    E leírás elkészítésekor a szerveren egy Debian 10 -es rendszert használok, ám mivel az Ubuntu is Debian alapú, így az alatt is TESZTELVE lett a leírás, működőképes! Annyit leszegeznék, hogy a telepítéshez szükségünk lesz root azaz rendszergazdai hozzáférésre is, root hozzáféréssel telepítünk egy “znc” user alá, mivel rootból nem futtatható a znc, és nem is ajánlott egyébként sem! Lássunk is hozzá!

    1. Először frissítsük a forrásainkat a rendszeren:

    Folytatás...

    Doky1988 4 éve 3

  • NSA-310: Alapvető dolgok és legfrissebb Transmission, és MiniDLNA telepítése!

    ZyXEL NSA-310:

    Entware-ng, FFP, Midnight Commander, UWSiteloader, MiniDLNA és Transmission legfrissebb telepítése gyári beállítású NAS-ra!

    Az alábbi egyszerű telepítés NAS gyári állapotról készült teljesen!
    Nagyon kezdő részletekre nem térnék ki, mint putty használat stb,

    Először állítsuk be az alapvető beállításokat a NAS telepítő CD-jével, beleértve időszámítás, admin jelszó, hálózat, vinyó formázás, stb.. (erre részletesen nem térnék ki..) ha ez megvan:

    MetaRepository:

    1. Nyissuk meg böngészőbe: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/

    2. Töltsük le innen a web_prefix fájlt, és hálózaton másoljuk be: \nsa310\admin\zy-pkgs mappába!

    3. Lépjünk be az admin felületre weben, majd Rendszer beállítás - Firmware/csomagok - Programcsomag, itt nyomjunk a Lista lekérdezése az Internetről gombra, majd telepítsük fel a MetaRepository csomagot, ha kész ismét Lista lekérdezése az Internetről, és bejönnek a csomagok!

    FFP, Entware-ng, Midnight Commander telepítése:

    1. A csomagok között keressük meg az "Entware-ng", az "FFP" valamint a "MidnightCommander" nevű csomagot, és telepítsük fel!

    Folytatás...

    Doky1988 7 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.