2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Hogyan telepítsünk ZNC szervert Debian/Ubuntu alá?!

  Instrukció

  A leírás akkor működik ha rendelkezünk saját szerverrel, VPS-sel, tehát mi magunk vagyunk a szerver adminisztrátora azaz root! Mivel nem találtam magyar leírást a ZNC bouncer telepítéséről, így gondoltam írok én egyet. Aki régebbi user, annak biztosan ismerős a mIRC32 program például 🙂 Régebben sokan jártunk iRC-re, akár IRCwarozni (csatornákat foglaltunk el “takeover”, stb…), akár csak trécselni a haverokkal. Aki esetleg még most is jár fel, mint pl.: én, az tudja, hogyha nincs NickServ amivel letudod a neved védeni, akkor bizony jól jön egy szerver ami megy 0-24 órában, és arra feldobni egy ZNC-t, ami 0-24-ben foglalja a nicknevedet iRCen 🙂 A jobbak ugye iRCnetre jártak 😉 Akkoriban még a psyBNC volt a divat, de az felett eljárt az idő, és lett egy jobb, modernebb program erre, ez pedig a ZNC. Ennek van egy grafikus webes felülete is, ahol tudsz hozzáadni, konfigurálni, eltávolítani usert.

  Telepítés

  E leírás elkészítésekor a szerveren egy Debian 10 -es rendszert használok, ám mivel az Ubuntu is Debian alapú, így az alatt is TESZTELVE lett a leírás, működőképes! Annyit leszegeznék, hogy a telepítéshez szükségünk lesz root azaz rendszergazdai hozzáférésre is, root hozzáféréssel telepítünk egy “znc” user alá, mivel rootból nem futtatható a znc, és nem is ajánlott egyébként sem! Lássunk is hozzá!

  1. Először frissítsük a forrásainkat a rendszeren:

  Folytatás...

  Doky1988 4 éve 3

 • NSA-310: Alapvető dolgok és legfrissebb Transmission, és MiniDLNA telepítése!

  ZyXEL NSA-310:

  Entware-ng, FFP, Midnight Commander, UWSiteloader, MiniDLNA és Transmission legfrissebb telepítése gyári beállítású NAS-ra!

  Az alábbi egyszerű telepítés NAS gyári állapotról készült teljesen!
  Nagyon kezdő részletekre nem térnék ki, mint putty használat stb,

  Először állítsuk be az alapvető beállításokat a NAS telepítő CD-jével, beleértve időszámítás, admin jelszó, hálózat, vinyó formázás, stb.. (erre részletesen nem térnék ki..) ha ez megvan:

  MetaRepository:

  1. Nyissuk meg böngészőbe: http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/

  2. Töltsük le innen a web_prefix fájlt, és hálózaton másoljuk be: \nsa310\admin\zy-pkgs mappába!

  3. Lépjünk be az admin felületre weben, majd Rendszer beállítás - Firmware/csomagok - Programcsomag, itt nyomjunk a Lista lekérdezése az Internetről gombra, majd telepítsük fel a MetaRepository csomagot, ha kész ismét Lista lekérdezése az Internetről, és bejönnek a csomagok!

  FFP, Entware-ng, Midnight Commander telepítése:

  1. A csomagok között keressük meg az "Entware-ng", az "FFP" valamint a "MidnightCommander" nevű csomagot, és telepítsük fel!

  Folytatás...

  Doky1988 7 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.